• Inici
Hospital General Universitario

Mobiliztacions, petició de cessament

 • Dijous 17 de gener, 12 hores, davant la Conselleria de Sanitat Universal

El personal de l'Hospital General Universitari de València manté les concentracions de protesta per la situació de la negociació col·lectiva en el consorci i per a exigir el cessament immediat de l'equip directiu, responsables de la falta de publicació del V Conveni Col·lectiu (signat fa ja un any).

Concentración en Alcoi.

Mobilizacions tèxtil

La lluita per aconseguir un salari mínim de 14.000 euros/any en el sector continua. CCOO d'Indústria ha celebrat avui concentracions en tot l'Estat i ha exigit un acord d’eficàcia general que pose fi a la precarietat del conveni actual, que CCOO no ha subscrit. Al País Valencià, la mobilització ha tingut lloc a Alcoi.

Reunió de la Comissió per un #FinançamenteJust

 • Es valora l'increment en les inversions, però es mantenen les reivindicacions principals.

Davant el projecte de pressupostos de l'Estat presentat pel Govern de Pedro Sànchez, la Comissió per un Finançament Just valora l’esforç en l’augment de les inversions en el nostre territori, fins al 9,8%, la qual cosa representa un 61% més respecte als comptes de l’any anterior. No obstant això, constata que continua havent-hi un desequilibri territorial que hauria de tractar de regular-se.

Seminari amb Joan Botella

 • Dijous, 24 de gener, a les 11.30 hores, sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

El catedràtic de ciència política de la UAB i president de Federalistes d’esquerres, Joan Botella, impartirà la ponència ‘Territori, democràcia i Europa des d’una perspectiva federal’.

Curs de valencià de l'OPUV de CCOO PV

 • Període de PREINSCRIPCIÓ del 9 al 23 de gener.
 • Període de MATRÍCULA del 24 de gener al 5 de febrer.

L’Oficina de Promoció i d’Ús del Valencià de CCOO organitza cursos presencials a la ciutat de València dirigits a tota persona interessada a aprendre la llengua o que necessite preparació per a les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Prestacions

La secretària d'Ocupació i Formació, Ana García celebra que l'actuació prèvia del sindicat haja evitat un perjudici econòmic a les persones perceptores i assegura que “el sindicat mantindrà la seua tasca de seguiment i col·laboració per assegurar la gestió correcta de processos administratius amb impacte directe en la vida de les persones treballadores”.

Unai Sordo anuncia la convocatoria de movilizaciones

CCOO y UGT han anunciado hoy un proceso de movilizaciones que, según ha explicado en rueda de prensa el secretario general de CCOO, Unai Sordo, tiene dos destinatarios: los empresarios, para exigirles que trasladen a los convenios colectivos las subidas salariales y el salario mínimo de convenio de 14.000€ pactado, y el Gobierno, al que emplazan a que derogue la reforma de las pensiones y a una modificación sustancial de la reforma laboral. “Hay que cumplir lo que se pacta”, es el momento de publicar en el BOE lo que se ha estado negociando en los últimos meses y se ha acordado con el Gobierno, subrayó Unai Sordo, en referencia a la reforma laboral.

Hospital Marina Baixa

El sindicato manifiesta su rechazo más unánime a la agresión física y sexual sufrida por una trabajadora del centro hospitalario, cuando se dirigía a coger su coche para regresar a su casa. CCOO ofrece su apoyo y solidaridad, además de ponerse a su disposición.

València

Un informe de CCOO PV sobre l'ocupació en la ciutat, constata que València encara no ha recuperat els nivells d'ocupació de fa una dècada, malgrat la milloria lleu dels últims tres anys. El sindicat denuncia la precarització de les condicions de treball, que han facilitat les últimes reformes laborals, i posa l'accent en l'atur de llarga durada (més del 47 %).

Oposiciones Sanidad

Oposiciones Enfermería

FOREM PV y la Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios (FSS CCOO PV) preparan para la nueva convocatoria de oposiciones de la categoría de Enfermería. El 23 de enero empieza el curso de preparación en València (calle Convento Carmelitas, 1). Las personas interesadas pueden inscribirse en el siguiente enlace.

Federal

 • Dimecres, dia 23, a les 19.00 hores, sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Socioculturals (FEIS) de CCOO PV organitza l’acte de presentació de la pel·lícula, dirigida pel periodista Albert Solé Brusset, que reflexiona sobre el federalisme com a forma d’organització política.

Sanidad

 • La Conselleria de Sanidad convoca la Comisión Técnica de Atención Primaria para este viernes.

La Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios de CCOO PV exige soluciones urgentes y la recuperación de la Atención Primaria, ante el progresivo deterioro del modelo y del clima laboral.

Cajones de naranjas en el campo

El esperado acuerdo llega después de 10 reuniones de la mesa negociadora. Su vigencia se extenderá a la campaña de 2.021, fija un salario mínimo garantizado universalizado con independencia de las condiciones del destajo y regula las condiciones de contratación frente a la suprautilizacion de la precariedad.

Campanya de solidaritat

Donacions i recollida d’aliments

 • Del 17 de desembre al 17 de febrer

CCOO PV promou una campanya de donacions i recollida d’aliments no peribles, en suport de la caravana solidària dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf, organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

Antonia Segura

 • Dimarts dia 22, seu de CCOO a Alacant (av. Salamanca, 33)

CCOO celebra a Alacant un acte en record d'Antonia Segura, sindicalista, coneguda per la seua tenacitat, la seua valentia, el seu compromís i un gran exemple de lluita.

Cartel exposición

 • Hasta el 20 de febrero, en el hall de la Facultad de Geografía e Historia UV. Av. Blasco Ibáñez 28.
 • El 18 de febrero la Facultad acogerá la proyección del documental Olvidadas.

La Fundación de Estudios e Iniciativas Sociolaborales y la Facultad de Geografía e Historia de la Universitat de València, en colaboración con el Ayuntamiento de Buñol, presentan la exposición Buñol rojo.

Vodafone

Ante el anuncio de la dirección de Vodafone de iniciar un ERE que afectará hasta un máximo de 1.200 empleos, CCOO rechaza que las decisiones de la dirección siempre repercutan en el empleo de la plantilla.

Entitats del sector públic instrumental de la GVA

 • El sindicat denuncia la no convocatòria d'oferta d'ocupació pública

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV denuncia l'incompliment per part de l’IVASS, de l'Institut Valencià de Cultura i de l’IVAM dels acords assolits en la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental per a reduir la temporalitat.

Imagen de la protesta en ante la planta de Abello en Puzol

El personal empleado por la compañía en España y Portugal secunda los actos de protesta contra una política empresarial orientada a la obtención de beneficios a costa de destruir empleo. Los paros han rozado el 95% de participación en los ocho centros.

Activitat sindical

SALUT LABORAL

NOTÍCIES

Firma del Convenio de ADIF.

La presión y la negociación de CCOO ha logrado un convenio justo e ilusionante, que se aplicará a más de 13.000 trabajadores y trabajadoras de la empresa. Un acuerdo que aborda mejoras en el empleo y medidas de recuperación salarial, además de importantes aspectos de conciliación e igualdad.

Recuperació d'ocupació, salaris i negociació col·lectiva en el sector públic.

Ja està publicat en el BOE el Reial decret llei 24/2018, de 21 de desembre, que aprova mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic, entre les quals destaca un increment del 2,25 % des de gener de 2019.

Concentració davant l'Ajuntament de València. La secretària de la Dona de CCOO PV, Cloti Iborra, llegeix el manifest.

CCOO PV referma el seu compromís en la lluita contra totes les violències masclistes, que l’any 2018 s’han endut la vida de 60 dones i de 10 criatures, i participa en la concentració de repulsa convocada per la Coordinadora Feminista de València.

Detall del cartell

 • Presentació de projectes fins al 31 de gener de 2019: premioramiro@pv.ccoo.es

El sindicat Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV) i la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes d'Alacant (PIC Alacant) van constituir l’any 2013 el Premi Ramiro Muñoz en homenatge i record al catedràtic Ramiro Muñoz Haedo, a fi de reconéixer a les persones guardonades els seus treballs, projectes i/o trajectòries en la defensa de l'educació pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Concentració EOI Alacantí

La Federació d'Ensenyament de CCOO PV va participar ahir en la concentració de protesta per falta de recursos que pateix la nova Escola Oficial d'Idiomes. El sindicato denuncia que en tot aquest temps no han pogut funcionar com a escola autònoma i continuen depenent de l’EOI d'Alacant en qüestions diàries.

Sanitat

El sindicat ha aconseguit, amb la seua denúncia i pressió constant d'aquesta situació injusta, que les treballadores dependents de la Conselleria de Sanitat deixen de patir minvament retributiu quan se'ls adapte el lloc de treball en les situacions d'embaràs i de lactància.

Ana García, secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV.

 • CCOO PV denuncia que quasi el 60% de les persones en atur al País Valencià són dones.

L'activitat del sector serveis durant la campanya nadalenca torna a llançar una reducció conjuntural de l'atur al País Valencià. Una tendència que es repeteix de manera cíclica, sense que se solucionen les xacres del nostre mercat de treball.

CCOO resume las cuantías más relevantes para la Seguridad Social en 2019.

Resumen de las cuantías más relevantes: la determinación de cotizaciones, el acceso a prestaciones o las pensiones mínimas y máximas.

Material sanitario

Ámbito sanitario

CCOO ha votado en contra de la propuesta de carrera profesional presentada por la Conselleria de Sanitat en la Mesa Sectorial, porque a pesar del significativo avance que supone sobre la situación actual, deja fuera de la percepción del complemento a un significativo número de profesionales sanitarios, con contratos temporales, durante un periodo de tres años.

Concentración ante el cosistorio ilicitano

La Sección Sindical de CCOO en el consistorio ilicitano celebra la respuesta del personal empleado público a la convocatoria de movilización contra la falta efectiva de negociación con el Gobierno local. Las concentraciones de los viernes coincidiendo con las reuniones de la Junta de Gobierno Local, se mantendrán hasta que se firme el acuerdo.  

Interior de la factoría

Salt laboral en Ford Almussafes

L'extens requeriment de la Inspecció obligarà l'empresa a millorar les instal·lacions per a fer front a les altes temperatures en totes les àrees de producció. Les reclamacions presentades pel sindicat comptaven amb l’aval de més de 2.500 signatures de la plantilla de Ford España.

Policia Local d'Almoradi

La sección sindical de CCOO del Ayuntamiento de Almoradí critica la falta de efectivos para cubrir todos los turnos de servicio y solicita al equipo de gobierno que adopte una solución negociada a fin de evitar el que se agrave la situación actual.

Concentració en el call center de Valencia

Presión, amenazas, sanciones, apercibimientos y despidos. El Comité de Empresa de Atento Valencia ha convocado hoy una huelga de 24 horas, ante las duras condiciones de trabajo que padece la plantilla. Denuncia la excesiva carga de trabajo, derivada de unos objetivos abusivos que afectan a la salud de los trabajadores y de las trabajadoras, y la falta de formación.

Article d'Arturo León López, secretari general de CCOO PV, d'acomiadament de 2018.

Sector cítricos

CCOO de Industria PV sigue cosechando resultados positivos en los procesos electorales de empresas del sector, gracias a los delegados y delegadas obtenidos en Cítricos la Plana de Nules (Castellón) y E. Pons Gascón de Llaurí (Valencia). CCOO también ha ganado las elecciones sindicales en la cooperativa Copal, de Algemesí (Valencia).

Concentración ante Delegación del Gobierno en Valencia

 • El Acuerdo plurianual 2018-2020 desactiva el conflicto y las huelgas previstas el 21 y 26 de diciembre.

Para el sindicato, las movilizaciones han logrado que Correos mejore su propuesta final y ponga a la firma un Acuerdo que atiende las reivindicaciones de los trabajadores y trabajadoras de la empresa pública: oferta de empleo de 12.000 plazas, una mejora salarial superior al 9%, reducción de la temporalidad al 8% y mejoras de la prestación del servicio postal público a la ciudadanía.

Retall cartell campanya

El sindicat comença una campanya de sensibilització dirigida als treballadors i les treballadores joves, que adverteix sobre les precàries condicions laborals de les ocupacions durant la temporada de festes: treball temporal, jornades inacabables, treball en festius, entre d’altres. Uns “regals” de precarietat amb què la joventut no ha de conformar-se.

DESTACATS

NOTÍCIES

Repartidor de la empresa Glovo

La Inspección de Trabajo de Valencia ha ratificado las tesis del sindicato que entiende que el personal de Glovo ha de tener una relación laboral por cuenta ajena y cotizar a la Seguridad Social, porque se dan las notas de ajeneidad, dependencia y voluntariedad.

Imagen de la rueda de prensa con el material de la campaña de Sanidad y Pensionistas

 • 25.000 personas dependientes del país Valenciano no perciben ninguna prestación

La campaña conjunta de las federaciones estatales de Sanidad y Pensionistas de Comisiones Obreras, 'En defensa de la Sanidad Pública y por la atención a las personas dependientes' surge en respuesta a los retos pendientes tras analizar el nivel de desarrollo autonómico del Sistema de Atención a la Dependencia: niveles de cobertura, efecto de los recortes, evolución, así como propuestas sindicales para su plena implantación.

El País Valenciano es la segunda autonomía con mayor número de horas extraordinarias realizadas.

CCOO PV ha elaborat un informe que mostra que el País Valencià és la segona autonomia amb major nombre d'hores extraordinàries realitzades, amb un total de 5.246.988 al mes, el 30,9 % d'aquestes no pagades.

Maternitat

El Ministeri d'Hisenda fa públic en la seua web el procediment que l'Agència Tributària ha engegat per donar compliment a la Sentència del Tribunal Suprem de 3 d'octubre de 2018, que fixa com a doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat percebudes de la Seguretat Social estan exemptes de l'Impost sobre la renda de les persones físiques. CCOO PV ha editat un full informatiu amb les principals instruccions.

Imagen Syndiko 16

El informativo de CCOO l’Alacantí-les Marines, nos acerca a la situación en Cemex, Correos, Salud Laboral, nueva ley LGTBI, la histórica huelga del 14D...  y dedica un especial recuerdo emocionado y cariñoso a nuestra compañera Antonia Segura, que ha fallecido hace unos días, pero no del todo porque nos deja la memoria cargada de afecto, sueños, luchas y conversaciones.

Salut i Treball número 7.

'Salut i Treball'

CCOO PV edita aquesta publicació digital, que inclou notícies en matèria de prevenció de riscos laborals i de medi ambient. Aquest número destaca com la UE finançarà el tram ferroviari Saragossa-Terol-Sagunt, una infraestructura fonamental per al desenvolupament econòmic i social del País Valencià.

FORMACIÓ

Territoris

Afiliació

Serveis i descomptes per a l'afiliació

Serveis i decomptes

NOTÍCIES

Telegram

Des del canal de Telegram tindràs accés en temps real, de manera senzilla i organitzada, en el teu mòbil, tauleta tàctil o PC, a les principals iniciatives del sindicat per col·laborar en la seua difusió.

Mila Cano y Arturo León presenten la campanya d'eleccions sindicals: És el moment!

Entre 2018 i 2019 les empreses i els centres del País Valencià renoven el 70 % de la representació sindical. Entre setembre i desembre de 2018 s'obren 1.200 processos electorals amb 5.000 representants en joc.

Detalle portada

CCOO PV edita una guia amb la legislació laboral bàsica 2018, un document útil i pràctic per a conéixer els nostres drets.

Calendari laboral CCOO PV

El calendari laboral previst per a l’any vivent preveu un total de catorze dies festius, de caràcter no recuperable, dels quals dos seran festa de caràcter local a establir pels ajuntaments.

 • La nueva apuesta de CCOO por la salud laboral de las camareras de piso
Camarera de piso.

CCOO Servicios pone en marcha, junto con la Comunidad Valenciana, la web www.ccoontigosalud.es, con información sobre riesgos laborales, cómo prevenirlos y posibles enfermedades profesionales que pueden sufrir las camareras de piso.

Assemblea CITE.

 • Tots els dimecres: a les 11.00 hores i a les 17.00 hores. Al local del CITE (segona planta, seu de CCOO PV, plaça Nàpols i Sicília, 5, València).

CCOO PV reprén les assemblees obertes setmanals del Centre d'Informació a Treballadors Migrants, on es facilita informació pràctica i gratuïta sobre organització i defensa dels drets del treball, Llei d'estrangeria i protecció internacional.

App

Lleva a CCOO siempre contigo. A un solo click y desde tu Smartphone o tablet. En la app gratuita de la Confederación Sindical de CCOO encontrarás, además de información rápida y útil, todo los que necesitas saber de tu sindicato, de tu federación y territorio, además de consultar tus dudas. Recibe alertas desde el navegador rápidamente a través de todos tus dispositivos electrónicos.

Portal de transparència

Laboral

Documents

07.01.2019

OPOSICIONS I BORSES DE TREBALL ACTUALITZADES, AMB TERMINI OBERT DE PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Oposicions i borses de treball actualitzades, amb termini obert de presentació d'instàncies, actualitzades amb data 5 de gener de 2019.

Ver documento

10.07.2018

SALUT I TREBALL_JULIO 2018_NÚMERO 5

Boletín informativo bimensual editado por la Secretaría de Acción Sindical, Salud Laboral y Medio Ambiente de CCOO PV.

Ver documento

11.07.2018

Fullet AENC 2018

Ver documento

11.07.2018

Octavilla AENC 2018

Ver documento

10.07.2018

Trabajadora, n. 64 (julio de 2018)

Trabajadora, n. 64. V Época. Julio de 2018. No a la enmienda 6777, de Pilar Expósito. Entrevista a Amaya Larrañeta y Ana Requena, de Las Periodistas Paramos. Brecha de género en seguridad y salud en el trabajo. Superheroínas contra la precariedad.

Ver documento

12.04.2016

Protocolo frente al acoso

Por razón de la orientación sexual, identidad de género y/o expresión de género.

Ver documento

22.04.2016

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas.

Ver documento

24.05.2016

La acción sindical frente a la brecha salarial

Un proyecto promovido y desarrollado por la Secretaría confederal de Mujer e Igualdad de CCOO, que se encuadra en el Programa de Igualdad de Género y Conciliación, cofinanciado por el Mecanismo Europeo del Espacio Económico Europeo (EEA) 2009-2014, cuyo objetivo es la promoción de la igualdad entre mujeres y hombres en la vida laboral, con especial atención a la reducción de la brecha salarial.

Ver documento

12.04.2016

Prácticas en la empresa

Guia para representantes sindicales, que sirve para identificar las prácticas y diferenciarlas de aquellas que deben cubrirse mediante contrato laboral.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.