• Expliquen les seues reivindicacions a les families
  • Educació Inmfantil és un sector altament feminitzat

 La FE CCOO ha convocat hui una jornada de vaga en el sector d’educació infantil. Denunciem la precarietat en el sector i la pretensió patronal de signar un nou conveni demà 22 de maig, després de 7 anys de congelació salarial i dos de negociació. El conveni que es preten signar implicaria la perpetuació de la precarietat en el sector en establir una remuneració de 930 € al mes per a les educadores, un col·lectiu totalment feminitzat (educadores, personal de neteja, de cuina...) i que realitza activitats educatives bàsiques en l’etapa. A més a més el sector pateix un alt índex de temporalitat i precarietat, sense regulació del temps d’atenció directa.

Sector agrario.

  • Dia 21, concentració de delegats i delegades a Alacant. A les 12.00 h, davant seu patronal agrària FEXPHAL (Pintor Lorenzo Casanova, 4).

CCOO d'Indústria i FICA UGT convoquen una jornada de mobilització a tot l'Estat per exigir un conveni estatal del sector del camp que homogeneïtze les condicions i que evite la competència deslleial. Al País Valencià, aquesta acció tindrà lloc a Alacant, on el conveni col·lectiu preveu salaris per sota de l’SMI i la patronal es nega a adequar-lo.

ELECCIONES EUROPEAS

El sindicato presenta sus propuestas para que la UE recupere el modelo social, el de la Europa de y para las personas

CCOO llamamos a los ciudadanos y ciudadanas a que voten en las elecciones al Parlamento Europeo del próximo 26 de mayo, y a que lo hagan por opciones que defiendan la democracia, la justicia social, la igualdad real y efectiva, el medio ambiente y los derechos y libertades de la clase trabajadora. Por opciones progresistas. Para el sindicato, es fundamental que los partidos incluyan en sus programas las reivindicaciones que ha reunido bajo el título “Propuestas de CCOO al Parlamento Europeo: Una Europa para los trabajadores y trabajadoras”.

Propostes de CCOO PV.

La central sindical presentarà les seues propostes als diferents partits polítics, amb vista als pròxims comicis del 26 de maig. El document, amb 20 mesures, estableix les prioritats sindicals, centrades a desenvolupar programes d'ocupació, garantir els serveis públics, establir polítiques d'igualtat i a atendre els col·lectius amb especials dificultats. Uns municipis sostenibles des del punt de vista social i mediambiental, amb major participació ciutadana.

cartel congreso CES

Una delegación de CCOO encabezada por su secretario general, Unai Sordo, participa en el 14º Congreso de la Confederación Europea de Sindicatos (CES) que se celebra del 21 al 24 de mayo en Viena. El Congreso, al que acuden representantes de las 90 organizaciones nacionales y las 10 federaciones afiliadas a la CES, aprobará el Programa de Acción de la CES 2019-2023 y el Manifiesto de Viena que recoge las principales claves de la actividad sindical europea para el próximo período. Sigue el Congreso en directo.

Permisos retribuidos durante la jornada laboral el día de las elecciones del 26 de mayo de 2019

Si trabajas el día de las elecciones, si estas convocado por el Estado para una Mesa electoral, o si eres interventor o apoderado, tienes derecho a permisos retribuidos

Licitación del servicio de limpieza en los centros sanitarios.

Los sindicatos mayoritarios del sector realizan propuestas para la próxima licitación del servicio de limpieza en los centros sanitarios del País Valenciano, un contrato de más de 300 millones de euros.

Jornada formativa a Elx.

  • 23 de maig, 10.30 hores, Saló de Graus de la UMH d’Elx (Edifici Arenals).

CCOO PV presenta la campanya ‘Beques o treballes al País Valencià?' una iniciativa per a denunciar l’abús, la precarització i el frau en la realització de pràctiques (laborals i no laborals) en empreses o en administracions públiques.

Activitat sindical

COL·LABORACIONS

NOTÍCIES

Registro de jornada avalado por el Tribunal de Justicia de la UE

El Tribunal de Justicia de la UE ha sentenciado hoy que los Estados miembros tienen la obligación de implantar un sistema objetivo, fiable y accesible que permita computar la jornada laboral diaria realizada por cada trabajador. La sentencia se produce tras un recurso de la Federación de Servicios de CCOO para que se declarara la obligación de Deutsche Bank de establecer un registro de la jornada laboral diaria.

El registre de jornada pretén prevenir el frau en les hores extra.

El sindicat ha mantingut reunions amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a la seua efectiva implantació i perquè, si no n’hi ha, porten a terme els procediments sancionadors establits en la llei.

Huelga en Embutidos Rodríguez

El dimarts passat dia 30, la Direcció General de Treball Autònom i Economia Social va emetre resolució de desqualificació contra Servicarne S.Coop., en considerar que és una falsa cooperativa, tal com havia proposat la Inspecció de Treball després de la denúncia de CCOO.

punt de trobada familiar

La Federació d'Ensenyament de CCOO PV reclama a EULEN, SERVEIS SOCIOSANITARIS que complixca el III Conveni autonòmic d'atenció a família, infància i adolescència en els punts de trobada familiar.

Por un nuevo contrato social

La Confederación Sindical Internacional (CSI) ha iniciado una campaña de recogida de apoyos reclamando un nuevo contrato social a la Organización Internacional del Trabajo (OIT). Firma la petición aquí

València.

En el Dia Internacional de la Classe Treballadora, el secretari general de CCOO PV, Arturo León, va denunciar les situacions de precarietat, d’injustícia i de falta de protecció i va exigir un model de relacions laborals més democràtiques. CCOO PV va celebrar aquesta jornada reivindicativa amb manifestacions a Alacant, Alcoi, Castelló, Elda, Elx, Santa Pola, València i Vinaròs.

Jornada ‘Estrategias Territoriales para la Adaptación y Protección de la Salud ante el Cambio Climático’, organizada por el Instituto Sindical de Trabajo, Ambiente y Salud, ISTAS, de CCOO.

La transformación del modelo productivo, la garantía de servicios públicos esenciales o los planes de movilidad sostenible, entre las propuestas de CCOO para paliar los efectos del cambio climático sobre la seguridad y salud de trabajadores y trabajadoras.

17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBifòbia

L'ORGANITZACIÓ de les Nacions Unides (ONU) declara que el propòsit dels “dies internacionals” és sensibilitzar, conscienciar, cridar l'atenció, assenyalar que hi ha un problema sense resoldre, un assumpte important i pendent en les societats perquè governs i estats actuen i prenguen mesures o perquè la ciutadania així ho exigisca als seus representants.

Presentació de la jornada a càrrec de Ferran Garcia

Cultura revolucionària

La seu de CCOO PV va acollir una vesprada de cultura revolucionària que barrejà l’última sessió de la seua Filmoteca, amb la projecció i col·loqui del documental ‘Leo la vida’ i l’acte de lliurament dels guardons del 1r Premi de Fotografia 'Vicent Ventura'.

Movilización denunciando despidos en Las Naves. Archivo GP

L'Assemblea de Delegats i Delegades de CCOO de l'Horta (més de 40 centres de treball de l'Administració local) reunida aquest 14 de maig a la seu de CCOO mostra el seu total suport al company acomiadat, exigeix la nul·litat de l'acomiadament i la reincorporació immediata.

Imatge de les mobilitzacions de la CVONG per a reclamar #JusticiaCasoBlasco

#JusticiaCasoBlasco

  • Suport ciutadà contra la corrupció en defensa de la cooperació internacional.

El sindicat anima a donar suport al micromecenatge iniciat per la CVONGD, de la qual forma part la fundació Pau i Solidaritat, que sol·licita suport a la ciutadania i les entitats socials valencianes per sufragar les despeses del segon judici del Cas Blasco. El sindicat considera una responsabilitat col·lectiva aquesta col·laboració, que permetrà continuar sostenint una acusació popular exemple de lluita civil contra la corrupció i perquè es faça justícia.

Retall cartell Colònies

  • Inscripcions fins al 28 de juny.
  • Informació i reserves: valencia@naturjove.es i telèfons 693 362 945 i 962 920 054.

Les Colònies de la Mediterrània es realitzaran del 7 al 14 de juliol, amb un cost de 265 € (descompte 10 % afiliació) i estan orientades a menors de primària, 1r i 2n de l'ESO.

La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana M. García Alcolea considera “positiva, efímera i insuficient” la reducció de l'atur registrat pel mes d'abril, ja que segueix produint-se “a costa de la precarietat laboral, que afecta greument les dones i amb l'abús continuat de la contractació temporal de Setmana Santa”.

Campanya beques precaries

És necessari establir els drets dels estudiants que realitzen pràctiques, entre els quals ha de preveure’s sempre un suport econòmic o beca. Igualment, han d'assegurar-se mecanismes perquè Inspecció de Treball i els sindicats puguem lluitar contra el frau d'una manera efectiva.

Multitudinària assemblea al Parc de Capçalera de València.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el seu homòleg a CCOO País Valencià, Arturo León, van participar en una multitudinària assemblea al Parc de Capçalera per commemorar el Primer de Maig i el 28 d’abril.

DESTACATS

FORMACIÓ

Territoris

Afiliació

NOTÍCIES

Magín García, coordinador del sector Administración General del Estado de la Federación de Servicios a la Ciudadanía de CCOO País Valencià, entre Carolina Fríaz y Silvia Rubio, miembros de la comisión negociadora del IV Convenio Único.

Administración General del Estado

CCOO califica de éxito la firma del IV Convenio Único para el personal laboral de la AGE, que el País Valenciano afecta a 1.800 trabajadores y trabajadoras. El acuerdo incrementa los salarios, especialmente los más bajos y contempla la jubilación parcial.

El secretari general de CCOO PV, Arturo León, lliura el premi a les representants de la Plataforma de suport a la Querella Argentina.

CCOO PV ha lliurat el guardó a la Plataforma de suport a la Querella Argentina/ Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme. Un premi que s’atorgarà anualment, a través d’una votació popular, a persones o entitats amb una trajectòria de defensa i millora de les llibertats.

Estand de CCOO PV a la Fira de la Formació Professional de Sagunt.

Dubtes sobre els contractes laborals, informació sobre les pràctiques o l’oferta formativa, són les inquietuds més habituals de les persones joves que s’apropen a CCOO PV. El sindicat participa aquests dies en diferents espais d’àmbit universitari i municipal, en els quals informa i assessora sobre qüestions relatives a l’àmbit laboral, formatiu i de protecció social.

Cuidadora

Es recuperen les cotitzacions a la Seguretat Social a càrrec de l’Estat per a les persones cuidadores no professionals, el 90 % de les quals són dones. Això ha estat fruit de la lluita social, en la qual ha participat CCOO PV, perquè les persones que cuiden els seus familiars recuperen aquest dret. El sindicat informa sobre què cal fer.

Nuria, enfermera del Hospital de Elda.

Tras la celebración del Día de la Visibilidad Lésbica, el día 26 de abril, la Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios de CCOO PV presenta tres testimonios personales que demuestran que aún hay mucho camino por recorrer.

Estand de CCOO PV en una edició de 'Places per l'Ocupació'.

  • La pròxima cita serà el 4 de maig, a la plaça de Benimaclet.

CCOO PV, com a membre del Pacte per l’ocupació de la ciutat de València, participa en ‘Places per l’Ocupació’, una iniciativa emmarcada en el projecte de l’Ajuntament ‘València Activa’.

CCOO PV informa sobre les noves prestacions.

La nova prestació, que entra en vigor avui, està destinada a les persones que cobren Pensions no contributives d'invalidesa i jubilació (PNC), Prestació del Fons Nacional d'Assistència Social (FAS) i Prestació de la Renda Activa d'Inserció (RAI) per a víctimes de violència de gènere o domèstica.

Notícies Sindicals Especial Serveis 2019

CCOO PV reuneix en la publicació digital 'Notícies Sindicals. Especial serveis' tots els serveis conveniats per a l’afiliació, a més dels avantatges en assessorament especialitzat, serveis jurídics i formació.

Portal de transparència

Laboral

Documents

11.03.2019

Situació sociolaboral de les dones al País Valencià. Balanç 2018

Informe sobre la situació sociolaboral de les dones al País Valencià, elaborat pel Gabinet Tècnic de CCOO PV i la Secretaria de les Dones i Polítiques d'Igualtat de CCOO PV.

Ver documento

12.04.2016

Protocolo frente al acoso

Por razón de la orientación sexual, identidad de género y/o expresión de género.

Ver documento

22.04.2016

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas.

Ver documento

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.