Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Consell Confederal CCOO PV.

“Seguiremos exigiendo el cumplimiento de nuestro papel constitucional en la mejora de las condiciones de vida de la clase trabajadora y defendiendo los avances en derechos sociales para la ciudadanía valenciana”, ha manifestado la secretaria general de CCOO PV en su informe al Consell Confederal, máximo órgano entre congresos.

El sindicat dona duport a la presa en consideració de la ILP sobre regularització

Les vacants del mercat de treball continuen tenint les taxes més baixes de la UE

Per a CCOO és satisfactori que el Congrés dels Diputats assumisca i prenga en consideració un mecanisme de participació política ciutadana com és una iniciativa legislativa popular (ILP) que demostra l'interés de la ciutadania en una qüestió crucial en la nostra societat com és la situació de part de la població migrant que viu a Espanya.

Intervenció d'Ana García, secretària general de CCOO PV.

 • CCOO PV participarà en l'acte per un Memorial digne, el dia 14 d'abril, en el mur d’afusellament del Terrer de Paterna.

La secretària general de CCOO PV, Ana García, ha intervingut hui en la presentació de la Comissió Cívica per la Memòria, la Dignitat i els Valors Constitucionals.

EESS 1

L'actual procés electoral va començar en època de pandèmia i ha culminat a 31 de desembre de 2023 amb quasi 10.000 processos electorals en l'àmbit autonòmic, 500 més que fa quatre anys. Les dades tancades en còmput dinàmic consoliden CCOO PV com el primer sindicat del País Valencià, el més representatiu, en aconseguir 11.840 delegats i delegades, un 36,5 % del total.

Jornada por la sanidad pública 100x100 en el barrio de Carrús

Movimientos ciudadanos por la sanidad pública de Manises, Alzira, Torrevieja del País Valencià, acompañan a los usuarios del Vinalopó en su lucha por una gestión pública de su departamento de salud.

Premi 25 Abril per les llibertats

Votació candidatures

CCOO PV lliura el Premi 25 d’Abril a les llibertats, un guardó que s’atorga a una persona o entitat que s’haja distingit per promoure la defensa de les llibertats de la ciutadania. A partir del dia 9, i fins al 21 d’abril, les tres candidates se sotmeten a votació popular a través d’aquest enllaç web. 

AFILIACIÓ

DESCOMPTES

NOTÍCIES

Imatge d'un vehicle de la flota de TUASA

El personal del servei d’autobusos urbans d’Alcoi qüestiona la manca de resposta per part de l’Ajuntament i atribueixen la sobrecàrrega a l’antiguitat de la flota i a unes freqüències que no es corresponen en la realitat. La representació sindical afirma que els ritmes de treball excessius sotmeten a un estrés molt elevat tant professionals com persones usuàries

Ana García Alcolea, secretària general CCOO PV

La secretària general de CCOO PV reclama polítiques actives d'ocupació que aposten per l'ocupació decent i prevegen la bretxa laboral de gènere. El sindicat reivindica una política industrial ambiciosa i denúncia que el 60,6 % de la desocupació siga femenina.

Teletreball

INFORME DE CCOO PV

 • Malgrat l'increment de les persones que treballen de manera ocasional en el seu domicili, augmenten les que no ho fan cap dia en aquesta modalitat.

CCOO PV considera que hi ha molt de marge de millora, tant en nombre de persones que treballen a distància com en condicions de treball, i emplaça a la patronal valenciana a negociar aquestes matèries en els convenis.

Intervenció d'Isabel Barrajón

El 3 d'abril, Dia Internacional Contra els Refugis Fiscals (coneguts popularment com a paradisos fiscals) s'ha organitzat el fòrum: Justícia fiscal és justícia social, en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, on s'han reunit diferents veus per a oferir eines que servisquen a la ciutadania per a entendre i desmuntar faules basades en la narrativa antiimpostos.

Presentació del llibre el dia 16 d'abril, al Centre Sindical Primer de Maig.

‘Rafael Pérez Contel. La pasión por la enseñanza del arte’. Presentació martes, 16 abril, 19 h, Centre Sindical Primer de Maig (Serrans, 13, València).

Encuesta comunicación y redes sociales de CCOO PV

¡Queremos tu opinión!

La transformación comunicativa es un desafío para el sindicato que quiere acercarse a su afiliación de una forma más directa, interactiva y útil.

OCUPACIÓ

NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

NOTÍCIES

Cartel programa

El programa del taller, coordinado por el SJM Valencia, se desarrollará a lo largo de cuatro sábados: 13, 20 y 27 de abril, y 4 de mayo, de 16h a 19 horas, en los locales del Servicio Jesuita Migrante [Gran Vía Fernando el Católico, 78. Valencia].

Signatura del Conveni

“Després d'un llarg i intens camí de negociació, els agents socials han oficialitzat la signatura del Conveni del taulell, amb increments amb efecte retroactiu i una reducció de la jornada anual màxima”, Jordi Riera, CCOO Hàbitat PV

Día Mundial de la Salut

 • El sindicato denuncia, en el Día Mundial de la Salud, que las políticas del PP perjudican al sistema sanitario y a sus profesionales.

La Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios, FSS CCOO PV, en el Día Mundial de la Salud, que se celebra el 7 de abril, advierte que la sanidad pública valenciana está en riesgo debido a las políticas del PP, que perjudican a profesionales, a pacientes y al sistema en su conjunto.

CCOO PV obri un canal de WhatsApp

Hem obert un mitjà més per a comunicar-nos amb les treballadores i els treballadors, molt especialment amb la nostra afiliació. No et bombardejarem amb missatges per a saturar el teu telèfon, farem una selecció diària de continguts.

Conveni 189

En el Dia Internacional de les Treballadores de la Llar, des de CCOO Hàbitat PV insten al Govern a avançar, des del diàleg social, en la prevenció de riscos laborals o la incorporació al Règim General de la Seguretat Social, així com abordar la situació d’“esclavitud” de les treballadores internes.

Concentración previa

El comité de empresa reclama la implicación de más administraciones para salvaguardar el empleo. Thyssenkrupp no puede perder capacidad productiva y la oportunidad de mejorar en competitividad por una visión miope de maximizar beneficios a corto plazo. Persistir en la deslocalización sería un alarde de irresponsabilidad social corporativa.

Concentración ante el Ayuntamiento de Monóvar

Las trabajadoras de la empresa LIMASA, adjudicataria del servicio de limpieza de las dependencias municipales, polideportivos y colegios de la localidad, han secundado la convocatoria de CCOO Hàbitat PV.

Mesa de la asamblea

La mayoría de los delegados y delegadas de CCOO han dando el visto bueno al principio de acuerdo para la firma del Convenio del Azulejo, que estará vigente hasta diciembre de 2024 y que incluye incrementos con efectos retroactivos y una reducción de la jornada anual máxima. 

-NOS! Llengua i País, organitzacions pel valencià

La confluència -NOS! Llengua i País dona suport a les Trobades d’Escoles en Valencià, a la manifestació del 27 d’abril, a les accions previstes per la Plataforma per l’Ensenyament Públic i a qualsevol altra que defense i fomente el valencià. 

Control de l'Aeroport Alacant Elx.

El personal reclama combatre la precarietat a la qual es veu sotmés en els processos d'adjudicació del servei que implica canvi d'empresa. Entre les reivindicacions, exigeix el manteniment dels acords previs, l'abonament de complements, el respecte al descans entre jornades, entre altres qüestions.

POLÍTICA SOCIAL

CULTURA

NOTÍCIES

Instal·lacions d'À Punt a Burjassot

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV dubta que una proposició de llei puga suspendre les convocatòries de les OPO que ja s'estan executant, i deixar centenars de persones inscrites en aquestes en la incertesa, i tota la plantilla actual en una major situació d'inestabilitat i de temporalitat laboral.

Concentración realizada ante los juzgados de Elche tras 66 jornadas de huelga

Inspección de Trabajo da la razón a CCOO Hàbitat PV en la denuncia interpuesta respecto a que SCT y JCordoba son un grupo de empresas, pero aun así, tras 66 días de huelga las trabajadoras siguen sin cobrar. Habitat CCOO PV denuncia el deterioro del conflicto ante el juzgado de Elche.

Sessió de Control al president de la Generalitat en les Corts valencianes

El sindicat s’oposa als seus plantejaments per ser contraris a l’interés general i perjudicials per a la cohesió social i territorial. 

Mobilització Sitval

De moment es desconvoquen les aturades previstes per al dimarts i dijous de la setmana que ve.

Portada del document de Legislació Laboral Bàsica

Normes de cotització, prestacions per atur, pensions, subsidis, o prestacions per incapacitat temporal. Aquests i molts altres aspectes, d'interés per a treballadors i treballadores, estan recollits a la guia Legislació Laboral Bàsica, editada per CCOO PV. Un document útil per conéixer els drets en l'àmbit laboral i social.

Concentración en Valencia.

CCOO ha impulsado la movilización de su activo sindical y la de la plantilla a través de una recogida de firmas suscrita por más de la mitad de las 27.176 personas trabajadoras en tiendas. El sindicato exige avances reales en las negociaciones para mejorar las condiciones laborales en el conjunto de marcas y territorios.

Valencia

Un 75,8% de las 80.000 personas trabajadoras de banca han secundado la huelga convocada por CCOO, UGT y FINE. Los sindicatos convocantes exigen a Banco Santander, BBVA, Banco Sabadell, Bankinter, Deutsche Bank y resto de entidades de AEB, incrementos salariales justos y que se apliquen a toda la plantilla. 

Durante las votaciones en Seyca Plastic.

 • Obtiene 18 nuevos delegados y delegadas en las firmas del plástico, ubicadas en Ibi y Castalla (Alicante).

El sindicato intercomarcal de CCOO Industria PV en les comarques centrals sigue aumentando su representación, situándose como la primera fuerza sindical con un total de 515 representantes, lo que supone un 58,6 % del total de delegados y delegadas.

Centro de Salud de Manises.

 • Este mes, sin previo aviso, se ha retirado el vigilante de seguridad de los Centros de Salud Aldaia y Manises, donde se producen constantes incidencias.

La sección sindical de CCOO en el Departamento de Salud de Manises reclama una vez más el aumento de vigilantes de seguridad en el Hospital de Manises y Hospital Militar, así como que exista esta figura en los centros de Atención Primaria para evitar agresiones al personal.

Territoris

Sectors

NOTÍCIES

Guía editada por la Secretaría de Políticas Públicas y Protección Social de CCOO PV.

La Secretaría de Políticas Públicas y Protección Social de CCOO PV publica la guía que recoge las diferentes ayudas y prestaciones sociales que tienen como finalidad la protección de las personas, especialmente las que estén en situación de vulnerabilidad. La publicación incluye los requisitos de acceso.

Ajuntament de Massamagrell.

Els sindicats mostren la seua preocupació perquè actualment diversos dels seus representants sindicals estan en situació de baixa mèdica i adverteixen de les possibles conseqüències si no es dona una solució.

Sindicats de sanitat al costat de grups parlamentaris PSPV i Compromís.

 • Aquest sindicat critica que tire endavant un 'decretazo' que perjudicarà tant al personal com als pacients.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, rebutja que Les Corts hagen donat suport a un decretazo, imposat pel conseller Marcià Gómez, que inclou la creació d'unes agrupacions sanitàries interdepartamentals (ASI) que a més de preveure la mobilitat forçosa del personal, perjudicarà la qualitat assistencial.

Momento de la asamblea.

 • CCOO de Industria PV pondrá todo su activo sindical para avanzar en un convenio que dignifique el sector.

Más de 150 delegados y delegadas del sector del manipulado de cítricos se han reunido en Valencia para preparar la estrategia de cara a la negociación del nuevo convenio del sector. 

Día contra el racismo.

El sindicat fa una crida a participar en la concentració convocada per diferents entitats i organitzacions antiracistes, entre elles, CCOO PV, el dissabte 23 de març a les 17 hores, en la plaça de l'Ajuntament de València, sota el lema “Això m'afecta a mi però també a tu”.

Notícies Sindicals Especial Serveis

El sindicat publica una guia amb totes les ofertes i avantatges per a l’afiliació conveniats amb les empreses. També inclou altres serveis que t’ofereix, com ara jurídics, d’assessorament especialitzat o de formació.

ACTIVITAT SINDICAL

NOTÍCIES

Movilización ante la Conselleria de Sanidad.

 • CCOO, UGT e Intersindical Salut se reúnen para acordar acciones conjuntas para frenar el deterioro en la calidad asistencial y el retroceso en los derechos del personal

La Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios de CCOO PV, la Federació de Serveis Públics de UGT-PV e Intersindical Salut han mantenido esta mañana una reunión para abordar acciones conjuntas y hacer frente a los retrocesos en derechos laborales de los trabajadores y trabajadoras de la sanidad pública Valenciana, así como contra los recortes en la calidad de asistencia sanitaria como consecuencia de las políticas llevadas a cabo por el departamento que dirige Marciano Gómez.

Durant la signatura de l'acord en l'empresa Playmobil.

Després de l'estancament en la negociació del Conveni, es va acudir a la mediació en Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) on es va aconseguir un preacord amb la patronal. Aquest havia de ser ratificat amb les persones afectades del sector.

Concentración ante la Subdelegación de Gobierno en Alicante.

El sindicato considera imprescindibles una evaluación de los riesgos realizada por personal cualificado, formación en prevención y equipos de protección adecuados. Reclama, además, el reconocimiento profesional con la homologación de los niveles y la adecuación del complemento específico a la disponibilidad horaria intrínseca al trabajo realizado y su alta especialidad.

Manifestació #8M2024 a València.

Multitudinàries manifestacions recorren les principals ciutats valencianes al crit de ni un pas enrere en els drets de les dones. La massiva participació és una mostra que el moviment feminista està enfortit. 

SERVEIS

NOTÍCIES

Litigis sobre la Llei de dependència.

#CCOOPVinforma

Les demandes judicials sobre dependència passen a la jurisdicció social a partir del dia 20, una reivindicació històrica de CCOO que suposarà major rapidesa i menor cost econòmic per a les persones afectades. La mesura és un avanç en l'exercici dels drets de protecció social.

Pau i Solidaritat PV.

La Fundació Pau i Solidaritat PV (FPSPV) suposa la reafirmació viva i constant del compromís internacionalista i solidari de les Comissions Obreres del País Valencià en un context geopolític cada vegada més complex i caracteritzat per l'avanç de les desigualtats.

La secretaria general de CCOO PV, Ana García y la secretaria de la Dona i Igualtat de CCOO PV, Cloti Iborra.

 • 8M: el sindicato presenta su Informe de la situación sociolaboral de las mujeres en el País Valenciano.

La secretaria general de CCOO PV, Ana García, y la responsable de Dona i Igualtat de CCOO PV, Cloti Iborra, han explicado hoy cómo las desigualdades en el mercado laboral valenciano persisten y castigan a las mujeres, a pesar de los avances. “Si siguiéramos apostando por políticas públicas se podría alcanzar esa igualdad real y efectiva, por la que trabajamos cada día”, aseguran. 

Concentració de la plantilla de Bombas Ideal.

El Comité d'Empresa ha iniciat concentracions de protesta en la planta de Massalfassar (València) davant la negativa de l'empresa a millorar la distribució de la jornada. El personal reivindica els drets de conciliació, que la mateixa empresa reconeix en la seua Declaració de responsabilitat social corporativa.

Profesional sanitaria

 • Este sindicato advierte que agredir a los y las profesionales de la sanidad es un delito que puede conllevar pena de cárcel.

La Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios, FSS CCOO PV, en el Día europeo contra las agresiones a profesionales sanitarios que se celebra el 12 de marzo, ha propuesto a la Conselleria de Sanidad, en el Comité de Seguridad y Salud, que el personal de sanidad pueda denunciar las agresiones sufridas ‘in situ’ en su propio lugar de trabajo. Esta herramienta puede resultar muy efectiva y favorecer que toda agresión se denuncie, pues acerca a la policía hasta los centros sanitarios.

València amb Palestina

La plataforma d'entitats 'València amb Palestina' és un espai d'àmbit local compromés amb la defensa dels drets humans, que vol alçar la veu contra les flagrants injustícies que assolen la població palestina i que pretén incidir en l'àmbit polític i mediàtic. 

Fundacions

NOTÍCIES

Pedagogia antifeixista

 • FECCOOPV condemna rotundament les agressions feixistes en les festes de la Magdalena
 • A les aules, el clima de crispació i les agressions al professorat no deixen d’augmentar i és urgent que l’Administració prenga mesures immediates de protecció al professorat
 • La dignificació de la tasca docent i el seu reconeixement social també han de ser objectius prioritaris i urgents de les administracions

Concentración de la plantilla de Thyssenkrupp Galmed ante el Palau de la Generalitat.

 • El sindicato reclama la puesta en marcha de un pacto de Estado por la Industria.

La plantilla de Thyssenkrupp Galmed, que hoy celebra una jornada de huelga, ha participado en la concentración convocada por CCOO ante el Palau de la Generalitat.

Concentración contra macro áreas

 • Han celebrado una concentración en el Palau de la Generalitat en contra de las agrupaciones sanitarias interdepartamentales.

Los sindicatos de Mesa Sectorial de Sanidad (SATSE, CCOO, UGT e INTERSINDICAL SALUT), han celebrado una concentración frente al Palau de la Generalitat para exigir que cese la dictadura en la gestión sanitaria, puesto que la Conselleria de Sanidad no está respetando la negociación colectiva y ha promovido un Decreto Ley de forma unilateral que, entre otras cosas, contempla la movilidad forzosa y obligatoria del personal.

Concentració davant la Sindicatura de Greuges

Els sindicats recullen més de 23.000 signatures en defensa dels acords aconseguits al novembre de 2022, l'incompliment dels quals amenaça la supervivència del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

CCOO INFORMA

Campaña informativa sobre derechos de conciliación

CCOO PV considera muy importante avanzar en derechos de conciliación de las personas trabajadoras y celebra tanto las modificaciones en los derechos ya existentes como los nuevos permisos, de 4 días por fuerza mayor y de ocho semanas para cuidado de menores.

Contractació 1

El sindicat recopila algunes dels dubtes més freqüents suscitades pels recents canvis en la normativa relativa a la contractació, així com els possibles abusos a tindre en compte.

Fijos discontinuos 1

Este tipo de contrato indefinido se ajusta a aquellas actividades que por su naturaleza no duran todo el año: estacionales, de prestación intermitente, con periodo de ejecución cierto, determinado o indeterminado. No es un contrato a la carta y existe indemnización por despido y derecho a paro según cotización previa.

PODCAST

NOTICIES

Portada fullet Habilitació excepcional

#CCOOPVInforma

Comissions Obreres informa sobre el procediment per a l'habilitació excepcional en les categories professionals següents: auxiliar d'ajuda a domicili; cuidador o cuidadora; gericultor o gericultora; i auxiliar ocupacional de centres i serveis del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, en l'àmbit autonòmic.

Fullet del Servei d'orientació i assessorament població treballadora immigrada

Pacte per l'ocupació de la ciutat de València

El servei d'assessorament s'ubica en la seu de CCOO PV a la plaça Nàpols i Sicília, núm. 5, de València. Cal cita prèvia en el telèfon 963 925 696.

Calendari 2024

El calendari laboral previst per a l’any vinent preveu un total de catorze dies festius, de caràcter no recuperable, dels quals dos seran festa de caràcter local a establir pels ajuntaments.

#CCOOPVinforma

Portada fullet campanya informativa sobre salut laboral i accidents de treball.

Comissions Obreres del País Valencià ha posat en marxa una cibercampanya informativa sobre salut laboral que facilita un protocol d'actuació immediata en cas d'accident de treball.

Portada del fullet 'Malatia professional'

Comissions Obreres del País Valencià ha posat en marxa una cibercampanya informativa sobre salut laboral que aprofundeix en les malalties professionals i la importància del seu reconeixement oficial.

La formació professional és un dret de totes les persones treballadores. De fet, en la nòmina es detrau un 1,7 % per a formació. Informa’t dels permisos per causa de cursos o exàmens, la possibilitat d’adaptació de jornada, la preferència per a triar torn i les característiques dels permisos individuals de formació.

Folleto #CCOOPVinforma sobre estrés térmico

Comisiones Obreras del País Valenciano ha puesto en marcha una campaña informativa sobre los riesgos laborales asociadoss a la temperatura. La prevención del estrés tèrmico en el entorno laboral implica tener en cuenta las previsiones meteorológicas, las condiciones ambientales del lugar de trabajo y las características individuales de las personas expuestas.

Plans igualtat.

Els plans d’igualtat són una eina d’acció sindical en la lluita per la igualtat de tracte i d’oportunitats. Si tens cap dubte o vols més informació acudeix a la teua representació sindical o sol·licita assessorament en el c/e següent plansigualtat@pv.ccoo.es

Campanya assetjaments

Comissions Obreres del País Valencià ha posat en marxa una campanya sobre com actuar tant si es pateix com si es detecta alguna d’aquestes situacions d’abús, discriminación o violència en l’ambit laboral. 

Guía sobre derechos de conciliación

La Secretaria de Dones i Igualtat de CCOO PV ha elaborado una guía que reúne los derechos sobre conciliación, como la adaptación o reducción de la jornada, la excedencia por cuidados o los diferentes permisos, entre otros. Un documento útil que incluye las modificaciones y las novedades que entraron en vigor el pasado mes de junio. 

Guía editada por la Secretaría de Políticas Públicas y Protección Social de CCOO PV.

La Secretaría de Políticas Públicas y Protección Social de CCOO PV ha elaborado una guía para informar a la ciudadanía de las diferentes ayudas y prestaciones sociales existentes, con los requisitos de acceso.

CAMPANYA ACTUAR ÉS ESSENCIAL

ELECCIONS SINDICALS

La secretària general de CCOO PV, Ana García i la responsable d'Eleccions Sindicals, Núria Lázaro.

S'inicia el procés de major concentració d'eleccions sindicals en importants sectors com ara grans magatzems, manipulat i recol·lecció de cítrics, sector financer d'estalvi, l'ensenyament públic, l'Administració local o la sanitat privada. El sindicat, que ha presentat avui la seua campanya ‘El poder de canviar les coses’, pretén augmentar la seua representació per a millorar les condicions de treball i de vida en milers d'empreses valencianes.

XII CONGRÉS CCOO PV

AFILIACIÓ

L'afiliació a CCOO és garantia de poder reclamar judicialment els teus drets laborals.

A més d'intervindre sindicalment en els centres de treball, CCOO t'ofereix els serveis del Gabinet Jurídic. Si t'hi has afiliat, tindràs condicions molt avantatjoses, amb la gratuïtat dels serveis a partir del tercer any. Si no, pots afiliar-t‘hi fàcilment en aquest enllaç.

La quota d'afiliació a CCOO és deduïble en la declaració de la renda.

Les persones afiliades a CCOO poden deduir l'import de la seua quota en la declaració de la renda, segons recull la Llei de l'IRPF. Aquesta deducció pot suposar un estalvi en la quota entre el 20 i el 35 %, segons els casos.

Xarxes socials