Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 julio 2024.

25/06/2024
Intervenció de Manuela Pascual, secretària de Formació Sindical per a l'Ocupació de CCOO PV

El passat dia 20 de juny el Centre Social Polivalent d'Ibi va acollir la presentació d'aquest projecte de memòria obrera desenvolupat per la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals FEIS. La presentació va tenir nombrosa assistència de públic i presència de descendents directes de les víctimes del tràgic accident laboral ocorregut l’any 1968.

18/06/2024
Reunión de responsables de los diferentes archivos de CCOO

La Xarxa d’Arxius de CCOO, en la seua reunió del passat 13 de juny, va aprovar una declaració conjunta contra les mesures ultradretanes de derogació de les polítiques de memòria democràtica a Aragó, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana.

14/06/2024
Rutes de la Memòria Obrera II
  • 20 de juny, a les 19.30 hores, en el Centre Social Polivalent d'Ibi (carrer Dr. Ferran, 5).

Presentació de ‘Rutes de la Memòria Obrera II’ a Ibi (Alacant), localitat protagonista del major accident laboral del franquisme, representatiu de les dures condicions de treball sobre les quals s’estava construint l’incipient desenvolupisme industrial.

29/05/2024
Rutes de la Memòria Obrera II
  • Dimecres 12 de juny a les 10.30 h. Museu Municipal d'Alzira

Comença el cicle de presentacions de la segona edició d'aquest treball editorial de la Fundació d’Estudis i Investigacions Sociolaborals (FEIS).

14/05/2024
Cartell de l'acte de presentació
Presentació de llibres

El proper divendres 24 de maig, a les 19 hores, el Centre Sindical Primer de Maig de CCOO PV acull un debat sobre el paper i possibilitats de l’ensenyament per a la formació d’una ciutadania democràtica.

30/04/2024
Rutes de memòria obrera II
  • Presentació del segon volum del projecte 'Rutes de la memòria obrera'
  • Dijous 2 de maig, a les 19.30 hores, Fira del Llibre de València. Espai Fuente Primavera.

Presentació a València del llibre 'Rutes de la memòria obrera II', un projecte que recupera i divulga la trajectòria dels moviments col·lectius i de persones que van participar en la lluita pels seus drets laborals i per la llibertat. Amb la participació del president de la FEIS, Pere Beneyto; la catedràtica d'història, Dolores Sánchez; l'exsecretari general de CCOO, Antonio Gutiérrez; el catedràtic d'història, Ismael Saz i la secretària general de CCOO PV, Ana García.

16/02/2024
Detall de la coberta
  • Dimecres 21 de febrer, a les 18.30 hores, a la Facultat de Geografia i Història de la UV [Av. Blasco Ibáñez, 28]

La pròxima presentació del llibre a la Facultat de Geografia i Història de València tindrà les intervencions de Maria Vicenta Mestre, rectora de la UV; Ana García, secretària general CCOO PV; Pere Benyeto, president de la FEIS; Carlos Fuertes, professor de Didàctica de les Ciències Socials; Ismael Saz, catedràtic d'Història Contemporània i Vicenta Verdugo, professora d'Història de l'Educació.

29/10/2021
Premis 'La memòria a l'escola', de la Diputació de València.

CCOO PV, amb el seu arxiu històric, i la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) col·laboren des de fa anys amb aquest centre educatiu en la programació d'activitats de divulgació de la història del sindicat i de l'antifranquisme.

24/09/2020
L'opinió quinzenal, publicació de CCOO PV
Tresors de l'arxiu històric

El 15 de maig d’enguany va faltar Joan Genovés. L’arxiu històric de CCOO PV conserva el missatge inèdit que va escriure en resposta a una sol·licitud del periòdic quinzenal L’Opinió, del nostre sindicat, quan en el seu número 0 de 30 de gener de 1978 va publicar un seguit de testimonis d’adhesió, amb motiu de les primeres eleccions sindicals de la democràcia.

23/01/2020

El dia 18 de gener de 2020 es realitzà una ruta cultural pels llocs més relacionats amb la història del moviment obrer il·licità. Va ser una activitat preparada des del Sindicat Comarcal de Pensionistes de Comissions Obreres del Vinalopó-Vega Baixa, amb suport des de la Federació de Pensionistes CCOO PV i de la Fundació d'estudis i Iniciatives Sociolaborals FEIS.

11/11/2019
Encontre internacional franquisme
13 i 15 novembre 2019
  • Dimecres 13, a les 16 hores, acte inaugural.
  • Divendres 15, a les 13 hores: Presentació del llibre ‘Crónicas obreras’

La Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO PV i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, organitzen la desena edició d'aquesta trobada, que se celebrarà a la Facultat de Geografia i Història. Més informació http://encuentrofranquismo2019.blogs.ccoo.es

07/06/2019
Detalle cartel

Una vez culminado el proceso de transferencia de competencias del Estado a las comunidades autónomas, se abre una etapa en la que los territorios reclaman un mayor nivel de intervención en la que el modelo original muestra sus limitaciones. El miércoles 19 de junio, a las 18.30 horas, en el salón de actos de CCOO PV, tendrá lugar una mesa de diálogo sobre la necesidad de reformarlo.

12/06/2019
Exposició ‘El segle de Marcelino Camacho. El segle del treball i els drets’.
Exposició

La mostra pretén reconéixer la figura de qui fora fundador i primer secretari general de CCOO i la lluita per les llibertats democràtiques. Un exercici de memòria històrica, que recorre tot el segle XX, i apel·la al món del treball i al paper del moviment obrer en la consecució dels drets de ciutadania. L’exposició, que recorrerà diferents localitats del País Valencià, es podrà visitar fins al 20 de juliol, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València).

09/05/2019
Asamblea informativa.
  • Asamblea informativa. Día 10, a las 10:30. Salón de actos Centre Sindical Primer de Maig (Serranos, 13, València).

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de CCOO PV, junto con la Plataforma de Suport a la Querella Argentina del País Valencià y la asociación valenciana de personas represaliadas por la dictadura AREFPV, organizan una asamblea informativa sobre las querellas en los juzgados valencianos contra crímenes de lesa humanidad, cometidos por la dictadura de Franco.

26/04/2019
Ramiro Reig
  • Dilluns 29 d'bril, a les 18 hores, a l'espai Autors II de la Fira del LLibre de València.

La 54 edició de la Fira del Llibre de València acollirà la presentació del llibre 'Crónicas obreras de Ramiro Reig', editat per Pere J. Beneyto, president de la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS).