Comisiones Obreras del País Valenciano | 22 de julio de 2019

CAMPANYA SMI
19/07/2019
Personal sanitario.

El sindicat alerta dels efectes negatius d'aquesta pèrdua de llocs de treball. Una situació que es manté des de fa anys per l’“efecte devastador” de les taxes de reposició, amb una pèrdua d'ocupacions que afecta totes les categories i nivells, però de manera més palpable en els serveis d'urgències hospitalàries o en l'atenció primària.

18/07/2019
Ayuntamiento de Sax.

La central sindical señala que la única forma de estabilizar empleo público temporal es mediante la superación de los correspondientes procesos selectivos en desarrollo de la Ofertas Públicas de Empleo. Así lo ha defendido el sindicato en el Ayuntamiento de Sax (Alicante).

18/07/2019
Infantil.

El sindicat promourà mobilitzacions si no es redueix el nombre d'alumnes (de 0 a 3 anys) a atendre per cada professional. CCOO exigeix una millora en la qualitat de l'ensenyament en el primer cicle d'educació infantil, també des dels municipis, amb una ràtio més d'acord amb les característiques de l'alumnat i amb les seues necessitats.

18/07/2019
Hostelería.

Las posturas alejadas en materia salarial y de condiciones de trabajo motivan las movilizaciones que tendrán lugar durante este mes de julio, y que desembocarán en la convocatoria de huelga dentro de la temporada de verano. Propuestas empresariales como el contrato de inicio, la distribución de jornada flexible, suprimir descansos o la desregularización del personal fijo discontinuo, son inasumibles por los sindicatos CCOO y UGT.

17/07/2019
Vendedor de la ONCE.

Los sindicatos CSIF, CCOO y CGT denuncian el despido de una trabajadora por coger bajas intermitentes debido a patologías añadidas a su ceguera. Piden que el despido quede sin efectos y que sea readmitida en su puesto de trabajo, que ocupaba desde 2005.

16/07/2019
Las trabajadoras de limpieza de institutos de secundaria siguen sin cobrar.
  • CCOO y UGT convocan una concentración de protesta el próximo 25 de julio.

Limpiezas Raspeig, la adjudicataria del servicio de limpieza de los Institutos de Enseñanza Secundaria del País Valenciano, vuelve a deber más de dos meses a sus trabajadoras.

16/07/2019
Dependència.

CCOO demana a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que extreme la inspecció per garantir el compliment de ràtios i la qualitat assistencial. El sindicat mostra la seua preocupació per la falta d'infermeres i de gericultores (auxiliars d'infermeria) per a aquest estiu.

12/07/2019
Oposicions.
  • Almenys 426 vacants quedaran desertes en el procediment de concurs oposició de cossos docents.

La Federació d'Ensenyament de CCOO PV està analitzant el procediment d’oposició, per tal de proposar millores a aplicar l’any 2020. Una vegada acabada la primera fase (prova teòrica més pràctica) ja sabem que almenys 426 vacants de 22 especialitats quedaran desertes (de les 4.616 de 57 especialitats convocades). En podrien ser més si en la segona fase (programació més unitat didàctica) alguna persona més queda fora del procediment en especialitats on la ràtio aspirant/plaça està prop de l’1.

15/07/2019
Concentración ante la Estación del Norte en València, durante la jornada de huelga.
  • Si no hay cambios en la postura de la empresa respecto a las reivindicaciones de su personal, las movilizaciones se podrían extender durante el verano.

A pesar de la imposición de unos servicios mínimos abusivos, los trabajadores y las trabajadoras de Renfe están ejerciendo su derecho a la huelga, ya que la empresa incumple las tres materias troncales en las que se fundamenta el último convenio colectivo: empleo, jornada y salario.

15/07/2019
Curso en València
  • Dirigido a personas en desempleo de la ciudad de València. Inicio a finales de julio. Abierta la inscripción.

Forem PV ofrece esta formación gratuita, que permitirá obtener la acreditación para trabajar en el sector sanitario. El alumnado, al finalizar el curso será capaz de atender a personas dependientes en la institución donde se desarrolle su actuación. La formación será presencial y se impartirá en el centro Forem PV de València.

15/07/2019
Beques.

La Inspecció de Treball afirma que en la corporació provincial s'ha donat un frau de llei i abús de dret, per la qual cosa aquestes set persones han sigut donades d'alta en la Seguretat Social. CCOO PV denuncia la precarització de l'ocupació i emplaça la nova Diputació a solucionar aquestes irregularitats en les beques presents i futures.

12/07/2019
El portal web de economía sumergida de CCOO Vinalopó- Vega Baja ha recibido 250 denuncias de situaciones irregulares.

El País Valencià és la segona autonomia en la qual més hores extraordinàries es realitzen, arriba a 1.601.400 a la setmana, segons un informe realitzat per CCOO PV, que estima que servirien per a crear 40.000 nous llocs de treball decent a l'any. Per fer aflorar aquestes irregularitats, el sindicat considera adequada la mesura de registre diari de jornada.

11/07/2019
Fernando Lezcano, Julián Gutiérrez, Ana Belén Montero i Dolores Nauffal, durant la presentació de l''Observatori social de la gent gran' en roda de premsa.
  • Quasi un milió de pensionistes del País Valencià cobra 78 euros menys al mes que la mitjana de l'Estat.

L’'Observatori social de gent gran' destaca l'augment de la població del tram de persones majors de 65 anys, un segment que representa quasi un milió al País Valencià. CCOO denuncia l'augment del risc de pobresa i insta a actuar sobre les condicions de l'ocupació actual, per garantir unes pensions dignes presents i futures. Al País Valencià, la pensió mitjana de jubilació és de 1.039,80 euros, la qual cosa significa un 8,6 % menys que en l'àmbit estatal.

11/07/2019
Retall cartell portada
  • Dissabte 20 de juliol, a les 19 hores, plaça dels Estels d'Alacant.

La Unió Intercomarcal de CCOO l'Alacantí-les Marines convida a assistir, un any més, a la manifestació de l'Orgull a Alacant, organitzada per l'associació Diversitat, en la qual Comissions Obreres participa amb pancarta pròpia.

11/07/2019
La Generalitat Valenciana ha de fer-se’n càrrec del 84 % de la despesa del SAAD
INFORME implantació autonòmica Llei de dependència 39/2006

CCOO PV avalua el desenvolupament autonòmic de la Llei 39/2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, fins a maig de 2019. L'Informe analitza l'evolució històrica de persones beneficiàries; tipus, graus i nivells de prestació; llista d'espera; evolució de l'ocupació en el sector i la problemàtica de cuidadores i cuidadors no professionals.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.