Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 julio 2024.

03/07/2024
Ana García Alcolea, secretaria general de CCOO PV

Artículo de Ana María García Alcolea, secretaria general de CCOO PV

28/06/2024
Ana García Alcolea
 • Artículo de Ana García Alcolea, secretaria general de CCOO PV.

La proliferación de alquileres turísticos, algo que conocemos muy bien en ciudades como Valencia o Alicante, está expulsando a muchas vecinas y vecinos de sus barrios. Las ciudades son para vivir, y después para visitarlas, o así debería ser.

17/06/2024
Intervenció Lidón Calvo
 • Artículo de Lidón Calvo, secretària de Dona i Polítiques Socials CCOO Comarques del Nord.

Muchas y múltiples son las variables que afectan a la población LGTBI+ joven en cuanto empleo, educación,ocio, sanidad, formación, vivienda y cultura. En este artículo nos centraremos en el EMPLEO, ya que aunque el 14 % de la población española se declara LGTBI+, esta diversidad ha sido "invisible" durante mucho tiempo en el contexto laboral y donde se ha considerado como una cuestión privada e "inapropiada” en el trabajo.

05/06/2024
Daniel Patiño Miñana
 • Article de Daniel Patiño, secretari d'Acció Sindical i Medi Ambient

El canvi polític al País Valencià, unit a la recent espiral electoral dels últims mesos, ha propiciat molts anuncis de futur a una velocitat accelerada, però amb una gestió de present bastant més pausada. Els objectius climàtics segueixen ací, però el desenvolupament de les polítiques públiques ha passat a un elevat grau d'inacció. Que no resulte una prioritat adoptar mesures urgents respecte a la mitigació i adaptació davant del canvi climàtic, d'entrada és, com a mínim, una temeritat en contra de la salut; però que la direcció siga contrària és un perill evident.

04/06/2024
Ana García Alcolea, secretaria general de CCOO PV
 • Artículo de Ana García Alcolea, secretaria general de CCOO PV.

Estamos a las puertas de unas elecciones europeas que resultan clave para el conjunto de la ciudadanía española y en las que está en juego retroceder o avanzar. Elegir políticas de derechas podría suponer la aplicación de recortes con afectación directa en los servicios públicos, como ya hemos visto en tiempos pasados.

04/06/2024
Rosa Atiénzar Herráez
 • Artículo de Rosa Atienzar Herráez, secretaria general FSS CCOO PV

La sanidad pública en la Comunidad Valenciana es un pilar fundamental en la protección y promoción de la salud de la ciudadanía. Sin embargo, estos últimos años, se viene enfrentando a numerosos desafíos que ponen en riesgo su sostenibilidad y eficacia como consecuencia de las políticas de recorte que implementó el PP en 2012. Desde este último año se ve amenazada por nuevos riesgos: las medidas de recorte que está imponiendo la Conselleria de Sanidad, disfrazadas de mejoras para el sistema, están perjudicando seriamente al sistema y a su personal.

03/06/2024
Lidón Calvo
 • Article de Lidón Calvo, secretària de Dona i Polítiques Socials CCOO Comarques del Nord

El mes de juny se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, el dia 28. Serà el 15 de juny quan, a Castelló, tindrà lloc la manifestació, com cada any. Des de CCOO us animem a participar-hi.

20/05/2024
Cloti Iborra, secretària de Dona, Polítiques LGTBI i Institucional
 • Article de Cloti Iborra, secretària Dones i Igualtat CCOO PV

Les polítiques públiques d'igualtat són necessàries. Funcionen, però requereixen temps i constància. En CCOO PV elaborem anualment informes sobre bretxa salarial i sobre la situació sociolaboral de les dones al País Valencià per a analitzar la realitat i proposar mesures que presentem en les taules de diàleg social, per a incidir en polítiques públiques que corregisquen les bretxes de gènere detectades.

20/05/2024
Herminia Montis
 • Article d'Herminia Montis, secretària de la FE CCOO PV a les Comarques del Nord.

Cal una defensa ferma del professorat i la seua llibertat de càtedra. Cal l’aprovació d’un nou protocol que done suport i resposta a estes situacions. És per tot això que el 23 de maig, totes i tots, famílies, alumnat i professorat, estem convocades de matí a la concentració a les 11:30h a les portes de la Direcció Territorial d’Educació i de vesprada a la manifestació a les 19h amb eixida des de la Plaça Mª Agustina. Perquè estimem i defensem l’educació pública. Ens sobren els motius.

06/05/2024
Albert Fernández
 • Article de Albert Fernández, secretari general CCOO Comarques del Nord

Dimecres vam celebrar un any més el Primer de maig. Amb el lema Plena ocupació, reduir jornada i millorar salaris, vam recórrer els carrers de Castelló de la Plana i de Vinaròs en un ambient festiu, en un dia de reivindicació i d'empoderament de les treballadores i dels treballadors de la nostra província.

02/05/2024
Ana garcía Alcolea, secretaria general CCOO PV
 • Artículo de Ana García Alcolea, secretaria general de CCOO PV.

A una velocidad de vértigo, un año más encaramos la jornada reivindicativa del Primero de Mayo. Salimos a llenar las calles del País Valencià bajo un lema, «Pleno empleo, menos jornada, mejores salarios», que ilustra claramente unos planteamientos muy ambiciosos.

24/04/2024
Alejandro Miolina Morcillo
 • Artículo de Alejandro Molina, responsable de Salud Laboral en la UI de CCOO Comarques del Nord

Uno de los principales derechos de los trabajadores y las trabajadoras es la salud en el trabajo. Las ausencias laborales que se derivan de accidentes de trabajo o de enfermedades profesionales que algunos encuadran en un epígrafe denominado «absentismo», es absolutamente falso.

09/04/2024
Isabel Barrajón
 • Article d'Isabel Barrajón, secretària de Moviments Socials, Cooperació i Migracions

El passat 3 d'abril, des de la campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana, de la qual CCOO PV forma part, commemoràrem per huité any consecutiu, el Dia d'Acció Global contra els mal anomenats paradisos fiscals, que en realitat hauríem de dir caus o refugis fiscals, de l'original anglés tax havens.

25/03/2024
Lidón Calvo
 • Article de Lidón Calvo, secretària de Formació, Comunicació, Xarxes Socials, Dona i Polítiques Socials CCOO Comarques del Nord

Les bretxes salarials de gènere no es produeixen només durant la vida activa de les dones, sinó que es fan cròniques i extensives en la seua trajectòria vital. Per això la disparitat d'ingressos no es tracta d'una qüestió momentània o conjuntural, sinó que es defineix pel seu caràcter estructural, al llarg de tota la vida.

15/03/2024
Pere Beneyto
 • Article de Pere J. Beneyto, president de la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS).

Amb motiu d’acomplir-se el centenari del seu naixement són ja moltes les informacions periodístiques i projectes editorials dedicats a analitzar la trajectòria humana, professional i política de Vicent Ventura, com un important referent de la lluita democràtica a casa nostra durant la dictadura i la transició.