Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de agosto de 2020

15/07/2020
Mesa de Recuperació Social. Per part de CCOO PV, per la dreta, Isabel Barrajón, Ana Belén Montero i Arturo León.

Aquest òrgan de diàleg social entre la Generalitat i els agents socials, entre aquests CCOO PV, ha aprovat mesures necessàries per a l'eixida de la crisi provocada per la pandèmia. El sindicat valora que gran part de les seues propostes en l'àmbit de la sanitat, dels serveis socials, de l'habitatge i de l'educació hagen sigut assumides.

19/06/2020
Imagen de ACNUR Día Mundial de los Refugiados
20 de junio, Día Mundial de los Refugiados

CCOO recuerda que, además de una gestión eficaz del trámite administrativo del asilo, España debe asumir sus compromisos internacionales protegiendo a las personas que sufren y huyen de sus países.

01/06/2020

El sindicato requiere al Ministerio del Interior para que, al igual que ha hecho la Secretaría de Estado de Migraciones con los trabajadores extranjeros en España, prorrogue automáticamente las tarjetas de personas solicitantes de protección y las que acreditan el estatuto de refugiado o apátrida.

27/05/2020
Sector agrario

El Consejo de Ministros ha aprobado la prórroga del RDL 13/2020 de medidas urgentes en materia de empleo agrario, el cual habilitaba automáticamente a trabajar en el sector agrario a los jóvenes nacionales de terceros países de entre los 18 y los 21 años que se encuentren en situación regular. Con esta nueva prórroga, prevista hasta el 30 de septiembre, estos jóvenes extranjeros podrán continuar con las actividades para las que hayan o sean contratados. Ver Real Decreto-ley 19/2020, de 26 de mayo, en el BOE.

21/05/2020
CCOO PV valora la decisió de renovar automàticament les autoritzacions de residència i treball a persones estrangeres.

El sindicat saluda l'Ordre ministerial publicada en el BOE, en què es prorroguen de manera automàtica durant sis mesos les autoritzacions de residència i treball de les persones estrangers, que caduquen des de 90 dies abans de l'inici de l'estat d'alarma fins a la seua finalització.

30/03/2020
Imatge d'arxiu
Centre d'Informació a Treballadors Migradors
  • ATENCIÓ! El CITE, adscrit a la secretaria de Migracions de CCOO PV, continua atenent de manera virtual
  • Telèfon de consulta: 96 3925696
  • Mitjançant el correu: migra-coop@pv.ccoo.es

Indicacions generals sobre l'estat dels tràmits d'estrangeria en el Règim General, sol·licituds de nacionalitat i exàmens, itineraris formatius d'inserció sociolaboral.

04/02/2020
Imatge d'arxiu dels itineraris anteriors
  • Selecció itinerari Conductor /a -Repartidor /a: dilluns dia 17 de febrer
  • Selecció itinerari Transport mercaderies: dimecres dia 19 de febrer
  • Horari de 9:00 a 17:30 hores, CS CCOO PV, plaça Nàpols i Sicília, 5 (Preguntar per Toña)

Un any més, la Secretaria de Migracions de CCOO PV, a través del CITE, inicia els itineraris formatius d'inserció sociolaboral per a immigrants del Programa MITRAMISS/ DGIAH-FSE Exp. 684/2019-1.

23/12/2019
La sentència elimina l'obligatorietat del treball en cap de setmana i festius.

La secretària d'Ocupació de CCOO, Lola Santillana, presenta l'informe “Fluxos migratoris, Ocupació i Formació de la població estrangera", que desmunta les falsedats del discurs xenòfob i racista de l'extrema dreta.

17/12/2019
Lectura del manifiesto por parte de alumnado de la EPA Vicent Ventura
#MigrarÉsUnDret

Amb motiu de la commemoració del Dia de les Persones Migrants, la seu de CCOO PV va acollir aquest dilluns un acte de reivindicació del dret a la mobilitat humana amb garanties organitzat per la Secretaria de Moviments Socials, Cooperació i Migracions on va participar l'alumnat de l’EPA Vicent Ventura i va tenir lloc l'actuació musical de David Calabuig i Khady Seck.

09/12/2019
#MigrarÉsUnDret i no un delicte!

Comissions Obreres de País Valencià vol ressaltar el valor de les migracions, la riquesa que aporten des de l'àmbit social, cultural i també econòmic. Però també exigir a les administracions competents polítiques adequades a l'estricte compliment dels drets humans.

09/10/2019
Rueda de prensa de convocatoria del paro indefinido [Foto de CEDOCUT]

El estado de sitio aprobado por el gobierno ecuatoriano es una prueba más de la falta de voluntad de negociar con organizaciones sindicales, indígenas y de estudiantes, estableciendo la represión como única forma de poder aplicar las medidas exigidas por el Fondo Monetario Internacional: reforma laboral y subida del precio de los carburantes

13/08/2019
Fotografía del Facebook de Open Arms

Los barcos de rescate marítimo de las ONGs Open Arms, Médicos sin Fronteras y SOS Mediterranée que transportan a más de 500 migrantes rescatados en aguas del Mediterráneo central continúan sin posibilidad de desembarcar a los rescatados en puertos seguros más cercanos. A juicio de CCOO, tanto la Unión Europea como sus Estados miembros son cómplices de esta vulneración flagrante de derechos humanos, del incumplimiento del derecho internacional sobre refugio y auxilio humanitario en el mar y de la solidaridad que cimentaba el proyecto europeo en su origen.

30/07/2019
Día mundial contra la trata de seres humanos

CCOO recorda que el tràfic de persones és un greu delicte que afecta milers de persones a tot el món i exigeix que continuen els treballs legislatius per aprovar una Llei Integral contra el tràfic d'éssers humans que garantisca l'adequada protecció de les víctimes, així com la formació i sensibilització dels agents administratius i socials que en participen en les labors de detecció i persecució..

02/07/2019
Convocatòria concentració
#FreeCarola #SalvarVidesNoÉsDelicte

El pròxim dissabte dia 6 de juliol, a les 20 hores, el sindicat participarà en la concentració convocada a la plaça de l'Ajuntament de València, en protesta per la política deshumanitzada i sense escrúpols del Govern italià, contrària a l'Europa dels ciutadans i de les ciutadanes, solidària i humanista que el sindicat porta defensant durant anys.

19/06/2019
Campo de refugiados en Turquía
Hoy 20 de junio se celebra el Día Mundial de los Refugiados

En el Día Mundial de los Refugiados, CCOO quiere llamar la atención sobre el modelo español de acogida de las personas que sufren persecución y que buscan protección internacional, así como sobre la importancia de unificar las políticas de refugio y acogida. España debe cumplir el mandato de la Convención de Ginebra de 1995 y la normativa sobre Derecho del Mar, y sería deseable además que la Oficina de Asilo dependiera del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social para dar mayor coherencia al proceso de acogida y desligarlo de las cuestiones policiales y de seguridad.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.