Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

21/02/2024
Presentació del llibre a València.
  • 29 de febrer, a les 19 hores, llibreria Bangarang (Historiador Diago, 9, València).

Presentació a València del llibre ‘1001. La lucha que alumbró la democracia’, un recull de textos sobre la caiguda dels líders del moviment obrer a Espanya durant la dictadura franquista, un fet que va esdevindre un símbol de la lluita per les llibertats.

16/02/2024
Detall de la coberta
  • Dimecres 21 de febrer, a les 18.30 hores, a la Facultat de Geografia i Història de la UV [Av. Blasco Ibáñez, 28]

La pròxima presentació del llibre a la Facultat de Geografia i Història de València tindrà les intervencions de Maria Vicenta Mestre, rectora de la UV; Ana García, secretària general CCOO PV; Pere Benyeto, president de la FEIS; Carlos Fuertes, professor de Didàctica de les Ciències Socials; Ismael Saz, catedràtic d'Història Contemporània i Vicenta Verdugo, professora d'Història de l'Educació.

14/02/2024
País Valencià Antifeixista

Els acusats per les agressions a la manifestació del 9 d'Octubre de 2017 reconeixen els seus delictes i accepten les penes que la Comissió demana. Al reconeixement dels delictes d'odi se suma haver aconseguit el precedent de la pena d'allunyament. 

09/02/2024
Teatre.
TEATRE

CCOO PV organitza una vetllada cultural al voltant de l'obra 'De tiburones y otras rémoras', al Teatre Patraix amb col·loqui posterior. Reserva d'entrades via mail i recollida prèvia a la seu del sindicat o al mateix teatre el dia de la representació.

23/02/2024
Intervenció de la vidua de Roberto, Rosa Lacruz

CCOO PV realitzà aquest dijous un acte de reconeixement a la memòria de Roberto Ruiz, qui va representar un paper molt important en la construcció d’aquesta organització sindical. Lluitador i abnegat en la defensa dels drets laborals, Ruiz va ser sindicalista de la Federació de Sanitat de CCOO PV i membre de la Comissió Executiva de CCOO PV. 

05/02/2024
Filmoteca de CCOO PV
  • Dimecres, 7 de febrer, a les 18.00 hores. Sala d’actes de CCOO PV (plaça Nàpols i Sicília, 5, València).

Sessió de cinema i tertúlia amb la pel·lícula de la directora japonesa Chie Hayakawa. Un imaginari futurista amb temes molt actuals com la sobrepoblació, l’envelliment de la societat i la mercantilització de la pròpia vida. 

24/01/2024
Cartell de la presentació del dia 1 de febrer

Noves cites de presentació del llibre ‘Rutas de la memoria obrera’, una iniciativa de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS). El primer volum d’aquest projecte editorial encara els darrers actes de presentació, amb l’objectiu de divulgar importants episodis de lluita obrera durant els últims anys de la Dictadura i els primers de la Transició.

15/01/2024
Pel dret a la celebració de la Festa de les Magues de Gener.

CCOO PV denuncia la censura de la Cavalcada de les Magues de Gener per part de l’Ajuntament de València. El sindicat ha participat en la manifestació pels carrers de València en defensa de la llibertat d'expressió i de la cultura valenciana, el mateix dia en què estava prevista la celebració de la Festa de la Infantesa. Com a entitat col·laboradora de l’organització, el sindicat va donar suport i va participar en la manifestació en resposta a la censura.

11/01/2024
Maria José Alemany, Ana Belén Montero i Joan del Alcàzar

La sessió, emmarcada en la programació de la #FilmotecaCCOOPV, es realitzà conjuntament amb l'associació Dret a Morir Dignament, amb la qual hi ha un conveni de col·laboració des de 2019. L’acte inclogué la projecció i posterior debat al voltant del curtmetratge 'YEGUA', candidat als premis Goya i Forqué 2024.

08/01/2024
Manifestació 14 de gener, a les 11.00 hores, des del Parterre.

El sindicat participarà en la manifestació convocada el 14 de gener, dia en què estava prevista la celebració de la Festa de la Infantesa, en defensa de la llibertat d'expressió i de la cultura valenciana.

26/12/2023
Yegua.
#FilmotecaCCOOPV

El pròxim dijous dia 11 de gener, a les 18 hores, la seu de Comissions Obreres del País Valencià acull l'acte de celebració del dia de la bona mort, amb la projecció i posterior debat al voltant del curtmetratge 'YEGUA'.

20/12/2023
Detalle de la cubierta

Este libro es el fruto de una iniciativa de CCOO PV, editado por la Fundación de Estudios e Iniciativas Sociolaborales, y hace un recorrido histórico en el que aparecen diversos lugares destacados del movimiento obrero de tierras valencianas: Vall d’Uixó, Puerto de Sagunto, Buñol, Valencia, Alcoy y las comarcas del Vinalopó.

08/12/2023
Invitación acto de entrega Premio Ramiro Muñoz

Novena edición de este reconocimiento a personas y entidades que defienden la educación pública en el País Valencià. Un premio que, además, nos recuerda, nos “vuelve a pasar por el corazón” al compañero Ramiro Muñoz Haedo, militante, docente y activista de una educación pública y de calidad. El acto de entrega es el miércoles, 13 de diciembre, a las 18.30 h, en el salón 'José Gª Quesada-Chamorro' de CCOO en Alicante (av. Salamanca, 33).

15/12/2023
Marc Granell i Ana Garcia lliuren els Premis Marc Granell als tres guardonats
Acte d'estima per la llengua
  • ‘La mestra’ de Barx Marifé Arroyo i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, premis Marc Granell 2023
  • Publicació dels guanyadors de la 6a edició del Concurs de Relats Curts Maite Boscà Lloret

Els guardons d'ambdós concursos es lliuraren en un acte públic d’estima per la llengua realitzat en la seu de CCOO PV, amb la presència del mateix Marc Granell, l'assitència del germà de Maite Boscà i el suport de diverses entitats i partits polítics. La part musical estigué a càrrec de FADUVAL.

28/11/2023
Cartell de la sessió  del 29N de la Filmoteca CCOO PV

El proper dimecres 29 de novembre, a les 18 hores, la sala d’actes de la seu del sindicat en València [pl. Nàpols i Sicília, 5] acollirà la projecció del film del cineasta francés Stephane Brizé, seguida d’una tertúlia amb totes les persones assistents.