Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

29/10/2021
Premis 'La memòria a l'escola', de la Diputació de València.

CCOO PV, amb el seu arxiu històric, i la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) col·laboren des de fa anys amb aquest centre educatiu en la programació d'activitats de divulgació de la història del sindicat i de l'antifranquisme.

24/09/2020
L'opinió quinzenal, publicació de CCOO PV
Tresors de l'arxiu històric

El 15 de maig d’enguany va faltar Joan Genovés. L’arxiu històric de CCOO PV conserva el missatge inèdit que va escriure en resposta a una sol·licitud del periòdic quinzenal L’Opinió, del nostre sindicat, quan en el seu número 0 de 30 de gener de 1978 va publicar un seguit de testimonis d’adhesió, amb motiu de les primeres eleccions sindicals de la democràcia.

23/01/2020

El dia 18 de gener de 2020 es realitzà una ruta cultural pels llocs més relacionats amb la història del moviment obrer il·licità. Va ser una activitat preparada des del Sindicat Comarcal de Pensionistes de Comissions Obreres del Vinalopó-Vega Baixa, amb suport des de la Federació de Pensionistes CCOO PV i de la Fundació d'estudis i Iniciatives Sociolaborals FEIS.

11/11/2019
Encontre internacional franquisme
13 i 15 novembre 2019
  • Dimecres 13, a les 16 hores, acte inaugural.
  • Divendres 15, a les 13 hores: Presentació del llibre ‘Crónicas obreras’

La Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO PV i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, organitzen la desena edició d'aquesta trobada, que se celebrarà a la Facultat de Geografia i Història. Més informació http://encuentrofranquismo2019.blogs.ccoo.es

07/06/2019
Detalle cartel

Una vez culminado el proceso de transferencia de competencias del Estado a las comunidades autónomas, se abre una etapa en la que los territorios reclaman un mayor nivel de intervención en la que el modelo original muestra sus limitaciones. El miércoles 19 de junio, a las 18.30 horas, en el salón de actos de CCOO PV, tendrá lugar una mesa de diálogo sobre la necesidad de reformarlo.

12/06/2019
Exposició ‘El segle de Marcelino Camacho. El segle del treball i els drets’.
Exposició

La mostra pretén reconéixer la figura de qui fora fundador i primer secretari general de CCOO i la lluita per les llibertats democràtiques. Un exercici de memòria històrica, que recorre tot el segle XX, i apel·la al món del treball i al paper del moviment obrer en la consecució dels drets de ciutadania. L’exposició, que recorrerà diferents localitats del País Valencià, es podrà visitar fins al 20 de juliol, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València).

09/05/2019
Asamblea informativa.
  • Asamblea informativa. Día 10, a las 10:30. Salón de actos Centre Sindical Primer de Maig (Serranos, 13, València).

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de CCOO PV, junto con la Plataforma de Suport a la Querella Argentina del País Valencià y la asociación valenciana de personas represaliadas por la dictadura AREFPV, organizan una asamblea informativa sobre las querellas en los juzgados valencianos contra crímenes de lesa humanidad, cometidos por la dictadura de Franco.

26/04/2019
Ramiro Reig
  • Dilluns 29 d'bril, a les 18 hores, a l'espai Autors II de la Fira del LLibre de València.

La 54 edició de la Fira del Llibre de València acollirà la presentació del llibre 'Crónicas obreras de Ramiro Reig', editat per Pere J. Beneyto, president de la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS).

16/01/2019
Federal
  • Dimecres, dia 23, a les 19.00 hores, sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Socioculturals (FEIS) de CCOO PV organitza l’acte de presentació de la pel·lícula, dirigida pel periodista Albert Solé Brusset, que reflexiona sobre el federalisme com a forma d’organització política.

07/12/2018
Portada del libro
Presentación literaria
  • Martes 18, a las 19 horas, en la UIMP, pl. del Carmen, 4, Valencia.

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO PV, la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, la Asociación Ciudadanía y Comunicación ACICOM, la Fundación Alternativas y Red Pública, presentan en Valencia el último libro de Nicolás Sartorius.

06/11/2018
Ernest Cano, Antonio Gutiérrez, Inma Martínez, Dolores Sánchez, Arturo León i Pere J. Beneyto.

El Paranimf de la UV va acollir ahir un acte en memòria de Ramiro Reig (1936-2018), sacerdot jesuïta, capellà obrer i sindicalista compromés amb la dignitat del treball. Un homenatge organitzat per CCOO PV i la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS). Reig va ser professor universitari i destacat intel·lectual, implicat amb les persones més desfavorides i amb els drets dels treballadors i de les treballadores.

31/10/2018
Ramiro Reig
  • Dilluns 5 de novembre, 19.30 hores. Paranimf Universitat de València (c/ Universitat, 2).

CCOO PV i la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) organitzen un acte en memòria del sacerdot jesuïta, capellà obrer, sindicalista i intel·lectual compromés amb la dignitat del treball. Durant l’acte es presentarà el llibre ‘Crónicas obreras de Ramiro Reig’.

21/05/2018
Campaña contra el proyecto de ET de la UCD, 1979. Archivo histórico CCOO PV

Quan fa a penes uns dies visitàvem l'excel·lent exposició sobre els 50 anys de CCOO PV en La Nau, Ramiro va comentar que el que més li havia agradat era que no queia en personalismes sinó que oferia un relat col·lectiu, el de la història obrera i la reconstrucció del sindicalisme.

16/05/2018
Presentació del llibre a la seu de CCOO PV.
  • Dimarts, 22 de maig, a les 19.00 hores. Sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

CCOO PV acull la presentació de llibre ‘Contra el elitismo. Gramsci: manual de uso’, de Dolores Sánchez i Maite Larrauri. Una guia sobre l’aplicació de les tesis del filòsof i polític italià al nostre context històric, des d’una perspectiva divulgativa i pràctica.

18/04/2018
#50anysCCOO PV

El 17 d’abril es va inaugurar l'exposició commemorativa de la fundació de les Comissions Obreres del País Valencià pel seu 50 aniversari, i que romandrà oberta al públic al Centre Cultural La Nau fins al dia 1 de juliol. L’acte tingué la presència del secretari general de CCOO, Unai Sordo, del seu homòleg de CCOO PV, Arturo León, el presidente de la Diputació de València, Jorge Rodriguez, l'acalde de València, Joan Ribó, el president de les Corts, Enric Morera, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i la rectora de la Universitat, Mavi Mestre.