Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

CCOO exigeix a l’administració que ature immediatament l'onada creixent de violència laboral a l’educació

  L'administració ha de desenvolupar un protocol que considere la violència escolar com a violència laboral i les agressions com accident de treball. Per a la Federació d'Educació de CCOO PV, el discurs de l’extrema dreta dificulta la tasca científica i pedagògica dels centres escolars, així com la llibertat de càtedra i el desenvolupament amb garanties de la tasca docent. 

  25/03/2024.
  STOP agressions

  STOP agressions

  La Federació d’Educació de CCOO PV vol manifestar la seua preocupació davant l'augment alarmant de casos de violència laboral cap al professorat en centres educatius al País Valencià. Cada vegada són més les agressions que este sindicat denuncia.

  El discurs de l’extrema dreta, en relació amb el gènere i la diversitat afectivo-sexual, la nostra llengua i cultura, la xenofòbia, o el negacionisme climàtic, està contaminant les comunitats educatives i el clima dins de les aules.

  El sindicat alerta que aquest discurs fal·laç s’alimenta en les xarxes socials i alguns mitjans de comunicació, on la falsedat troba terreny fèrtil i arriba a tergiversar situacions com la recentment viscuda per les dues professores denunciades a Requena, on FECCOOPV va comprovar i denunciar l'exposició del professorat a entorns digitals incontrolables i plens de desinformació.

  Aquesta pressió mediàtica dificulta o directament impossibilita la tasca científica i pedagògica dels centres escolars, així com la llibertat de càtedra i el desenvolupament amb garanties de la tasca docent.

  El professorat es troba sovint en situacions angoixants i amenaçants on es sent vulnerable a l’hora d’exercir la seua tasca docent, patint situacions d’assetjament i violència física i verbal per part d’algunes famílies que menyspreen el seu treball, intimiden al professorat i desoïxen qualsevol tipus d’autoritat.

  És lamentable constatar que, malgrat esta creixent problemàtica, l'administració educativa manca d'un protocol actualitzat per a abordar la violència laboral. Des de fa temps, FE CCOO PV ha sol·licitat la seua revisió, actualització i posada en marxa amb l'objectiu de brindar protecció al professorat.

  Davant esta preocupant realitat, el sindicat fa una crida urgent per a detindre esta onada d’agressions i acusacions cap al professorat. Exigeix a l'administració a desenvolupar un protocol que considere la violència escolar com a violència laboral i les agressions com accident de treball, tal i com marca la llei de prevenció de riscos laborals, adoptant mesures de prevenció, protecció i d’acompanyament psicològic i jurídic.