Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 febrero 2024.

CCOO PV aconsegueix un acord per a equilibrar els seus comptes

  La direcció del sindicat i la representació de les treballadores i els treballadors han pactat mesures combinades que aconsegueixen reduir el desajustament previst.

  20/01/2023.
  Seu de CCOO PV a València.

  Seu de CCOO PV a València.

  El sindicat no és una empresa pròpiament dita que genere beneficis i repartisca dividends, sinó una organització que funciona principalment amb les quotes de la seua afiliació, la prestació de serveis i amb subvencions públiques que es destinen a formació, prevenció de la salut laboral, informació sobre drets laborals o negociació de plans d'igualtat, entre altres matèries.

  Per això, les mesures que pren per a afrontar situacions de disminució de les fonts de finançament o d'increment de la despesa, tracten de ser coherents amb els valors sindicals i amb el que representa, encara que això supose arribar als seus objectius per altres camins.

  En aqueix context cobra sentit per si mateix haver aconseguit un acord entre les parts en la Comissió Negociadora que garanteix la pau social en l'intern del sindicat. El text recull una moderació salarial entre 2023 i 2025, alhora que estableix una comissió de seguiment que estudiarà modificacions si es produeixen canvis en la situació econòmica. Una contenció salarial del personal que es compensa amb dos dies més de lliure disposició.

  A més, s'han evitat acomiadaments traumàtics en incentivar la voluntarietat, a la qual s'han acollit sis persones. Eixides que quadren organitzativament i que no suposaran una substitució d'aqueixos llocs de treball.

  El sindicat assegura així la prestació de serveis d'assessorament, d’atenció sindical i jurídica, de formació, de gestió i d'acció sindical i sociopolítica al llarg del País Valencià amb recorregut econòmic que equilibre els comptes.