150.000 persones estan cridades a participar en les eleccions sindicals #ÉselMoment

  Entre 2018 i 2019 les empreses i els centres del País Valencià renoven el 70 % de la representació sindical. Entre setembre i desembre de 2018 s'obren 1.200 processos electorals amb 5.000 representants en joc.

  25/09/2018.
  Mila Cano y Arturo León presenten la campanya d'eleccions sindicals: És el moment!

  Mila Cano y Arturo León presenten la campanya d'eleccions sindicals: És el moment!

  La secretària de Política Electoral, Afiliació i Serveis de CCOO PV, Mila Cano Monterde, i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, han presentat aquest matí la campanya d'eleccions sindicals per al període de concentració de processos electorals i han destacat les dades més significatives.

  “Si som la primera força sindical, no sols del País Valencià, sinó de tot l'Estat, una capacitat de representació i d’intervenció atorgada pels vots de les més de 26.000 persones que van triar les candidatures de CCOO en l’any 2014. Volem créixer per intervenir perquè som l'eina més útil per a una classe obrera que necessita millorar les seues condicions i defensar-se col·lectivament de la precarització generalitzada” ha puntualitzat.

  Arturo León, secretari general de CCOO PV ha sigut rotund respecte a l'actitud de Comissions Obreres “eixim a l'ofensiva en la recuperació de drets, amb el repte de superar la situació de precarietat laboral aguditzada per causa i efecte de la crisi i les lesives reformes laborals”. León també ha reclamat respecte a la legalitat que ens obliga a tots “CCOO PV exigeix un compliment escrupolós de la Llei de llibertat sindical i actuarem judicialment en cas que es produïsquen obstruccions o intromissions en el procés electoral”.

  Segons les dades oficials de la Tresoreria General de la Seguretat Social, el nombre d'empreses ha experimentat un creixement gradual en els últims quatre anys, però el model de creixement segueix sent precarietat, augment de la subcontractació i de noves microempreses.

  Una de les conseqüències més lesives de la crisi ha sigut la pèrdua d'un 20 % de la representació sindical general a causa del tancament d'empreses o la falta de cens per poder convocar eleccions (només en empreses de 6 o més treballadors). De les 178.000 noves empreses creades enguany, 130.000 no poden convocar ES.

  “La importància de la negociació col·lectiva sectorial sobre la d'empresa és fonamental per estendre la protecció i els drets aconseguits a les més de 140.000 persones empleades en centres sense possibilitat de convocar eleccions sindicals” ha detallat Cano.

  La secretària de Política Electoral, Afiliació i Serveis ha desenvolupat els elements nuclears d'una campanya d'eleccions centrada en la recuperació de la qualitat de l'ocupació i els drets arrabassats, amb la incorporació de més dones i joves a les candidatures. “Volem superar la barrera del 38 % de delegades i seguir avançant cap a la paritat” ha destacat.

  Quant a sectors estratègics i processos destacables, la secretària de Política Electoral, Afiliació i Serveis de CCOO PV, Mila Cano Monterde ha fet referència a la concentració d'eleccions en l’ensenyament públic, l'Administració local, el sector financer d'estalvi, els grans magatzems, la indústria agroalimentària (cooperatives citrícoles), la seguretat privada o els serveis de neteja urbana.

  La campanya comprén diverses fases de desenvolupament i aposta per l'ús de tots els mecanismes a l'abast del sindicat per afavorir la informació, la participació i l’assessorament jurídic específic de drets i garanties a possibles candidatures.

  “Conscients de la vertiginosa transformació del món del treball i la disparitat de realitats a les quals cal respondre, el sindicat ha volgut obrir la possibilitat de contacte tant en suports clàssics (cartelleria, fullets, repositori web) com mitjançant l'ús de noves tecnologies, i comunicació via xarxes socials, assegurant la protecció de les dades personals de les persones interessades” ha conclòs.

  #ÉsElMoment

  De recuperar drets.

  D’una ocupació de qualitat.

  De conquistar la igualtat.

  De que la joventut lidere els canvis.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.