Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

"Cal assenyalar el masclisme: estem parlant de violència de gènere, violència masclista!"

  CCOO PV ha participat en la concentració de condemna dels últims assassinats masclistes, convocada per la Coordinadora Feminista de València. Les entitats denucien que estem en una situació d'emergència feminista i exigeixen polítiques i recursos públics, a més de formació en violència de gènere per part dels cossos i forces de seguretat i de tot el personal del sistema judicial.

  05/07/2024.
  Lectura del manifest a càrrec d'Ana García, secretària general de CCOO PV.

  Lectura del manifest a càrrec d'Ana García, secretària general de CCOO PV.

  CCOO PV ha manifestat el seu rebuig durant la concentració d'ahir de la Coordinadora Feminista de València, convocada en la plaça de l'Ajuntament de la capital. Amb els últims assassinats masclistes (en 24 hores, quatre dones, una xiqueta i un xiquet) ja s'eleven a 1.491 les dones assassinades entre 2004 i 2024.

  L'any 2024, han estat assassinades 29 dones, 11 xiquetes i n'hi ha 5 casos en investigació. Ens trobem davant d’una situació d’emergència feminista.

  "Cal dir les coses pel seu nom: violència masclista!". Així ho ha recalcat la secretària general de CCOO PV, Ana García, en la lectura del manifest: "Calen recursos i polítiques publiques, cal voluntat política i el que no cal és tindre representants institucionals que neguen aquesta violència, que la volen reduir a violència intrafamiliar, que no preveu ni l’origen, ni les causes ni les conseqüències".

  En aquest sentit, les entitats feministes exigeixen:

  • Que s’anomenen les coses pel seu nom: violència de gènere, violència masclista.

  • Activació del II Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista.

  • Que es revise el sistema VIOGEN que calcula el risc i que es dediquen més efectius a protegir les víctimes.

  • Que els cossos i les forces de seguretat reben la millor formació i sensibilització per tal d’actuar de la millor manera, anomenant correctament les causes i les conseqüències. Posant-se al servei de les víctimes.

  • Sensibilització i formació en violència de gènere a tot el personal del sistema judicial.

  • Polítiques públiques i recursos per fer front aquesta xacra que impedeix a la meitat de la població viure en seguretat i llibertat i que avergonyeix l’altra meitat.