Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

El conseller de Sanitat dona la raó a CCOO i reconeix que falten més de 20 metges/esses a l'Hospital d'Ontinyent

  • La Direcció del Departament havia desmentit les paraules de CCOO però més tard Marciano Gómez va reconéixer aqueixa manca de personal facultatiu.

La Secció Sindical de CCOO en el Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent valora que el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, els done la raó i reconega que falten més d'una vintena de facultatius/ives especialistes a l'Hospital d'Ontinyent, fins al punt de declarar-lo de difícil cobertura.

26/06/2024.
Cama hospital

Cama hospital

El 15 de juny, la Secció Sindical de CCOO denunciava la falta de més de 20 professionals de medicina però l'endemà passat, la Direcció havia desmentit la informació, afirmant que la manca era sol de 8 professionals. Poc després, en una trobada amb l'alcalde d'Ontinyent, el conseller Gómez reconeixia que hi ha 24 places de metges/esses pendents de contractar a l'Hospital d'Ontinyent.

En concret, CCOO havia assenyalat una manca de set especialistes en ginecologia; dos en cirurgia i aparell digestiu; dos en traumatologia: un en otorrinolaringologia; un en reumatologia; un en anestesiologia i reanimació; dos en pediatria; dos en medicina interna; dos en psiquiatria; i altres tres en urgències. CCOO demana a la Direcció transparència, que no acuse els sindicats de mentir quan la seua fi és protegir els drets de les persones treballadores i usuàries. Així mateix, reclama a la Conselleria de Sanitat que a més de declarar-lo de difícil cobertura, establisca per a tota la sanitat valenciana la jornada 35 hores setmanals, deixe d'imposar mesures com la mobilitat forçosa a través de les ASI (agrupacions sanitàries interdepartamentals) o la retirada del nou decret de borsa per a A1 i A2 perquè els canvis proposats afavoreixen la discriminació i l'amiguisme.