Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Convocada vaga dels serveis de recollida de residus i de neteja viària de Sant Vicent del Raspeig

  • Està previst el seu inici el dia 4 d'abril, coincidint amb les festes de la localitat.

Les successives pròrrogues en l'adjudicació de les contractes han provocat una important precarietat en la plantilla, a més d'una sensible reducció dels recursos humans.

25/03/2024.
Neteja viària

Neteja viària

Després de diversos intents d'acostament amb l'empresa i amb l'Ajuntament, i vista la falta d'avanços en les converses, la representació sindical s'ha vist obligada, per defensar els drets de la plantilla, a convocar la vaga.

La situació que arrosseguen aquests serveis ve des de lluny. Les successives pròrrogues en l'adjudicació de les contractes han provocat una important precarietat en la plantilla, a més d'una sensible reducció dels recursos humans (en una ciutat creixent) i del desgast d'uns instruments de treball que a penes es renoven (vehicles, eines, infraestructures), que estan antiquats i, quasi, obsolets. Aquesta situació està fent el treball més pesat i menys eficient, a més de generar un perjudici en les condicions laborals de la plantilla.

L'Ajuntament continua amb la política de dilatar el procés d'adjudicació de les contractes per la qual cosa porta anys de demora en l'actualització de les condicions de la contracta i, per tant, de les condicions de treball.

La representació de la plantilla ha dut a terme diversos intents per a resoldre l'estancament del procés d'adjudicació i d'explicar a l'Ajuntament com la seua inacció els afecta en el treball, sense que fins al moment s'hagen produït moviments per part de l'equip de govern que facen pensar que s'estiga treballant a resoldre aquesta situació.

La plantilla lamenta que la mobilització afecte el normal desenvolupament de les festes de la localitat però entén que ja s'ha suportat bastant aquestes condicions, que són els primers i les primeres que volen veure resolta aquesta situació i de la qual l'Ajuntament sembla voler desentendre’s.