Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

CCOO PV rebutja les propostes de llei de PP i Vox perquè tan sols afavoreixen el castellà i les classes altes

  El sindicat s’oposa als seus plantejaments per ser contraris a l’interés general i perjudicials per a la cohesió social i territorial. 

  25/03/2024.
  Sessió de Control al president de la Generalitat en les Corts valencianes

  Sessió de Control al president de la Generalitat en les Corts valencianes

  Hem conegut les proposicions de llei que dijous 21 de març han fet públiques PP i Vox. Aquests partits que conformen el Govern, treballen per als seus privilegis al servei d’un model pervers, injust, patriarcal i discriminatori. Pretenen eliminar el pensament crític en les aules, utilitzant l’educació com a arma de destrucció. 

  La seua Llei de la “discòrdia” i que mal anomenen “de la Concòrdia”, vol seguir insistint en un oblit hereu del totalitarisme que ha governat durant 40 anys l’Estat espanyol. La veritat, justícia i reparació que incipientment reconstruïa dols prohibits i històries silenciades molesta el seu estatus. Per això proposen un marc legislatiu que ho esborre, ho embolique, ho maquille, ho tergiverse. A més, ressusciten el mecanisme d’ús de la llengua com un element de confrontació social, i perverteixen el concepte de llibertat, que només és prevista per a la satisfacció d’uns pocs.

  Han presentat una sopa de percentatges per a la falsa elecció de les famílies amb el propòsit de la confusió i la contaminació. Aquest galimaties portarà a un descontent que té molta probabilitat d’afectar negativament els equips docents, el funcionament dels centres i trencarà consensos en la comunitat educativa. 

  Les propostes estableixen un model que no integra, que desvertebra i no compensa les desigualtats lingüístiques, sinó que les potencia. Provoca la segregació. Té elements que contrarien la Constitució Espanyola i l’ordenament jurídic vigent, que protegeix les llengües minoritzades com ho és el valencià.

  Des de CCOO PV continuarem treballant perquè els drets fonamentals i la defensa dels drets de la classe treballadora siguen respectats, tant per a l’ús i la protecció de la llengua pròpia, com el dret a la memòria democràtica sense revisionisme malintencionat. Per això, propiciarem accions i mobilitzacions en contra dels atacs i donarem suport a totes les iniciatives que vagen en aquest sentit.