Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Més de 750 treballadores de neteja de SCT ACVA i JCórdoba Soluciones van a la vaga per no cobrar

  • Concentració divendres dia 12, a les 10.00 hores, a les portes de l'empresa SCT (C/ Marie Curie, 7 - Torrellano, Elx).

CCOO de l'Hàbitat PV ha convocat vaga el divendres 12 de gener, davant els quatre mesos de salaris impagats i la insostenible situació que estan patint les treballadores de neteja.

11/01/2024.
Les treballadores exigeixen el pagament dels seus salaris.

Les treballadores exigeixen el pagament dels seus salaris.

Han transcorregut ja quatre mesos des d'agost, que va ser l'última nòmina que han cobrat les 498 persones treballadores de SCT ACVA, SL i les 276 de JCórdoba Soluciones, SL. És vergonyós que aquest grup d'empreses, encapçalades per l'administrador Rocco Arena, deixe sense cobrar des de setembre, i acumule quatre mesos de deute més el pagament dels endarreriments del Conveni, segons afirma María José Ojeda, representant de CCOO Hàbitat PV a Alacant Sud.

Ojeda explica que s'han realitzat diverses concentracions i manifestacions en aquests dos últims mesos per reivindicar el pagament del degut a 774 persones a la província d'Alacant. Treballadores que estan patint un escenari insostenible de no poder menjar, de requeriments perquè no tenen com fer front a les seues hipoteques i despeses diàries, però treballant dia rere dia amb un sentiment d'impotència i de desesperació.

Des de CCOO Hàbitat PV ens mobilitzem amb les treballadores, perquè és la manera de pressionar tant a l'empresa perquè pague, així com, als clients de l'empresa, més d'un 95 % comunitats de propietaris, perquè rescindisquen com més prompte millor aquestes contractacions i contracten altres empreses que tinguen la solvència necessària i que paguen a les persones que en eixir de casa estan netejant les escales i els replanells. “Diem treballadores perquè són moltes més dones amb jornades parcials de manera precària que estan vivint la injustícia de treballar sense cobrar i el desvergonyiment que l'empresa no done la cara”, exposa.

El passat 9 de gener es va celebrar l'acte de mediació en el Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) en el qual l'empresa JCórdoba no es va presentar i els administradors concursals de SCT no tenien encara la documentació per a poder donar informació sobre la situació actual de SCT ACVA, per la qual cosa en els dos actes no s'ha arribat a un acord.

Per tots aquests motius, en les assemblees celebrades a Elx, Alacant i Villena la majoria de la plantilla ha secundat la vaga convocada per a aquest pròxim divendres 12 de gener amb una concentració. Si no hi ha solucions, la vaga serà indefinida a partir del 16 de gener.

CCOO Hàbitat PV fa una crida a la ciutadania per a donar suport a aquesta concentració i continuarem posant tot l'esforç perquè es paguen els salaris deguts en menor temps possible