Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

CCOO PV contribuirà a avançar en el desenvolupament socioeconòmic i a un finançament autonòmic just

  La secretària general de CCOO PV, Ana García Alcolea, ha agraït el gest del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, de convocar la primera reunió amb els agents socials, mostra de la importància que el diàleg social ha tingut al nostre territori.

  26/07/2023.

  URL | Código para insertar

  Intervenció de la secretària general de CCOO PV, Ana García Alcolea

  Intervenció de la secretària general de CCOO PV, Ana García Alcolea

  “És un sentir compartit que la concertació social autonòmica ha de tindre una continuïtat. La nostra capacitat per a arribar a acords ha sigut un exemple, fins i tot per a altres comunitats autònomes, i ha sigut determinant perquè moltes empreses s'hagen instal·lat en el nostre territori”, ha destacat García. De fet, ha reiterat la importància de continuar obrint portes a la implantació d'empreses amb alt valor afegit i capacitat de crear ocupació decent.

  La líder sindical ha valorat aquest gest de continuïtat del president, “al qual correspondrem amb el mateix tarannà propositiu”, i que s'ha concretat en l'establiment d'un calendari de reunions trimestrals de manera ordinària, així com la possibilitat de realitzar les trobades extraordinàries que siguen necessaris entorn d'un objectiu compartit: el desenvolupament econòmic i social.

  També ha manifestat la secretària general de CCOO PV la urgència d'avançar en un altre objectiu compartit des de fa molts anys i en el qual s'han donat tímids avanços, com és la reivindicació d'un canvi en el sistema de finançament autonòmic. “Ens correspon exigir que s'acaben les discriminacions de la població en funció del seu lloc de residència. Necessitem un model més just perquè ens hi va el reforç de les competències de l'estat del benestar, com és la sanitat, l'educació o els serveis socials”, ha conclòs.