Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

CCOO es mobilitza per un conveni just per a la indústria metall de València

  Aquest matí s'ha dut a terme una concentració davant la seu de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana en protesta pel bloqueig de les negociacions del Conveni de la indústria metall a València, que afecta 85.000 persones. 

  31/05/2023.
  CCOO PV reclama un conveni provincial just per a les 85.000 persones treballadores del sector metall a València

  CCOO PV reclama un conveni provincial just per a les 85.000 persones treballadores del sector metall a València

  El secretari general de CCOO Indústria PV, Juan José Picazo ha reiterat la defensa del poder adquisitiu de les persones treballadores del sector. "Les nostres propostes són clares, respecte a l'Acord estatal de negociació col·lectiva, publicat hui mateix, i defensa de la clàusula de garantia salarial".

  CCOO ha reivindicat un conveni just per a la indústria del metall a València mitjançant el respecte a l'acord estatal, que és el punt de trobada entre patronal i sindicats. "No acceptarem xifres per davall del recollit en l’AENC, que es concreta en increments anuals de 4 % l’any 2023, 3 % l’any 2024 i 3 % l’any 2025, més un 1 % cada any si la inflació fos superior. Lluitarem per la clàusula de garantia" ha advertit.

  El sindicat considera inacceptable el discurs patronal que en haver gaudit el manteniment del poder adquisitiu ara toca perdre. "El fonamental és que els increments salarials es compassen al cost de la vida mitjançant la revisió que garanteix la clàusula de la qual ara disposa el nostre conveni. Fonamentalment estem demanant a la patronal que siga raonable. Que si l’IPC queda per damunt dels pactes s'actualitzen els salaris" ha aclarit Picazo.

  En acabar la concentració la part social de la Comissió Negociadora del conveni s'ha reunit per a posar en comú l'estratègia que duran a terme durant el mes de juny.

  Antecedents

  Les posicions continuen molt distanciades en la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de la industrial del metall de València, ja que la patronal FEMEVAL insisteix a no incloure increments salarials per al nou conveni.

  CCOO ha posat sobre la taula el V Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) 2023-2025, que acaba de ser signat per patronal i sindicats per a desbloquejar els convenis col·lectius i on es marquen increments molt similars als que ha defensat CCOO durant la negociació.

  Sobre la proposta patronal, CCOO ha manifestat que en cap cas signarà una congelació salarial com la proposta per FEMEVAL. L'objectiu continua sent el manteniment del poder adquisitiu de les treballadores i dels treballadors del sector.

  A més dels increments salarials, la subrogació, l'establiment de mecanismes de seguiment i control de les contractes en general i, en particular, dels centres especials d'ocupació, o l'adopció de mesures davant de l'estrés tèrmic són part important del debat.

  FEMEVAL es resisteix a reconéixer l'acord salarial previst en l’AENC i segueix amb una postura completament fora de context.