Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

CCOO Indústria convocarà mobilitzacions en el metall de Castelló si la patronal no modifica la seua postura

  El pròxim dia 25 de maig, CCOO Indústria ha convocat al seu actiu sindical per a preparar les accions a realitzar davant la negativa de la patronal a aplicar l’AENC (Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva).

  22/05/2023.
  Indústria del metall

  Indústria del metall

  En la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Castelló, celebrada el passat dia 16, la patronal del sector ens va traslladar les seues pretensions en matèria econòmica.

  CCOO Indústria PV va posar damunt de la taula el recent Acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC), per valorar les seues reivindicacions, ja que s'assembla a la plataforma inicial en matèria salarial i altres aspectes que incloïa la plataforma. Malgrat el signat en l’AENC, la proposta patronal s'allunya dels acords sense cap mena de justificació.

  La proposta patronal en matèria salarial és:

  Any 2023 2,5 %

  Any 2024 2 %

  Any 2025 2 %

  A tot això cal afegir que segueixen amb les mateixes pretensions de la seua plataforma inicial. CCOO Indústria PV considera que aquest tipus de plantejaments no ajuden a aconseguir acords, sinó que aviven les flames d'un conflicte que ja està latent en el sector.

  Davant aquesta situació, la part social convoca en assemblea a totes les persones afectades per aquest conveni a celebrar el pròxim 25 de maig de 2023 on prendrem les decisions d'accions a seguir.

  El que s'acorde en l'assemblea es traslladarà a la patronal en la pròxima reunió a celebrar el dia 1 de juny de 2023, i si no hi ha avanços en la negociació, es donaran per trencades les negociacions.