Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

CCOO PV presenta les seues propostes per a les eleccions municipals als partits de la ciutat de València

  22 mesures per a construir conjuntament un municipi que es desenvolupe des de la sostenibilitat, que fomente el treball decent i que amplie la cobertura social per a protegir les persones més vulnerables.

  05/05/2023.
  Reunió amb Compromís

  Reunió amb Compromís

  El sindicat ha mantingut reunions amb les persones que encapçalen les candidatures a l'Alcaldia de València per Compromís, el PSPV, el PPCV i Unides Podem-EU. En aquestes ha explicat aquelles propostes que considera prioritàries de cara a les eleccions del 28 de maig per a posar les persones en el centre. “Volem participar des del diàleg social en la construcció de les polítiques públiques, perquè la nostra organització té un compromís més enllà dels centres de treball, en la defensa de les condicions de vida de la ciutadania”, ha manifestat Ana García.

  D'entre les mesures presentades a Joan Ribó, Sandra Gómez, María José Catalá i Pilar Lima, destaca el necessari impuls que ha de donar-se al Pacte per l'ús de la ciutat de València i al Consell Territorial de Formació. Des d'aquests espais, i dins de les competències municipals, es poden donar opcions formatives i d'orientació per a qui més dificultats tenen d'accés a la vida laboral.

  Una altra de les reivindicacions ha sigut l'ampliació de la cobertura dels serveis públics, unida a una major dotació en infraestructures, un increment de les plantilles i la reversió gradual dels serveis privatitzats. En aqueix sentit, CCOO PV aposta per continuar amb el desplegament de la Llei de serveis socials i per la xarxa universal d'educació de 0 a 3 anys, per a enfortir les polítiques de cures. També ha demandat mesures orientades a la joventut i a les persones majors, perquè tinguen un envelliment actiu i es done resposta a la bretxa digital.

  L'habitatge ha sigut un tema en el qual tots els partits han mostrat la seua preocupació. “Tenim importants problemes residencials que han de resoldre’s ampliant el parc públic d'habitatge i les ajudes vinculades al nivell de renda, limitant els increments al lloguer i controlant els apartaments turístics”, ha assegurat Ana García. També hi ha hagut una àmplia coincidència a reforçar el transport públic per a continuar aprofundint en la transformació de la ciutat en matèria de mobilitat. Finalment, en l'àmbit participatiu, el sindicat entén que s'hauria de desburocratitzar els consells municipals i fomentar la implicació de la ciutadania per a una millor atenció dels seus problemes.

  La secretària general de CCOO PV ha fet una crida a la mobilització de la classe treballadora perquè done suport a aquelles polítiques transformadores que van en la línia de les recollides en el document presentat.