Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

CCOO qüestiona els requisits exigits a les escoles infantils municipals per a la seua integració en la xarxa pública de la GVA

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO ha sol•licitat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que revise l'extinció de les escoles infantils municipals ja existents que aspiren a integrar-se en la xarxa pública de la Generalitat.

  28/02/2023.
  CCOO considera que el canvi de titularitat de les escoles hauria d'implicar la subrogació del personal

  CCOO considera que el canvi de titularitat de les escoles hauria d'implicar la subrogació del personal

  En la primera sessió de la Mesa General de Negociació de les Administracions Locals la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV va posar de manifest una sèrie de qüestions que haurien de revisar-se tan prompte com es puga, ja que afecten un gran nombre de treballadores i treballadors que es troben en total inseguretat respecte als seus llocs de treball i/o respecte a les seues retribucions.

  El curs passat quatre escoles infantils públiques municipals de la Comunitat Valenciana van ser tancades després de sol·licitar la integració en la xarxa d'escoles infantils de la Generalitat. Encara que el 8 de juliol de 2022 la GVA va anunciar que realitzaria un canvi de titularitat la realitat és que la Direcció General de Centres Docents està instant als ajuntaments a emetre “un certificat signat per l'alcalde o alcaldessa, que faça constar el compromís de deixar el centre sense funcionament i sense cap treballador o treballadora amb vincle laboral amb l'Ajuntament a partir del curs 2023-2024”, així com “la posada a la disposició del solar i de l'edifici”

  Per tot això, els consistoris acorden en els seus plens l'extinció de l'autorització de l'escola infantil, les buiden de personal, i la Generalitat les reobri com a escoles de nova creació amb la indicació que aquestes escoles noves, que ja existien, creen noves places de titularitat pública. D'aquesta manera reben crèdits destinats al Programa d'impuls d'escolarització en el primer cicle d'educació infantil, dels Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

  CCOO considera que la integració o el canvi de titularitat d'aquestes escoles hauria d'implicar la subrogació del personal, tal com està ocorrent amb els conservatoris o les residències municipals de majors.

  De cara al pròxim curs, alguns ajuntaments estan sol·licitant la integració d'aquestes escoles 23-24 i estan rebent l'esmentada sol·licitud per part de Direcció General de Centres Docents per a certificar que deixen l'escola sense personal, i així crea la Generalitat escoles i places públiques d'educació infantil ja existents, utilitzant les mateixes instal·lacions i fins i tot posant-les el mateix nom, però buidant-les de personal.

  Segons el parer del sindicat la Generalitat hauria de dotar amb escoles públiques infantils aquelles poblacions on no hi ha aquesta opció i, en tot cas, si desitgen integrar les escoles que ja funcionen siga integrant també el personal i no exigir acomiadaments als ajuntaments per optar a la integració en la xarxa.

  CCOO PV insta a solucionar aquesta situació tan prompte com es puga, tant per la seguretat laboral de tot el personal afectat, com per una prestació del servei d'educació infantil, de 0 a 3 anys el més idònia possible.