Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

Dani Miquel i l’Associació Tirant lo Blanc guardonats en la 5a edició dels Premis Marc Granell

  L’acte de lliurament dels guardons a la sala d’actes de la seu de CCOO PV comptà amb la presència del mateix Marc Granell. El sindicat també donà a conéixer els relats guanyadors del certamen Maite Boscà Lloret, amb la temàtica del futur del treball.

  22/02/2023.
  Guanyadors dels premis Mar Granell amb l'escriptor, la responsable de l'OPUV, Purín Morant i el secretari de Cultura, Santi Mateu

  Guanyadors dels premis Mar Granell amb l'escriptor, la responsable de l'OPUV, Purín Morant i el secretari de Cultura, Santi Mateu

  CCOO PV va crear els Premis Marc Granell per a reconéixer a les persones i institucions que més s’impliquen en la promoció i l’ús del valencià, tant des de l’estructura del sindicat com des de l’àmbit de la participació social. “Amb els Premis Marc Granell, CCOO PV pren partit, dona suport i es vincula amb la tasca i el compromís de les persones i entitats premiades” va introduïr Santi Mateu, secretari de Cultura de CCOO PV.

  Dani Miquel i Antich ha enriquit l’imaginari musical de la infantesa valenciana. Ha aconseguit consolidar el camí de recuperació i pervivència, popularitzant entre la gent més menuda les lletres i els ritmes més arrelats a una tradició. I sempre fidel al valencià. Ha sabut compaginar l’alegria i la festa amb la reivindicació tranquil·la, sosegada però ferma. Fidelitat, coherència i creativitat reconeguda amb la concessió del Premi Marc Granell, modalitat persona de la societat civil. 

  El premi Marc Granell, modalitat entitat es va lliurar a l’Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc, un col·lectiu ciutadà amb un ferm compromís amb el valencià evidenciat en totes les seues activitats. Des de la societat civil promouen i aporten reflexió, debat, propostes, discerniment amb una àmplia oferta de xarrades, seminaris de debat, jornades, i un llarg etc., que el jurat va considerar mereixedora del premi.

  En el vessant intern, en aquesta edició es reconegué la trajectòria de Joan Sifre i Martínez, "sindicalista valencià i home de consens". L’exsecretari general de les CCOO PV des de 1996 fins a 2009 va facilitar l’apropament amb altres entitats valencianistes i va impulsar, junt amb d’altres, la creació de l’OPUV per fer del valencià una eina d’acció sindical i de normalitat dins d’una organització gran i plural com les CCOO PV. 

  La fundació Pau i Solidaritat, per a la cooperació internacional al desenvolupament de Comissions Obreres del País Valencià realitza una tasca d’educació per a la ciutadania global i la sensibilització, on la pràctica totalitat dels materials, elements de difusió, i documentació estan en valencià. Una aposta ferma per la llengua reconeguda amb un dels premis Marc Granell per a encoratjar-los a continuar emprant el valencià com a llengua de comunicació en la seua tasca de sensibilització.

   

  Certamen de relats curts 'Maite Boscà LLoret'

  L’acte començà amb la publicació de les persones guanyadores de la cinquena edició del certamen de relats curts 'Maite Boscà Lloret', un concurs literari dirigit a l’afiliació i a la ciutadania, amb una única categoria en valencià amb la temàtica del futur del treball.

  1r premi al relat ‘Seguim lluitant’, de Berta Estruch Estruch

  Plou. Il·lusionada va a la manifestació. Recordant l’avi, i amb ell la lluita pels drets en la fàbrica. Des de dos mil cinquanta treballa en l’empresa de microxips. Amb somriure ample veu els dos robots que porten la pancarta “TREBALL I VIDA” i als quals anomenen Amanda i Manuel. 

  2n premi al relat ‘FUTURAMA’, de Francisco José Roig Navarro

  Jaume, què vols ser quan sigues més gran? 

  Vull ser persona. 

  Em referia, en què vols treballar?

  No sabria dir-li. El meu avi conta que, de jove, hi havia

  cambrers, informàtics, administratius, llauradors,

  mecànics i, fins i tot, mestres humans. Ara tot està

  robotitzat. -Bip.

   

  3r premi al relat ‘Accident’, de José Manuel Ballester Font

  L’accident laboral va consumir quasi tota la seua barra

  de vida i les despeses mèdiques li van restar una bona

  quantitat de punts amb els quals adquiria béns i serveis.

  Es trobava prop del game over.

   

  Accèssit al relat musicat ‘De mos treballs quins comptes ne son fets?’ de Ferran Navarro i Soriano

  Un treball sense riscos, un futur sense mans. 

  Un futur imparable, un treball artesà.

  Un treball per a dona, un futur maçolat. 

  Un futur miserable, un treball emigrat.

  Un treball sense ofici, un futur transformat.

  Un futur sense feina, un treball per guanyar.

  Les guardonades reberen un val de 125 €, 100 € i 75 €, per al primer, segon i tercer premi respectivament, vàlids per a l'adquisició de llibres o material literari a la llibreria ‘Fan Set’ o altra llibreria a l’abast de les persones premiades que es puga convenir amb CCOO PV.