Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 abril 2024.

La divisió de la contracta de neteja en els CEIP de València deixa a 40 persones sense treball i tota la plantilla afectada

    El Comité d'Empresa assenyala que la divisió de la contracta de neteja dels col·legis públics municipals, realitzada per l'Ajuntament de València, està provocant conflictivitat laboral amb la plantilla subrogada i més de 40 acomiadaments.

    25/06/2021.
    En dividir la licitació de la neteja dels col·legis públics en lots, l'Ajuntament de València empitjora les condicions de les persones treballadores.

    En dividir la licitació de la neteja dels col·legis públics en lots, l'Ajuntament de València empitjora les condicions de les persones treballadores.

    En dividir la licitació de la neteja dels col·legis públics en lots, l'Ajuntament de València empitjora les condicions de les persones treballadores. Cadascuna de les quatre empreses adjudicatàries té una forma d'organització: una vol moure dels seus centres de treball al personal treballador fix, una altra vol que treballe part de les seues vacances, una altra que realitze hores extra i, a més, unes han subrogat les persones treballadores de reforç covid-19 i unes altres les han acomiadades (al voltant de 40).

    Per a CCOO, les empreses actuen de manera diferent “però sempre perjudicant el personal treballador”. Si abans era una empresa, ara en són quatre, i en estar més dividides “les empreses pretenen suprimir drets”.

    El Comité d'Empresa ja va alertar l'Ajuntament de la possibilitat que augmentara la conflictivitat laboral quan va prendre la decisió de dividir-la en lots. El curs que ve hi haurà diferències en les condicions laborals per a la plantilla entre un lot i un altre.

    Col·legis amb pitjor servei

    No es realitzarà la mateixa neteja en els col·legis: hi ha un lot que no tindrà millores extra de 12000m2 anuals d'abrillantat de pisos, no tindrà millores de 750 hores anuals de màquina agranadora de patis, ni millora de borsa de 2000 hores a l’any per a neteges extraordinàries. Per això els col·legis que estiguen en aqueix lot tindran una pitjor qualitat en el servei.

    El Comité d'Empresa considera que l'Ajuntament és responsable del que està ocorrent amb les persones treballadores, ja que era coneixedor del que anava a succeir en dividir-ne la contracta. Per a CCOO, sembla que es busca el que les plantilles perden drets o que hagen de denunciar per a mantindre'ls.

    El personal que fa el seu treball en els col·legis públics de la ciutat de València continuarà defensant els seus drets de manera conjunta perquè considera que el que ocórrega amb una companya o company, ocorre amb tots i totes, “encara que estiguem en diferents empreses”.

    Per això, han celebrat hui una concentració de protesta a la porta de l'Ajuntament de València per a denunciar la no subrogació de les treballadores de reforç covid-19.