Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

CCOO PV es revalida com a primera força sindical al País Valencià

  El sindicat es consolida com a l'organització més votada pels treballadors i les treballadores, després de la publicació del balanç d'eleccions sindicals de 2020. Obté el 37,7 % del total de la representació en les empreses i és el majoritari en els serveis públics i privats, construcció i indústria.

  18/03/2021.
  Gràfica representació ES PV 2020

  Gràfica representació ES PV 2020

  CCOO PV es revalida, de manera consecutiva l’any 2020, com a primera força sindical en l'àmbit autonòmic i estatal, segons les dades publicades per la Direcció General de Treball en aquest mes de març.

  Les persones treballadores renoven la seua confiança en aquesta organització i en el seu model d'atenció sindical pròxim i útil, i mostren el seu suport majoritari amb la votació a les seues candidatures en les eleccions sindicals. Això ha permés aconseguir el 37,7 % del total de la delegació triada. Li segueixen UGT, amb un 34,7 %, FSIE amb un 3,8 % i CSIF amb el 3,7 %.

  En concret, CCOO PV ha aconseguit 10.727 representants; UGT, 9.892; FSIE, 1.101 i CSIF, 1.059. Els 5.659 delegats i delegades electes restants es reparteixen entre altres organitzacions minoritàries. De les dades es desprén l'ampliació del diferencial en els últims anys amb la següent força sindical i s’hi ha aconseguit enguany una diferència positiva de 835 representants.

  CCOO PV guanya en els serveis públics i privats, principalment en totes les activitats considerades essencials durant aquesta pandèmia, així com en la construcció i indústria. De la mateixa manera, és la primera organització en totes les comarques del País Valencià.

  Baixada de l'edat mitjana

  CCOO PV ressalta la baixada de la mitjana d'edat de la seua representació, ja que el 43 % és menor de 45 anys, i també la consolidació del 40 % en representació femenina. Malgrat haver patit la paralització de gran part de l'activitat productiva i electoral durant diversos mesos de l'exercici anterior, a causa de la major crisi sanitària, econòmica i social patida en els últims 100 anys, CCOO PV ha aconseguit mantindre i realitzar més del 80 % dels processos electorals.

  La secretària de Política Electoral, Afiliació i Serveis de CCOO PV, Mila Cano, destaca que, durant aquest període, el sindicat ha continuat desplegant tota l'activitat en les seues seus i centres de treball de manera telemàtica, així com en el diàleg social, “per a defensar i mantindre els drets laborals, socials i les condicions de vida de la classe treballadora”.