Comisiones Obreras del País Valenciano | 25 de octubre de 2020

CCOO PV reitera la urgència de finançament just per a una accés equitatiu a les prestacions del sistema públic

  Aquest matí el secretari general de Comissions Obreres del país Valencià, Arturo León, ha mantingut una primera reunió amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la qual s'ha abordat l'escenari polític i social actual per la qual travessa el País Valencià, derivat de la pandèmia.

  28/09/2020.
  El secretario general de CCOO PV, Arturo León se reune con la nueva Delegada del Gobierno, Gloria Calero

  El secretario general de CCOO PV, Arturo León se reune con la nueva Delegada del Gobierno, Gloria Calero

  El secretari general de CCOO PV ha manifestat a la delegada del Govern en la CV que “el sindicat valora l'important impacte social de les mesures que s'estan adoptant, com mostren els acords aconseguits en l'àmbit autonòmic i estatal, com l'extensió dels ERTO, l'aposta pel desenvolupament del teletreball, o la defensa de l'ingrés mínim vital, sense els quals el panorama social podria haver sigut molt més greu”.

  En aqueix sentit, Arturo León ha traslladat a Gloria Calero la necessitat de tindre present l'agenda programàtica que el Govern va assumir per portar endavant reformes en el mercat de treball, com la consolidació del sistema de pensions, o tot el relatiu a l'agenda de transició digital i ecològica, sempre tenint en compte l'excepcionalitat del moment actual, que requereix mesures igualment excepcionals.

  “Lògicament hem traslladat la inquietud de CCOO PV respecte al dèficit de finançament autonòmic valencià”. Una demanda compartida tant pel Govern de la Generalitat, com pels agents socials i econòmics valencians, atés que el Govern d'Espanya, a través del president Sánchez, com de la ministra d'Hisenda, ha manifestat la intenció d'escometre una reforma del sistema de finançament autonòmic.

  Sobre aquest tema, Gloria Calero ha agraït el nivell de sintonia en l'interés de reduir les bretxes socials. La delegada ha recollit les reivindicacions traslladades i reiterat el compromís adquirit des del Govern amb un finançament nou. “Sabem que és necessari abordar el finançament des d'un altre punt de vista, i quan es reunisquen els requisits necessaris per a abordar-lo, es presentarà un nou pla de finançament per a totes les comunitats en el qual la valenciana es veja reconfortada amb el finançament que necessita.

  CCOO PV ha instat que s'escometa tan prompte com es puga i fins que això siga possible la urgència que s'adopten mesures transitòries que pal·lien la situació de la població valenciana, mitjançant un sistema que siga just i solidari per al conjunt de l'Estat i que permeta portar endavant polítiques socials i econòmiques al nostre territori.

  Finalment, el responsable sindical ha manifestat la voluntat de col·laboració institucional de Comissions Obreres del País Valencià en matèries de caràcter laboral i social, així com en la lluita comuna contra la violència masclista.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.