Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

CCOO denuncia la situació límit de la Policia Local de Puçol per la falta d'agents

  El sindicat alerta de la precària situació laboral que pateix la plantilla de la Policia Local del municipi, sense la incorporació de nous efectius des de fa més de deu anys. Els i les agents denuncien que han de prolongar la seua jornada cinc hores més.

  19/08/2020.
  Ajuntament de Puçol (València). Imatge de la web de l'Ajuntament.

  Ajuntament de Puçol (València). Imatge de la web de l'Ajuntament.

  CCOO a l'Ajuntament de Puçol denuncia la insostenible situació que està patint la plantilla de la Policia Local. Una plantilla a la qual no s'incorporen nous i noves agents des de fa més de deu anys, amb set jubilacions. El sindicat ja va alertar abans del període estival que la falta d'efectius anava a provocar que no es pogueren cobrir ni tan sols els serveis mínims. La situació aquest estiu ha arribat a tal punt que, en algunes intervencions, els i les agents van arribar a témer per la seua pròpia seguretat, fins i tot deixant d'atendre alguns serveis policials. Això ha posat la seua paciència al límit i ha portat a plantejar mesures de pressió per a conscienciar a l'Equip de Govern de la urgència de millorar el servei.

  Entre les principals preocupacions es troben les prolongacions de jornada que han de fer els i les agents, de 5 hores més després de la seua jornada de treball, sense que es preveja un relleu; la falta de màscares FPII o l'absència de protocols d'actuació en determinades situacions. A això se suma l'augment de treball per l'actual situació sanitària, perquè s'han de deixar de controlar les mesures sanitàries imposades quan entra un servei prioritari que requereix una intervenció policial immediata.

  Un altre dels aspectes preocupants és la falta de seguretat que s'està generant en el municipi per no poder cobrir a una part de la població molt important com són les urbanitzacions, on hi ha molts dies en què no passa cap patrulla de policia per aquests nuclis. Només hi ha una patrulla per al poble, la platja i les urbanitzacions i els agents no donen l’abast.

  A més cada any es perden drets, millores consolidades en anys anteriors i poder adquisitiu. No ocorre així en els alts càrrecs com cap de la Policia i inspector/a, que cada any cobren més diners amb la productivitat, en detriment dels altres.

  Després de tres reunions amb alcaldia i no arribar a un acord, la majoria s'ha negat a realitzar prolongacions de servei de 5 hores i a realitzar hores extraordinàries en els seus dies de descans. Els delegats sindicals assenyalen que les reivindicacions són tan senzilles com la possibilitat de fer canvis entre companys o companyes, la compensació per assistència a judicis que anteriorment es gaudia, la possibilitat que els i les policies realitzen operatius anuals per a evitar la desigualtat de sous per la realització d'hores extra, a més de donar solució al mal estat dels cotxes patrulla i de la central de policia i al retard de tres anys en el lliurament d'uniformitat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.