Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

Educació: la pandèmia posa en evidència les necessitats en la prevenció de riscos laborals

  La Federació d'Ensenyament de CCOO PV demana la necessària avaluació després de la situació viscuda els darrers mesos del curs 2019-2020. Per al sindicat, la pandèmia de la COVID-19 ha posat en evidència les limitacions, manques i necessitats en la prevenció de riscos laborals i cura de salut del personal docent de la Conselleria d'Educació.

  17/08/2020.
  Cultura preventiva.

  Cultura preventiva.

  La situació d’emergència sanitària i de salut pública generada per la pandèmia de la COVID-19 ha tret a la llum situacions que veníem observant, denunciant i reclamant.

  Les retallades efectuades pels governs del PP al principi de la dècada del 2010 van fer una minva en estructures dels serveis públics que consideraven excessives i que ara es constaten necessàries. Va ser any 2013, i sota el paraigua de les retallades, quan es va eliminar la comissió de coordinació específica per a Educació. Aquesta situació ha repercutit en una deficient coordinació i implicació entre els Comités de Seguretat i Salut Laboral provincials i l'administració respecte als plans de contingència de l'inici del curs escolar 2020/21 en plena pandèmia i possibles rebrots perquè no existeix vacuna.

  CCOO afirma que això ha tingut repercussió en la insuficient coordinació entre l'INVASSAT i Comités de Seguretat i Salut Laboral del Personal Docent no Universitari de la Conselleria d'Educació, derivat de la manca de Comissió específica.

  Els Comités de Seguretat i Salut Laboral provincials han tingut limitacions en la participació i presa de decisions respecte a les mesures de seguretat i salut laboral del personal docent.

  I això ha desencadenat en limitacions en el temps respecte a la implementació dels Plans de Contingència per als Centres Educatius i tota l'activitat acadèmica que s’ha estat realitzant al final del curs escolar 2019/20.

  A més d’aquesta situació, també constatem:

  - La falta d'un Servei Propi de Prevenció de Riscos Laborals de la Conselleria d'Educació.

  - La necessitat de la figura de Coordinació de Seguretat i Salut Laboral en cadascun dels centres educatius, amb el crèdit horari i funcions específiques. A més caldria formació en Prevenció de Riscos Laborals i Seguretat i Salut Laboral per part de personal tècnic competent en la matèria.

  Acabant la primera quinzena d’agost, l’evolució de la pandèmia genera previsions canviants que poden tindre una incidència durant el mes de setembre.

  Per tot açò, FE CCOO PV demana la necessària i urgent convocatòria d’aquests òrgans en començar setembre, amb la prescriptiva consulta i participació de les persones delegades de Seguretat i Salut Laboral. De caràcter menys urgent però molt necessari és la creació de la comissió de coordinació específica d’educació que va ser eliminada per criteris de retallada.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.