Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de agosto de 2020

CCOO PV signa un acord per a la recuperació social i la transformació econòmica del País Valencià

  El diàleg social ha donat els seus fruits i aquest matí, Consell, CCOO PV, UGT-PV i CEV han segellat un pacte que recull 383 mesures per a combatre les desigualtats socials, estimular la creació d'ocupació, reforçar els serveis públics, afavorir una fiscalitat i finançament justs i apuntalar les bases per a transformar el model productiu a través de la digitalització i la transició ecològica.

  22/07/2020.
  Mesa de diàleg social.

  Mesa de diàleg social.

  El secretari general, Arturo León, ha valorat l'acord en el qual “veiem molt reflectides les 176 propostes del document que CCOO PV va presentar per a la negociació”. El sindicat, que té garantit el seu seguiment a través de la Mesa del Diàleg Social i de la seua Comissió Tècnica, “estarà vigilant per a veure com es plasmen els compromisos adquirits en els pressupostos de la Generalitat Valenciana”. Considera León que és un acord que dona resposta a l'emergència que representa la pandèmia de la covid-19 i que preveu les accions necessàries per a situar el País Valencià en les millors condicions per a eixir de la crisi.

  Entre les diferents mesures, ha destacat el compromís d'augmentar la despesa en I+D+I fins a aconseguir la mitjana europea (2,3 %), el desenvolupament reglamentari de les clàusules laborals, la creació d'ocupació pública, el reforç de la renda valenciana d'inclusió, la transformació de l'atenció primària de salut, l'aposta per l'educació gratuïta de 0 a 3 anys, l'increment del parc públic d'habitatge, l'impuls als convenis de transició justa per a un canvi energètic o els plans de mobilitat territorial.

  Ha admés que negociar per acordar representa assumir que cap de les parts pot aconseguir el 100 % dels seus objectius i que les renúncies són imprescindibles per avançar de manera conjunta. “Totes les parts així ho hem considerat, i hem posat per sobre l'interés general i la unitat per lluitar contra la crisi. Les conseqüències econòmiques i socials derivades del coronavirus requereixen d'una resposta a l'altura de les dificultats que gran part de les persones de la nostra terra estan patint i, amb aquest acord, Consell, CEV, UGT-PV i CCOO PV contribuïm a establir les bases d'un horitzó de major optimisme i d'una societat millor. Tirarem endavant i ho farem juntes i junts”, ha conclòs León.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.