Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de agosto de 2020

CCOO reclama un conveni autonòmic que assegure condicions dignes per al personal sanitari en formació

  • Els abusos i incompliments dels termes de contractació impedeixen que aquest personal resident reba la formació adequada.

CCOO denuncia una vegada més les condicions precàries que pateix el personal en formació (MIR, EIR, etc.) dependent de la Conselleria de Sanitat, per això reclama un conveni autonòmic que assegure unes condicions laborals i retributives dignes per als residents i les residents.

14/07/2020.
Professional amb màscara

Professional amb màscara

Aquest sindicat adverteix que davant les deficiències de les plantilles estructurals, les administracions sanitàries han optat des de fa anys pel camí més fàcil: la utilització fraudulenta del personal en formació per a suplir aquests dèficits, en lloc de dotar-se de les plantilles necessàries.

Les conseqüències d'aquesta situació no poden ser unes altres que unes jornades excessives, la realització de funcions que no són de la seua competència i que en moltes ocasions són realitzades en absència de la tutorització obligada. Així, els residents es veuen privats de la formació a la qual tenen dret en virtut del contracte subscrit i l'Administració sanitària incorre en un continuat incompliment d'aquest.

A més, per si l'anterior no fos prou greu, la pandèmia ha aguditzat els dèficits de plantilla i la falta de personal de reforç ha precaritzat encara més les condicions laborals i formatives d'aquest personal resident.

Si a això li sumem unes condicions salarials pèssimes, sense cap relació amb el seu nivell de titulació i de competències, ens trobem amb un col·lectiu sumit en la precarietat. Es necessita una regulació més estricta i una actualització urgent de les condicions en les quals desenvolupen les seues funcions i reben la formació.

CCOO exigeix que comence la negociació d'un conveni autonòmic

En aquest sentit, CCOO el passat 4 de març, va sol·licitar a la Conselleria de Sanitat l'obertura del procés negociador d'un conveni autonòmic que regule i assegure unes condicions laborals i retributives dignes, més enllà de les establides en el RD 1146/2006 (que regula les condicions mínimes a tot el territori espanyol). Aquest procés negociador, que per les circumstàncies de la pandèmia per covid-19 va quedar en suspens, ha d'iniciar-se immediatament.

CCOO exigeix a la Conselleria que deixe de mirar cap a un altre costat i convoque urgentment l'òrgan de representació legal per a la constitució de la Mesa Negociadora, que serà la responsable i l’única legitimada per a la negociació d'un conveni sectorial. Aquest ha de posar fi a l'actual situació i assegurar unes condicions dignes perquè el personal en formació puga desenvolupar les seues funcions i rebre la formació necessària i de qualitat que li acredite com a especialista.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.