Comisiones Obreras del País Valenciano | 4 de julio de 2020

La UMH incompleix la Llei de responsabilitat social acordada amb l'Administració

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià ha impugnat el plec de la consergeria de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx per no preveure la subrogació del personal conserge.

  26/06/2020.
  Universitat Miguel Hernández

  Universitat Miguel Hernández

  El passat 15 de juny es va publicar, en la plataforma de contractació del sector públic, el plec de condicions del contracte per al 'Servei de consergeria als campus d'Altea, de Sant Joan, d’Elx i d’Orihuela de la Universitat Miguel Hernández d'Elx', tramitat pel rectorat.

  Per a CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià, aquest plec representa una clara vulneració del que es recull en la normativa reguladora dels contractes del sector públic, Llei 9/2017 de 8 de novembre, així com també el que es regula en la Llei 18/2018, de la Generalitat Valenciana sobre foment de la responsabilitat social. El motiu és que no estan garantint de cap manera el manteniment dels llocs de treball que hi ha en l'actualitat, ja que s'ometen obligacions establides en la normativa vigent, com les dades relatives al personal a subrogar.

  Des del sindicat es recalca que aquesta omissió produirà que els licitadors realitzen els seus càlculs econòmics quant al cost de la mà d'obra amb unes dades incertes, que produiran un perjudici greu per als treballadors i les treballadores que poden veure's afectats per una possible negativa de l'empresa adjudicatària a la seua subrogació, o per la seua immediata extinció.

  Per aquests motius, el passat 18 de juny, CCOO de Construcció i Serveis del País Valencià va impugnar el procés davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) en considerar que aquest plec vulnera els principis de transparència i d’igualtat, a més d'incomplir amb la Llei de responsabilitat social per la qual en aquesta mena de serveis s'ha de subrogar el personal.

  Des de CCOO de Construcció i Serveis País Valencià s'insta al Tribunal que anul·le aquest procés, a tornar a licitar el servei amb les correccions pertinents i que el pes de l'oferta econòmica no supere el 40 % dels punts, per donar prioritat a les millores socials i el manteniment de l'ocupació.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.