Comisiones Obreras del País Valenciano | 8 mayo 2024.

Un nou curs amb més personal i un acord de reversió de les retallades

    La Federació d'Ensenyament de CCOO PV valora l’anunci de destinar la majoria del fons addicional estatal a la contractació de més personal, tal i com el sindicat va demanar en el darrer Fòrum Educatiu. CCOO aposta per un Acord amb 18 hores lectives en secundària i 23 hores en primària per al curs 2021-22, malgrat que en el curs vinent no es preveja la generalització de les 18 hores a secundària.

    25/06/2020.
    Informació Mesa Sectorial

    Informació Mesa Sectorial

    Avui ha tingut lloc una nova mesa sectorial per tal de tractar informacions i propostes de cara al curs 2020-2021 i la FE CCOO PV, com sempre, ha plantejat propostes i demandes.

    El sindicat hem fet propostes respecte a molts aspectes que marcaran el curs vinent. De les propostes més destacades, hem assenyalat com a necessari que la partida provinent del fons estatal es destine, principalment, a la contractació de personal, tenint en compte que el professorat ha de disposar d’un horari lectiu que li permeta temps suficient per a la formació, la coordinació del personal i l’atenció a les tutories.

    En aquest sentit, l’Administració ha confirmat que aquesta partida pressupostària estatal es destinarà majoritàriament a contractar més plantilla, i també ha proposat un Acord segons el qual hi haurà una reducció d’hores lectives l’any 2021-22, i la situa en 18 hores per a l’ensenyament de Secundària i en 23 hores per al de Primària i Infantil. Finalment, a aquest acord, ha sumat també la proposta de la FE CCOO PV de reduir, per al curs vinent ja, una hora lectiva a tot el professorat que impartisca àmbits en primer d’ESO.

    Davant aquests anuncis, el sindicat es mostra, en part, satisfet.

    La contractació de més personal serà fonamental per poder donar garanties educatives a l’alumnat, especialment davant les circumstàncies viscudes i l’inici del curs vinent. En aqueix sentit, CCOO veu positiva aquesta mesura, la qual ha demanat des de l’inici d’aquesta situació excepcional.

    En canvi, l’anunci de no avançar en el compromís adquirit respecte a les hores lectives del professorat per al curs vinent, per tornar a la situació prèvia a les retallades educatives no és del nostre gust. En aquest sentit, recordem que no demanem menys treball per al professorat del que ja té, sinó una distribució del seu horari que permeta millorar la seua tasca i el resultat d’aquesta en la millora educativa de l’alumnat. És fonamental que el professorat dispose de suficient temps de coordinació, tutoria i formació al centre.

    Al final de la reunió, l’Administració ens ha fet una proposta d’Acord que sí hem valorat positivament, ja que inclou un compromís escrit que garanteix la reducció d’hores lectives en els termes que reivindiquem per al curs següent, 2021-22, de 18 h en Secundària i 23 en Primària i Infantil. A més a més, aquest Acord inclouria la nostra petició de rebaixar una hora lectiva, per al curs vinent, a tot el professorat que imparteix àmbits d’ESO, ja que serà necessària una coordinació major entre els equips docents.

    D’altra banda, sempre i ara més que mai, la formació és clau i cal tindre una oferta àmplia. Calen cursos de formació bàsica inicial per conviure amb la Covid-19 als centres educatius. El sindicat considera que aquesta formació ha d’estar destinada a tota la comunitat educativa i amb modalitat en línia.

    També creiem que és necessari tindre previst un pla alternatiu davant possibles i no desitjats rebrots i hem fet una proposta respecte al personal docent considerat vulnerable que ajude a la seua gestió atés que la quantitat de metges de treball a la disposició del personal docent de la Conselleria d'Educació és insuficient per a realitzar les revisions i adaptacions del lloc de treball al personal docent vulnerable.

    En concret, hem proposat que els certificats mèdics de l'INSS i de les empreses de salut concertades per MUFACE tinguen la validesa necessària i oportuna, perquè aquelles persones docents catalogades com a “vulnerables”, passen directament a reorganitzar el seu treball de manera telemàtica o fins i tot, si fora necessari, segons prescripció mèdica certificada, la baixa corresponent.

    Hem assenyalat que cal preveure instruccions per als ensenyaments professionals de Dansa i Música i altres ensenyaments de règim especial, així com la necessitat d’aclarir també la interdisciplinarietat que es proposa, ja que sí entenem que els especialistes puguen assumir tutories de manera excepcional, però no que el professorat haja d’impartir especialitats per a les quals no té habilitació.

    Finalment, entre d’altres, hem demanat l’avançament tant com es puga de les instruccions d’inici de curs de les diferents etapes i aclariments respecte a la disponibilitat i col·laboració dels espais municipals, treball per àmbits en primer d’ESO, ombratges als patis, treball als tallers d’FP, mòduls d’FP o ús de màscares.

    La FE CCOO PV considera que ha aconseguit un avanç important, el qual representarà una millora en l’organització de la tasca del professorat, la qual repercutirà en una major qualitat educativa per a tot l’alumnat. És per millores com aquestes que el sindicat treballem i així ho continuarem fent mitjançant la negociació.