Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

CCOO i UGT exigeixen la inclusió de la subrogació del personal en les licitacions públiques de València

  CCOO d'Indústria PV i FICA UGT PV es reuneixen amb l'alcalde, Joan Ribó, per exigir la inclusió de la subrogació en les licitacions municipals. El sindicat continua exigint l'aplicació de la Llei per al foment de la responsabilitat social, aquesta vegada per a les persones que treballen en el manteniment de l'enllumenat de la ciutat de València.

  16/06/2020.
  Els secretaris generals de CCOO d'Indústria PV, Javier Galarza (esquerra) i de FICA UGT PV, Daniel Argente (dreta), reunits amb l'alcalde de València, Joan Ribó.

  Els secretaris generals de CCOO d'Indústria PV, Javier Galarza (esquerra) i de FICA UGT PV, Daniel Argente (dreta), reunits amb l'alcalde de València, Joan Ribó.

  Dos anys després d'aprovar la Llei que estableix que en la contractació pública les administracions indicaran l'obligació de l'empresa adjudicatària de subrogar-se com a ocupadora en les relacions laborals, segueix sense aplicar-se aquest mandat.

  Resulta paradoxal que encara no es preveja la inclusió de la subrogació en les licitacions públiques del manteniment d'instal·lacions, perquè no està recollit en els convenis sectorials de la indústria del metall.

  Els secretaris generals de CCOO d'Indústria PV, Javier Galarza, i de Fica UGT PV, Daniel Argente, li han assenyalat a l'alcalde, Joan Ribó, que si ja es preveia la subrogació de les persones que treballen a l'empara de convenis com ara hostaleria, neteja, enjardinaments i altres serveis municipals (en els textos d'aquests convenis), era necessària una llei d'aquestes característiques per a garantir els drets laborals per a totes les persones que treballen en empreses de serveis públic.

  En aquest sentit, ambdós dirigents sindicals han recalcat que sí que es va fer una llei per a garantir la inclusió de la subrogació de les persones que fan serveis públics, perquè no ho preveien altres convenis com el del metall, però ara no s'hi inclou la clàusula social perquè segueix sense preveure’s la llei que pretenia solucionar aquest problema.

  L'alcalde s'ha compromés a continuar buscant un marc jurídic que garantisca la inclusió de la subrogació en els plecs d'ofertes de serveis i s'ha alineat amb la defensa de la inclusió de la clàusula de garantia social i amb la recerca d'un marc jurídic que la incloga.

  A l'efecte de buscar aqueix marc comú, els serveis jurídics de CCOO i d’UGT contactaran amb els propis de la corporació municipal per intentar desbloquejar la situació abans que la licitació es concrete de manera definitiva. Aquesta tindria pèrdues irreparables que comportarien al minvament d'ocupació o de les seues condicions a desenes de treballadors i treballadores d'empreses (com Imesapi o Grup Etra) que presten serveis d'enllumenat, manteniment de fonts, ordenació del trànsit, etc.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.