Comisiones Obreras del País Valenciano | 4 de julio de 2020

La sinistralitat en la construcció es dispara a Alacant, amb dos accidents mortals en la mateixa setmana

  CCOO de Construcció i Serveis PV alerta sobre el preocupant índex de sinistralitat laboral de la construcció a Alacant. En només una setmana, dos treballadors han mort per accident de treball a Alacant i Agost, això posa de manifest les deficients mesures de seguretat en el sector. El sindicat requerirà l'actuació de la Inspecció de Treball i de la Fiscalia de Sinistralitat Laboral en ambdós accidents.

  28/05/2020.
  Sector de la construcció.

  Sector de la construcció.

  De nou, la sinistralitat laboral torna a deixar víctimes mortals a la província d'Alacant. Els dies 26 i 27 de maig es van produir dos accidents de treball que van posar fi a la vida de dos treballadors de la construcció.

  En el primer d'ells, un treballador es va precipitar des d’un quart pis en una obra de reforma del carrer Pintor Aparicio d'Alacant. El segon accident es va produir en una pedrera de la localitat d'Agost; el treballador manejava una retroexcavadora i es trobava fent tasques d'extracció de materials, quan li va sobrevindre l'accident mortal en precipitar-se l'operari i el seu equip per un terraplé de vuit metres d'altura.

  CCOO lamenta profundament que continuen produint-se aquest tipus d'accidents de treball en ple segle XXI. Accidents que, en la seua gran majoria, podrien evitar-se aplicant les mesures preventives adequades conforme a la Llei de prevenció de riscos laborals. De fet, la falta o inoperativitat de les mesures de seguretat utilitzades per a protegir dels riscos existents en les obres, és el que comporta l'augment de la sinistralitat i de la precarietat preventiva. El treball mai hauria de costar-nos la vida, el treball és un mitjà de vida.

  Amb la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 és necessari aplicar escrupolosament les mesures i els protocols de prevenció. Per això, crida l'atenció comprovar que continuen produint-se accidents de treball per no aplicar les mesures més bàsiques. CCOO exigeix un compliment exhaustiu de la normativa sobre aquest tema per a contribuir a reduir les dramàtiques xifres d'accidents de treball, darrere de les quals es troben famílies que queden arrasades després de la pèrdua dels seus sers estimats.

  CCOO de Construcció i Serveis del País Valencià denuncia la falta de mesures de seguretat en moltes obres del nostre territori, la falta de cultura preventiva i, per tant, d'inversió en mesures de seguretat i salut en no poques empreses del sector de la construcció. Per la qual cosa requerirà l'actuació de la Inspecció de Treball i de la Fiscalia de Sinistralitat Laboral en ambdós accidents.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.