Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

La Generalitat està vulnerant el dret a la seguretat i salut del seu personal laboral

  CCOO exigeix la publicació en el DOGV dels acords aprovats sobre mesures organitzatives per a la recuperació de l'activitat presencial, d'aplicació al personal laboral de la Generalitat. Si no és així, es crea un buit legal que perjudica greument el col·lectiu, i el deixa en situació d'indefensió respecte al personal funcionari en la reincorporació als centres de treball.

  18/05/2020.
  Personal administració.

  Personal administració.

  És cert que aquesta època de pandèmia requereix de respostes ràpides i capacitat d'adaptació davant els escenaris variables, però el que és totalment inassumible és que s'obvie el compliment de la legalitat i es vulneren els drets del personal laboral, màximament, en matèries com la protecció de la salut. Per a CCOO això és el que s'hi està produint.

  Divendres passat, dia 8 de maig, es va negociar en Mesa Sectorial de Funció Pública (on està representat el personal funcionari), el contingut de la Resolució de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que estableix el procediment i les mesures organitzatives per a la recuperació gradual de l'activitat administrativa presencial en l'Administració autonòmica. Aquesta Resolució és aplicable exclusivament, com es recull en aquesta, al personal funcionari (es va publicar en el DOGV el passat dia 11 de maig).

  El mateix dia, es va reunir la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu (CIVE) d'aplicació al personal laboral de la Generalitat i s’hi va acordar, com també és habitual (per mantindre una homologació en les condicions de treball entre personal funcionari i laboral), l'adhesió a la Resolució anteriorment esmentada, perquè foren aplicables els mateixos criteris i situacions al personal laboral dependent de Funció Pública. Personal laboral amb destinació en les diferents conselleries i els organismes públics dependents de cadascuna d'aquestes (Organismes autònoms, entitats públiques empresarials i altres entitats de dret públic).

  Perquè els acords de la CIVE siguen legals i tiguen tots els seus efectes és imprescindible la seua publicació en el DOGV. No obstant això, des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració argumenten que no és necessària la publicació de l'Acord d'adhesió, sense donar cap justificació mínimament seriosa.

  Per a CCOO, la falta de publicació de l'acord no és una qüestió menor. Crea un buit legal que perjudica greument el personal laboral, i el deixa en situació d'indefensió, ja que no disposa de cap norma concreta d'aplicació en tot el procés de reincorporació als centres de treball i en les mesures per a garantir la salut i la seguretat que es regula en la Resolució que afecta el personal funcionari.

  CCOO exigeix la publicació de l'Acord d'adhesió i demanarà responsabilitats, si fos necessari, per posar en risc la salut i seguretat del personal laboral de la Generalitat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.