Comisiones Obreras del País Valenciano | 24 de septiembre de 2020

Més de 200.000 persones treballadores amb rendes baixes rebran una ajuda econòmica per la COVID-19

  Els sindicats CCOO PV i UGT PV, la patronal CEV i el Govern valencià signen un acord per a protegir persones treballadores amb rendes baixes afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació i per una reducció de jornada per a la cura de menors, majors i dependents.

  09/04/2020.
  Ajudes ERTO

  Ajudes ERTO

  Arturo León, secretari general de CCOO PV, ha agraït la bona disposició del Consell en la situació complicada que travessem i que requereix de gestos de compromís social. “Aquest acord representa l'inici d'un camí que haurem de transitar per a intentar pal·liar les conseqüències devastadores d'aquesta crisi en l’àmbit social i econòmic”, ha assegurat.

  León ha manifestat que "som conscients que les mesures contingudes en aquest acord no dona cobertura a les moltíssimes necessitats de la classe treballadora, però significa un pas per als qui han patit una pèrdua important d'ingressos. A més, té un valor simbòlic, el de la unitat davant de la lluita contra aquesta pandèmia".

  La primera de les ajudes, que es rebrà directament sense haver de sol·licitar-la, va dirigida a les treballadores i als treballadors afectats per un ERTO que tinguen una suspensió total del seu contracte i no perceben complements a càrrec de les seues empreses. Comporta un pagament de 150 euros per a un total de 200.000 persones beneficiàries, amb una dotació de 30 milions d'euros i que s'abonarà de menor a major base de cotització fins a esgotar la partida prevista.

  La segona va destinada a la conciliació dels qui han exercit el seu dret de reducció de la seua jornada laboral per a la cura de menors al seu càrrec, majors o dependents. Es tracta així de compensar la pèrdua d'ingressos fins a 600 euros si la reducció de la jornada laboral és total o una aportació corresponent al percentatge de reducció, sempre que no siga inferior al 50 %. A més, estaran supeditades a no haver superat els 22.000 euros de base imposable de l'IRPF corresponent a la declaració de 2018. Per a aquesta segona línia d'ajudes, s'han dotat 3 milions d'euros.

  Finalment, s'ha arrancat el compromís al Consell d'explorar totes les possibilitats d'ampliar les ajudes a altres situacions de necessitat i altres que s'han d'adoptar en l'àmbit de la Mesa de Recuperació Social. Aquestes mesures passen, segons el parer de CCOO PV, per ajudar a les persones que han perdut el seu treball com a conseqüència d'un acomiadament i per donar protecció per a cobrir les necessitats bàsiques dels qui no tenen ingressos. Per això, i per protegir dels efectes econòmics i socials derivats de la pandèmia, serà determinant la disponibilitat de recursos públics provinents de fons de l'Estat i dels mecanismes de solidaritat de la Unió Europea.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.