Comisiones Obreras del País Valenciano | 5 de abril de 2020

CCOO PV denuncia abusos i vulneració de drets a hotels de Gandia amb el pretext del COVID 19

  El sindicat alerta que s'estan produint nombrosos abusos empresarials en el sector hoteler com a resposta irregular a la situació causada per la pandèmia de coronavirus.

  17/03/2020.
  Camarera de piso

  Camarera de piso

  “S'ha optat per una mesura francament perjudicial per al conjunt de persones treballadores, per la qual cosa des de Comissions Obreres l'hem posat en coneixement de la Inspecció de Treball i assessorarem en el sentit de reclamar aqueixos períodes d'activitat i, si s’escau, els acomiadaments” argumenten.

  “A nombroses persones amb contractes fixos discontinus se'ls acabava de fer la crida, se'ls ha interromput abruptament el contracte de treball, en un intent de fugida de control administratiu i judicial”. En conseqüència, “aquelles persones treballadores que havien esgotat prestacions, no han generat noves, per la qual cosa queden en una situació de desprotecció inacceptable” lamenten.

  Malgrat tractar-se d'establiments hotelers de temporada, des de CCOO PV recorden que no es funciona “a la carta”, i el que es pretén amb aquesta mesura és disposar de la persona quan i com l'empresa estime, vulnerant flagrantment els drets laborals individuals i col·lectius.

  El sindicat recomana que en cada cas concret, el pertinent és acudir a mesures de flexibilitat interna fins a l'aprovació de la suspensió dels contractes, en la qual es garantira el dret a la salut, la correcta desinfecció de l'establiment, i el dret a prestació d’atur, o articular mecanismes de flexibilitat com ara bosses d'hores, permisos, etc.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.