Comisiones Obreras del País Valenciano | 4 de abril de 2020

Els sindicats emplacen la patronal a negociar un acord autonòmic de millora de les condicions laborals

  Els secretaris generals de CCOO PV, Arturo León, i d'UGT-PV, Ismael Sáez han fet una crida a la CEV per abordar matèries tan sensibles com l'estabilitat en l'ocupació, la seguretat, la salut o la igualtat en l'àmbit laboral.

  09/03/2020.
  Ismael Sáez i Arturo León.

  Ismael Sáez i Arturo León.

  “Emplacem la CEV a negociar un acord, a l'empara de l'article 83 de l'Estatut dels treballadors, per a reforçar l'estabilitat en l'ocupació, combatre la sinistralitat laboral, especialment en els accidents mortals, i a introduir-hi clàusules d'igualtat que eviten la discriminació en els centres de treball”, ha assegurat León. Significaria un primer pas en la concertació social de caràcter bilateral que, al seu judici, ha de tendir a la seua normalització.

  En concret, ha explicat el secretari general de CCOO PV, es vol donar cabuda a la patronal en el desenvolupament reglamentari de les clàusules laborals, aprovades en el Llei de foment de responsabilitat social per a estabilitzar l'ocupació que depén de l'Administració. Una segona qüestió, que està totalment justificada per l'increment de la sinistralitat, té a veure amb la millora de l'Estratègia valenciana de seguretat i salut en el treball, i particularment amb la creació de la figura del delegat de prevenció territorial o sectorial perquè puguen incidir en la cultura preventiva, especialment en les xicotetes empreses que conformen prop del 90 % del nostre teixit productiu i que no tenen representació sindical, perquè la llei l'estableix a partir d'una plantilla de sis persones.

  En aquest acord també considerem que han d'introduir-s’hi clàusules tipus per a avançar en igualtat en les empreses. En aqueix sentit, la patronal autonòmica va presentar un informe que posava al descobert les mancances en matèria d'igualtat en els convenis col•lectius i que podria ser un punt de partida per a abordar la correcció d'aqueixes deficiències detectades. Disposicions sobre promoció professional, corresponsabilitat en matèria de cures, de prevenció de les violències en l'àmbit laboral i una especial vigilància davant consideracions salarials diferents en treballs que són d'una mateixa identitat i que, en el fons, redunden en la bretxa de gènere.

  Els sindicats volen reforçar el Consell Tripartit de Relacions Laborals, un òrgan que ara mateix no té capacitat jurídica i que està cridat a tindre un paper important com a assessor de les polítiques d'ocupació del Consell de la Generalitat, com ara suport de la negociació col•lectiva que beneficia al País Valencià 1.300.000 treballadores i treballadors, a més de poder impulsar iniciatives pròpies amb un pressupost assignat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.