Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

CCOO PV exigeix un avanç dels drets lingüístics a tot el País Valencià i a tots els àmbits de l’Administració

  El sindicat defensa que el poble valencià puga viure en plena llibertat i igualtat lingüística i que el valencià quede fora de la confrontació política.

  14/02/2020.
  Reunió de la Permanent del Consell Social de les Llengües

  Reunió de la Permanent del Consell Social de les Llengües

  CCOO PV assisteix amb preocupació al creixement d’una forta crispació política al voltant de la nostra cultura i la nostra llengua, promoguda per part dels partits i de les associacions polítiques de dreta i d’extrema dreta, que pretenen fer del valencià un motiu de confrontació en lloc d’un valor i una riquesa pròpies del poble valencià.

  En aquest sentit, el sindicat considera particularment perjudicials i trencadores de consens, tant les campanyes contra el desenvolupament de la Llei de plurilingüisme al sistema educatiu, com els múltiples entrebancs a l’aprovació de la nova Llei de funció pública i la seua aportació a establir la competència lingüística per a tota l’Administració al nostre territori.

  Val a dir també que, en els dos àmbits, hi ha indicis que el sindicat, com un dels principals agents socials valencians, vol ressenyar com a preocupants.

  Un àmbit assenyalat per aquestes dades és l’educatiu ja que, les protestes que estan sorgint en algunes poblacions de comarques catalogades com a castellanoparlants, fan palesa una exclusió total del valencià per a una part de l’alumnat, solament per haver nascut en un lloc o altre de la comunitat autònoma.

  L’altra alerta prové de l’Informe del 12 de desembre de 2019 del Consell d’Europa sobre la protecció de les llengües regionals o minoritàries a l’Estat espanyol. Aquest informe adverteix pel que fa al País Valencià que la llengua pròpia està en una "situació preocupant", sobretot en el marc de l'Administració de l'Estat i el sistema judicial.

  La Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià vol fer palés i avançar en la conscienciació social que els drets lingüístics són iguals per a tot el poble valencià i que han de quedar fora d’arguments i d’iniciatives basades en el recompte de vots partidistes. Aquesta organització continuarà proposant línies d’acció basades a millorar l’accés a aqueixos drets i l’ús social de la nostra llengua en àmbits com el Consell Social de les Llengües, el Consell Escolar Valencià i en els òrgans de participació ciutadana que li són propis, com a sindicat més representatiu del País Valencià. Per concloure, CCOO PV insta al Govern del Botànic a dirigir els seus esforços al desenvolupament de les recomanacions del Consell d’Europa i a passar a l’acció per eixamplar el coneixement i l’ús social de la nostra llengua.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.