Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

CCOO PV fa costat al Consell en les negociacions per reformar el sistema de finançament autonòmic

  El secretari general de CCOO PV, Arturo León, assistia aquest dijous a una reunió d'urgència convocada pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a la qual també eren convocats el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el president de la patronal de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

  07/02/2020.
  Arturo León, Vicent Soler, Ismael Sáez i Salvador Navarro

  Arturo León, Vicent Soler, Ismael Sáez i Salvador Navarro

  La urgència de la convocatòria obeeix al fet que el Govern va convocar aquest dimarts una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per a aquest divendres, 7 de febrer, i a la voluntat de traslladar als agents socials de la Comunitat Valenciana la postura que defensarà el Consell davant el CPFF, i que compta amb el consens de tots els grups parlamentaris de les Corts.

  Segons les dades de l'última liquidació del Sistema de Finançament, corresponent a 2017, la Comunitat Valenciana és la regió amb pitjor finançament per habitant, la qual cosa impossibilita la consecució dels objectius de dèficit marcats i contribueix a augmentar el volum de deute. Una desigualtat que es remunta a la posada en funcionament de l'Estat de les Autonomies, per la qual cosa l'infrafinançament històric explicaria més del 70% de l'actual deute valencià.

  Per tot això, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, exigirà hui en el CPFF mesures transitòries per a pal·liar l'infrafinançament mentre no s'aprove la reforma del model. Aquestes seran complementades amb un dèficit asimètric fins corregir el desequilibri financer. "La Comunitat Valenciana té el mandat constitucional d'atendre tres dels quatre pilars bàsics de l'estat del benestar: la sanitat, l'educació i l'assistència social, i per a això necessita els recursos suficients" hi concloïa.

  Comissions Obreres del País Valencià farà costat al Govern Valencià en les negociacions que inicia per millorar el sistema de finançament. Un sistema que tracta injustament el nostre territori, genera iniquitats en l'accés als serveis i prestacions públiques i retalla la igualtat d'oportunitats entre les persones.

  Per al secretari general de CCOO PV, Arturo León, "la reforma del sistema de finançament ha d'anar acompanyada d'una reforma fiscal, que pose a la disposició de l'Estat els recursos suficients per a escometre les transformacions socials necessàries".

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.