Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

El País Valencià és la tercera CA amb major augment d’atur registrat

  CCOO PV urgeix a prendre mesures valentes perquè l'impacte sobre l'ocupació siga major. Ana García, secretària d'Ocupació CCOO PV afirma que “la classe treballadora continua patint les conseqüències de les reformes laborals i dels ajustos. El sindicat considera prioritària la lluita contra la desigualtat social i la precarietat laboral. Reclama un model productiu al servei de les persones, una aposta clara, una transició tecnològica i ecològica justa, per sectors com ara energies renovables, industrial, rehabilitació d'edificis amb eficiència energètica, en el sector públic: educació, sanitat, serveis socials, dependència...”

  04/02/2020.
  Ana García, secretaria de Empleo y Formación CCOO PV

  Ana García, secretaria de Empleo y Formación CCOO PV

  Pel mes de gener, l'atur registrat al País Valencià s'ha incrementat en 8.998 persones, un augment del 2,52 % respecte al mes anterior, de manera que el nombre de persones en atur registrades en les oficines del Sepe és de 366.562 persones. García lamenta que “com cada mes de gener, tornem a la crua realitat de la destrucció d'ocupació precària en un mercat laboral estacional ancorat en el sector serveis”.

  La inestabilitat en la política europea i l'estancament en l'economia han influït en la disminució del ritme de creació d'ocupació, cosa que situa la valenciana entre les autonomies amb major increment d'atur i on “sobreviuen persones que, malgrat tindre una ocupació, no poden cobrir les seues necessitats bàsiques per no tindre una estabilitat laboral o un salari decent”.

  Per sexe, l'atur va augmentar en ambdós respecte al mes de desembre, però es consolida la tendència de feminització de la precarietat i la pobresa laboral: les dones continuen representant el 59,6 % del total d'atur registrat. Pel gener al País Valencià hi havia 218.415 dones aturades, un 3,29 % més que el mes anterior. El nombre d'homes aturats era de 148.147, la qual cosa representa un augment de l’1,40 % respecte a desembre.

  Per tot això, Comissions Obreres reclama mesures eficaces que avancen en la igualtat real entre dones i homes, que permeten a les dones desenvolupar les seues carreres professionals sense renunciar o ser penalitzades pel fet de ser mares o assumir en solitari les cures familiars, “una problemàtica que els repercuteix al llarg de la seua vida laboral i amb vista a la futura jubilació”, assenyala Ana García.

  L'augment d'atur registrat s'ha produït a les tres províncies, principalment a València amb 4.314 persones aturades més que el mes anterior, seguida per Alacant amb 3.322 i finalment per Castelló amb 1.362 més.

  Per sectors, l'atur del País Valencià només ha disminuït en construcció en 584 persones i en el grup sense ocupació anterior. No obstant això ha augmentat en la resta de sectors, i és serveis el més afectat amb un increment de 9.066 aturats més que el mes anterior, li segueix agricultura amb 1.252 aturats més i finalment indústria amb un augment de 138 aturats més.

  El total de contractes realitzats el mes de gener s'ha incrementat respecte al mes anterior, passa de 154.771 el mes de desembre a 157.946 el de gener. L'augment del percentatge de contractes indefinits, que pel gener representava un 11,4 % del total, reflecteix la destrucció d'ocupació temporal realitzada durant la campanya nadalenca.

  Per edats, les persones majors de 25 anys copen pràcticament tot l’atur registrat el mes de gener, amb 8.914 aturats més que el mes anterior. Les menors de 25 anys augmenten lleugerament, amb 84 aturats més que el mes anterior.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.