Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

La Mesa de Diàleg Social Verd abordarà les polítiques públiques contra el canvi climàtic

  Aquest organisme, integrat per sindicats, organitzacions empresarials i Govern valencià, tractarà el conjunt de normes i polítiques públiques que aposten per mitigar les conseqüències del canvi climàtic. Per a CCOO PV, la Mesa és una eina d’enorme potencial per al canvi de model productiu i de consum, on es garantisca la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica.

  18/12/2019.
  Mesa de Diàleg Social Verd

  Mesa de Diàleg Social Verd

  CCOO PV participa en la Mesa de Diàleg Social Verd, constituïda el 17 de desembre, un organisme conformat per sindicats, patronal i Govern valencià. La Mesa, que té com a objectiu impulsar i fer el seguiment del procés de transició ecològica justa, ja ha fixat el calendari de reunions i la metodologia de treball.

  Per a CCOO PV, aquest organisme és una eina amb un potencial enorme per al canvi de model productiu i de consum en el qual garantir la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica, on no es deixe cap persona enrere.

  “L’economia només serà sostenible si es vigila l’extracció de recursos i si s’aposta decididament per un treball decent”, assenyala Daniel Patiño, secretari d’Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV. Per al dirigent sindical, el model basat en la carbonització i en un volum d’emissions de gasos d’efecte hivernacle té símptomes d’esgotament, “a més de produir un impacte enorme en el territori, en els sectors, i en la salut de les persones treballadores, com hem pogut comprovar amb la recent DANA a les comarques del sud del País Valencià”.

  La Mesa abordarà el conjunt de normes i polítiques públiques que aposten clarament per mitigar les conseqüències del canvi climàtic de manera transversal, amb aspectes claus com el model energètic o la recerca de nínxols d’ocupació.

  En la pròxima reunió, s’establiran objectius concrets encaminats a aquesta transició i que influïsquen en el disseny d’infraestructures, edificacions, ordenació urbana, turisme i en el model industrial del País Valencià, en la línia dels Objectius de desenvolupament sostenible i amb les pautes de l’OIT.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.