Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

CCOO PV qualifica d’indecents e injustificats els acomiadaments en Acciona FS i reclama altura política a Ximo Puig

  El sindicat qüestiona la competitivitat a curt, via costos laborals, en una planta automobilística, el valor principal de la qual hauria de ser l’experiència del seu personal, la innovació i l’actualització tecnològica. Arturo León: “deixen al carrer 121 persones amb més de 25 anys d’antiguitat per un estalvi de 200 € al mes”.

  13/12/2019.
  CCOO PV denúncia els acomiadaments en Acciona FS i reclama respostes a Puig

  CCOO PV denúncia els acomiadaments en Acciona FS i reclama respostes a Puig

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià, la secció sindical de CCOO en Acciona FS i una representació de la CS de CCOO PV, s'han concentrat aquest matí 13 de desembre davant el Palau de la Generalitat Valenciana, en protesta pels 121 acomiadaments a l’empresa.

  La protesta s’emmarcava dins de les accions previstes durant la vaga indefinida que va començar el dia 3 de desembre, i reclama la subrogació a aquests treballadors i treballadores en la nova empresa, que iniciarà el seu contracte amb Ford Almussafes a partir de l'1 de gener de 2020.

  CCOO de País Valencià sol·licità fa una setmana la intervenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, i aquest dimecres el conseller d'Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafael Climent es va comprometre a intervenir a favor de la plantilla de Acciona.

  Arturo León, secretari general de CCOO PV s’ha adreçat a les persones concentrades a la protesta i ha manifestat l’oposició frontal del sindicat a uns acomiadaments que ha qualificat d’indecents, ja que “no responen a una causa objectiva de l’empresa, ni a problemes organitzatius, com el tancament d’alguna planta, sinó per la pretensió de substituir a l’actual plantilla amb experiència, per treballadors més barats. Acomiaden 121 persones per a estalviar-se 200 euros al mes”.

  León ha condemnat pràctiques empresarials que redueixen la professionalitat i els drets de les persones a la categoria de costos laborals, enlloc d’assumir el repte de competir en innovació tecnològica i actualització. El líder sindical ha denunciat la injustícia d’un acomiadament sense causa, i la falta d’ètica de Ford en la seua gestió de personal. A més, León considera que, una vegada que la multinacional es desentén, li correspon a Acciona asseure's a negociar les indemnitzacions i un pla social per a mitigar la situació de les persones acomiadades.

  On està el president de la Generalitat?

  “Estem francament decebuts, estem cansats de vore als mitjans les fotos de les signatures d’acords de subvencions per a Ford encapçalades pel president Puig. Però el molt honorable no ha tingut ni una paraula de suport per a les 121 persones acomiadades, de les quals ha decidit amagar-se. Anem a ser molt crítics amb la seua actitud en aquest conflicte, perquè el president ha de dir-li a la Ford que allò que ha fet no és un model per al País Valencià” ha reclamat León.

  Des de CCOO PV es continuarà informant i donant suport als treballadors i treballadores davant aquesta injustícia, explorant la via judicial i reclamant la intervenció de la Generalitat Valenciana, “que no pot permetre que continuen els acomiadaments mentre subvenciona a empreses multinacionals que precaritzen l'ocupació”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.