Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de noviembre de 2019

25N

El Comité d’empresa de la UVEG exigeix la signatura del conveni de personal laboral del País Valencià

  Aquest dimarts 22 d’octubre CCOO ha donat suport a la concentració realitzada dels membres del comitè d’empresa de la Universitat de València a les portes de la Conselleria d’Educació a l’avinguda Campanar de València.

  23/10/2019.
  Concentració

  Concentració

  El sindicat ha donat suport a la concentració amb la presència de la secretària general, Xelo Valls i ha reivindicat una vegada més que el personal laboral de les Universitats públiques del País valencià mereix la concreció de més de tres anys de treball a la Mesa Negociadora.

  El compromís es va adquirir a la signatura del preacord i només cal la convocatòria per signar el Conveni per a concloure aquest llarg procés. Amb la signatura del Conveni es posarien en marxa les millores laborals i salarials assolides a la negociació del mateix.

  Antecedents

  El comitè laboral de la Universitat de València presidit per CCOO va convocar mobilització per tal de reivindicar la tan reclamada signatura del Conveni Laboral de les Universitats Públiques Valencianes.

  La FE CCOO PV activà la resta de comitès de les universitats perquè també aprovaren accions mobilitzadores conjuntes davant la Conselleria que va signar el preacord: Exigim la convocatòria per a signar el conveni ja!

  El preacord va estar signat el 24 d’abril, dies abans de la convocatòria electoral del 28A, i 6 mesos després encara no s’ha signat com acord. Així que de moment no és pot aplicar. Estar en suspensió implica que totes les millores aconseguides per a les diferents figures de contractació laboral que hi ha en les universitat no es poden aplicar. Això perjudica a les figures de PDI més precàries com ara les Ajudanties i al Professorat Associat.

  Els 8 milions anunciats el dia de la signatura del preacord són els que sustentarien el primer terç de les pujades salarials.

  FE CCOO PV te sol·licitades des de setembre dues reunions, una amb la Consellera d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual i una altra amb el Secretari Autonòmic, Rafael Tabares, per a poder incidir, entre altres temes, amb la urgència de la signatura i la importància i necessitat de complir amb allò preacordat.

  Durant més de 3 anys es s’ha estat negociant a tres bandes: la Conselleria d’Educació, les 5 Universitats i els sindicats que representen al personal laboral. En aquest temps, l’Administració educativa va liderar i condicionar la negociació. Per això no és comprensible que ara no lidere la concreció de signar ja.

  El mateix president, Ximo Puig es va comprometre a negociar un conveni en l’obertura de curs universitari en 2016. Argumentar ara que el compromís escrit, és a dir la signatura per part del Govern Valencià, no és un concepte clar, sembla una excusa per a no complir el compromís i pagar les pujades salarials compromeses.

  És per això que, des de FECCOOPV ha donat el seu suports a les treballadors i treballadores afectades i a representants en els diferents comitès que plantegen mobilitzacions conjuntes per què la signatura del conveni siga un fet abans que acabe este mes d’octubre.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.