Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de noviembre de 2019

25N

Judici oral contra José López Jaraba per la seua gestió com a director general de RTVV

  La resolució respon a la sol·licitud de CCOO PV, personada com a acusació popular per un delicte continuat de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa.

  16/10/2019.
  Imatge d'arxiu de les mobilitzacions

  Imatge d'arxiu de les mobilitzacions

  El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 6 de Paterna ha emés ordre d'obertura de judici oral contra l'exdirector general de l'ens públic RTVV, en la qual es fixa una fiança de responsabilitat civil d'1.800.883 euros, s'assenyala com a òrgan competent per al coneixement i la decisió de la causa l'Audiència Provincial de València i s'adverteix que la resolució no és recurrible.

  El 9 de juny de 2014, CCOO PV va registrar denúncia davant la Fiscalia de la Comunitat Valenciana. Aquesta va ser remesa a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i des d'ací al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 6 de Paterna per a la seua acumulació a les diligències prèvies 422/14. Una vegada presentat escrit de personació com a acusació particular en el procediment 422/14, va ser rebutjat per la resta d'acusacions particulars, i es va interposar querella per a actuar com a acusació popular.

  Ja en qualitat d'acusació popular, en el seu escrit de conclusions de 10 de setembre CCOO va demanar l'obertura de judici oral contra López Jaraba per un delicte de malversació de cabals públics i un delicte de prevaricació administrativa com a delictes continuats, sol·licitant una pena de 7 anys de presó i 18 d'inhabilitació absoluta, multa de 20 mesos, a raó de 50 euros/dia i la condemna al pagament de les costes del procés.

  Després d'un periple de més de 5 anys, amb la resolució dictada ahir es reconeixen els indicis d'una gestió nefasta que, com moltes altres variables va desembocar en el tancament de l'extinta RTVV, amb la pèrdua d'ocupació directa en Canal 9 i indirecta en tot el sector audiovisual valencià.

  Documentación asociada
  Documentación asociada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.