Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

CCOO PV amb els grups parlamentaris socialista i de Compromís

  El nou secretari general de CCOO PV està de ronda pels grups parlamentaris per presentar-se i establir possibles àmbits de col·laboració amb el sindicat. En les trobades mantingudes amb el síndic de Compromís, Fran Ferri, i del PSPV-PSOE, Manolo Mata, a més d’analitzar la situació socioeconòmica, han compartit la marxa del diàleg social i les possibles accions per a exigir un adequat finançament del País Valencià.

  27/07/2017.
  Dani Patiño, Manolo Mata, Ester Calderón y Arturo León.

  Dani Patiño, Manolo Mata, Ester Calderón y Arturo León.

  “Tenir un govern que no roba, ja és un pas, perquè disposa de més recursos per a polítiques públiques”, va assegurar Arturo León en la seua trobada amb el síndic de Compromís, qui va afegir que “a més cerquen reclamar els diners a qui se’ls han emportat i així poder millorar la vida de molta gent”. No obstant això, aqueixa regeneració es veu entenebrida per la persistència de l’atur i les persones que continuen sense tenir cap tipus de cobertura, prop del 54 %.

  La inversió pública i el desenvolupament econòmic es veuen minats per un sistema de finançament injust i el llast d'un deute històric que dificulta cercar altres vies d'ingrés. Una anàlisi compartida entre el sindicat i ambdós grups polítics, disposats a mobilitzar les seues bases per eixir al carrer a exigir un canvi en el model de finançament. “Les comunitats autònomes som les paganes de l'estat de benestar i és difícil fer-ho amb una Administració afeblida i sense els recursos necessaris”, va asseverar Manolo Mata.

  També va ser objecte de les reunions mantingudes amb els grups parlamentaris, la situació del diàleg social que segueix encallada en la seua recerca d'acord sobre clàusules laborals en la contractació pública. Si no s’aconsegueix el pacte amb el Consell, es podria introduir esmenes en el tràmit parlamentari de la Llei de responsabilitat social de les empreses sobre l'obligatorietat de la subrogació de les plantilles.

  Les Corts estan tenint un gran protagonisme en aquesta legislatura, per la qual cosa es brinden espais de col·laboració entre els grups parlamentaris i el sindicat, així com la seua participació en el període de consulta de les lleis.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.