Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

Oferta Pla intersectorial i plans sectorials 2016

275 nous grups formatius permetran la qualificació de 4.482 persones en els centres FOREM PV

  L'oferta formativa s'executa a partir del 24 d'octubre de 2016 i fins al 30 de juliol de 2017, en els centres dels quals disposa FOREMPV a tot el territori del País Valencià. La formació professional impartida per la Fundació per a la Formació i l'Ocupació es desenvolupa sota els estàndards de qualitat de la certificació d’AENOR, ISO 9001:2008.

  24/01/2017.

  CCOO PV manté el seu compromís amb la formació i l'orientació professional com a via fonamental per al desenvolupament de les persones treballadores i la seua qualificació. El sindicat sempre ha defensat la utilitat múltiple de la formació, tant per a la promoció en l'empresa, o el manteniment del lloc de treball com per a trobar una ocupació, així com per al desenvolupament de les capacitats i aportacions de cada persona treballadora.

  Per tot això, després de més d’un any sense que el Servef desenvolupara la posibilitat d'accés a la formació per a treballadors i treballadores en actiu, ara s'obre el termini de preinscripció als cursos gratuïts dirigits a professionals dels sectors d'activitat més representatius, a través de la Fundació per a la Formació i l'Ocupació FOREM PV.

  Aquesta oferta de formació està dirigida a treballadors i treballadores del Pla intersectorial i plans sectorials 2016, subvencionada pel SERVEF, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i organitzada en 275 grups formatius que permetran la qualificació de 4.482 persones durant els cursos dissenyats per a donar resposta a les necessitats professionals i a la millora de l’ocupabilitat.

  En aquests cursos poden participar un 60% de treballadors i treballadores en actiu i fins a un 40% de persones en situació d’atur i inscrites en els centres SERVEF d'ocupació amb data d'incorporació al curs.

  Les accions formatives organitzades són majoritàriament presencials, llevat que s'indique una altra modalitat, i cobreixen diferents àrees formatives: administració, indústria, gestió, informàtica, idiomes, disseny, recursos humans, transport, prevenció de riscos, etc.

  També s'han dissenyat accions dirigides especialment als sectors: agrari; citrícola; indústries agroalimentàries; indústries del metall; indústries químiques i plàstic; indústries del moble, calçat i tèxtil; construcció; autònoms; atenció a persones en situació de dependència; transport per carretera; turisme i hostaleria.

  La formació professional per a l'ocupació és un instrument que permet adquirir i adequar les capacitats a les noves realitats productives, econòmiques i socials, que ajuda a anticipar-se als canvis i permet crear itineraris formatius propis, millorant les expectatives personals i professionals i la capacitat contractual. Aquest dret individual del conjunt de treballadors i treballadores pot exercir-se al llarg de tota la vida laboral.

  Podeu consultar l'oferta completa als cartells informatius.

  Per realitzar la preinscripció d'una acció formativa, només és necessari accedir al cercador de cursos.

  Documentación asociada
  Documentación asociada