Comisiones Obreras del País Valenciano | 3 mayo 2024.

Per la plena ocupació: reduir jornada, millorar salaris

    T'esperem en les manifestacions convocades a Alcoi 11 h Albereda, Alacant 11 h IES Jorge Juan, Castelló 12 h pl. Les Aules, Elx 11 h pl. Barcelona, Elda-Petrer 11 h av. Felip V, València 11 h Sant Agustí i Vinaròs 11.30 h Ajuntament.

    19/04/2024.
    Cartell Primer de Maig 2024

    Cartell Primer de Maig 2024

    Aquest Primer de Maig de 2024 cal protegir a la classe treballadora, generadora de la riquesa a través de la seua força productiva, com a estratègia d'excel·lència social. Necessitem millorar el marc regulador laboral en el qual es genere l'ocupació del futur.

    És el moment de la reducció legal de la jornada de treball, d'una millor regulació de la contractació a temps parcial i de l'extensió dels continguts de la Llei rider a l'economia de plataforma. És hora d'una nova regulació de l'acomiadament que respecte els compromisos internacionals adquirits en la Carta Social Europea.

    Cal impulsar la política industrial i de desenvolupament sectorial. Les transformacions productives i la digitalització dibuixen un panorama complex. Els fons de recuperació 'Next Generation' han de contribuir que el país siga un pol industrial generador d'ocupació de qualitat gràcies al potencial de l'energia renovable a preu competitiu.

    Necessitem abordar una reforma fiscal que reforce l'equitat de la contribució i l'eficàcia de les polítiques públiques. Urgeix desplegar una estratègia de cures en el marc d'una recuperació dels serveis públics i d'atenció a la ciutadania. Reivindiquem un pacte d'estat per a articular un sistema de cures integral, amb finançament suficient, sostingut mitjançant la professionalització i amb la garantia d'ocupacions decents.

    Apostem per sostindre els nostres sistemes de protecció social, consolidant les reformes pactades i aprofundint en les pendents, com la protecció per desocupació. És essencial culminar el desenvolupament del sistema d'atenció a la dependència, necessitat social i jaciment d'ocupació, majoritàriament femení, que ha de ser de qualitat, reconegut socialment i ben remunerat.

    Garantir el dret a un habitatge digne requereix polítiques públiques valentes, una aposta clara per la promoció i un parc públic d'habitatge de lloguer. És fonamental protegir les persones en situacions de vulnerabilitat.

    Enfrontem el repte de posar fi a la precarietat laboral juvenil, tancar la bretxa laboral de gènere que pateixen les dones; que les persones trans i LGTBI en els centres de treball no tornen a l'armari i que ningú patisca discriminació laboral per qüestions de discapacitat. Dignificar el món del treball implica treballar per un entorn laboral equitatiu, respectuós i compromés amb la protecció dels drets laborals fonamentals.