Comisiones Obreras del País Valenciano | 2 mayo 2024.

Noves convocatòries de vaga contra el tancament de Thyssenkrupp Galmed

    CCOO insta a les administracions públiques i a l'empresa a reprendre les negociacions per a salvaguardar l'ocupació, però reclama a Thyssenkrupp un projecte sostenible més enllà de les ajudes públiques. El sindicat alerta de la pèrdua de teixit industrial i d'ocupació directa i indirecta a la comarca del Camp de Morvedre.

    17/04/2024.
    Concentració en defensa de Galmed, el mes de març passat.

    Concentració en defensa de Galmed, el mes de març passat.

    El president del Comité d'Empresa de Thyssenkrupp Galmed, Antonio Monferrer, informa que en les assemblees realitzades ahir dimarts, “les treballadores i els treballadors acordàrem continuar amb jornades de vaga contra el tancament de la factoria i per a reclamar que administracions públiques i empresa reprenguen les negociacions per a garantir la continuïtat de l'activitat productiva en el nostre centre de treball”. Les jornades de vaga es realitzaran durant el mes d'abril.

    Durant la reunió mantinguda el passat dia 5 d'abril amb directius del grup Thyssenkrupp es va constatar el que es denunciava des de CCOO; i és que malgrat les fotos i les bones paraules de polítics i empresa, no s'estaven produint avanços substancials que garantiren el futur de les instal·lacions saguntines. Tant és així, que la direcció va traslladar als treballadors que, encara que la multinacional segueix oberta al diàleg amb les administracions, en aquests moments les negociacions estan en via morta. Dit en altres paraules, que Thyssenkrupp es manté en la seua postura inicial de tancar les instal·lacions i deslocalitzar la producció, amb la consegüent pèrdua de teixit industrial i d'ocupació directa i indirecta a la comarca del Camp de Morvedre.

    Sergio Villalba, secretari general de CCOO a Camp de Morvedre i Alt Palància, assenyala que al sindicat li consta que les administracions han fet propostes a la multinacional i, encara que també és cert que no s'han esgotat totes les opcions, Thyssenkrupp hauria de plantejar un projecte sostenible més enllà de les ajudes públiques.

    Resulta vergonyós que 7 anys després de la reobertura de Thyssenkrupp Galmed, després del seu traumàtic tancament l’any 2013, la factoria saguntina torne a ser la víctima a sacrificar pel grup Thyssenkrupp en la seua visió miop d'obtindre els màxims beneficis a curt termini. Això alhora, suposa una pèrdua de capacitat productiva i teixit industrial que va en la línia del procés de deslocalització que la siderúrgia europea està patint, alhora que s'incrementen les importacions d'acer en un 20 % a Europa del Sud, la qual cosa contradiu l'argument esgrimit per Thyssenkrupp de tancar Galmed davant la disminució en la demanda d'acer.

    Amb tot, el que ocorre amb Thyssenkrupp Galmed posa de manifest la necessitat d'un pacte d'Estat que reoriente la política industrial espanyola, perquè de seguir així faltarà gigafactoria per a tanta deslocalització en el sector auto.

    La solució a futur passa per una llei d'indústria que protegisca la indústria i les ocupacions de qualitat que genera davant d'estratègies empresarials que, més que millorar la competitivitat i la productivitat dels seus grups, semblen estar orientades a eliminar competidors, sense importar el mal social que es produïsca. Una legislació que obligara a mantindre les indústries en les zones on estan implantades i, si no, que obligara a la seua venda o a incloure un control per part del Govern espanyol a través de la SEPI. Així s'evitarien xantatges i es donaria futur i estabilitat a la indústria del nostre país.

    La plantilla de Thyssenkrupp Galmed i CCOO reivindicarem i mobilitzarem al conjunt de la societat pel manteniment de l'activitat i la plena ocupació en tots els fronts. Per això, demanem tant a la Direcció del Grup com a les administracions implicades que donen la cara, mostren els seus interessos i donen resposta a totes les persones que han contribuït amb la seua dedicació i la seua professionalitat al projecte empresarial de Thyssenkrupp a Sagunt, perquè d'una altra manera seran còmplices i responsables si Galmed torna a tancar. Però també han de donar resposta davant la comarca del Camp de Morvedre, amb la qual la política industrial té un deute històric.