Comisiones Obreras del País Valenciano | 1 mayo 2024.

Camp de Morvedre: l'educació pública és de qualitat però necessita més inversions

    Per a CCOO Camp de Morvedre, la Conselleria d’Educació ha d'executar les inversions previstes en el Pla Edificant per al CIPFP Eduardo Merello i el CEIP Santa Ana i iniciar els tràmits per a dotar de les infraestructures que ja es reclamen.

    24/01/2024.
    IES Eduardo Merello, a Port de Sagunt.

    IES Eduardo Merello, a Port de Sagunt.

    A propòsit de la commemoració del Dia Internacional de l'Educació, hui 24 de gener, CCOO assenyala que a Camp de Morvedre l'educació pública és de qualitat i compta amb excel·lents professionals, però necessita més inversions per a continuar millorant i no retrocedir.

    Des de Comissions Obreres, insistim a reclamar que la Conselleria d’Educació arxive la proposta d'expedient de lesivitat iniciada pel PP respecte al Pla Edificant i que a la nostra comarca suposaria no invertir en infraestructures educatives tan necessàries com el CIPFP Eduardo Merello situat en el nucli del Port de Sagunt i el CEIP Santa Ana de Quartell.

    L'educació contribueix al desenvolupament integral de la persona i a la seua integració social, de fet, les dades mostren que el nivell d'estudis és una variable influent en la consecució i el manteniment de l'ocupació, això és, tindre estudis no et garanteix treballar d'allò que vas estudiar ni fer-te ric, però ajuda a desenvolupar unes competències que són valorades en el mercat de treball.

    Per tot l'anterior, és necessari continuar lluitant contra l'abandonament escolar de molt jove i a més disposar de recursos educatius que ajuden a la població a desenvolupar itineraris formatius que ens permeten adaptar-nos als canvis en el mercat de treball. En aquest sentit, la formació professional és una excel·lent opció, per la qual cosa paralitzar les inversions previstes en el centre Eduardo Merello suposarien un dur colp a l'ocupabilitat dels qui residim a Camp de Morvedre, quan a més, en aquest centre s'imparteixen cicles altament demanats per les empreses.

    A més d'iniciar la proposta de retallada a les inversions previstes en l'educació pública comarcal, el PP torna a la càrrega amb la seua proposta de districte únic i sota el lema de llibertat d'elecció per a les famílies. S'omet que no hi haurà igualtat d'oportunitats en l'accés al centre educatiu i això reduirà la capacitat dels ajuntaments per a contrarestar els desequilibris en l'escolarització de l'alumnat, la qual cosa pot generar segregació escolar, la concentració d'alumnat amb necessitats de compensació educativa i necessitats educatives en determinats centres educatius, la qual cosa s'agreujarà en nuclis industrials en els quals es produeix un alt volum d'escolarització sobrevinguda, com és el cas de Sagunt.

    Per acabar, volem assenyalar que tant les dades d'escolarització actuals com les previsions de creixement poblacional de Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre evidencien que més que retallar la inversió prevista en educació pública, el que s'ha de fer és incrementar-la i iniciar els tràmits per a dotar la nostra comarca de més infraestructures educatives públiques en totes les etapes: Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

    Cal recordar que en aquest sentit es van pronunciar tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Sagunt en aprovar per unanimitat una proposta en la qual se sol·licitava a Generalitat Valenciana la construcció d'un nou institut d'Educació Secundària i dos centres d'Educació Infantil i Primària.