Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 abril 2024.

L'accés als drets humans a Nicaragua

  La sessió s'emmarca en el projecte de cooperació internacional que la Fundació Pau i Solidaritat PV realitza a Nicaragua, en consorci amb l'associació sense finalitats de lucre Centre per a la Promoció, la Investigació i el Desenvolupament Rural i Social (CIPRES), gràcies al suport de la Generalitat Valenciana.

  14/09/2023.
  Cartell diàleg en la UI CCOO Camp de Morvedre

  Cartell diàleg en la UI CCOO Camp de Morvedre

  La seu de CCOO a Port de Sagunt acollirà el pròxim 23 de setembre una jornada de socialització i d’aprenentatge del projecte de promoció del desenvolupament local integral, que garanteix l'accés a aigua i sanejament, producció agrícola, salut i dona suport a les capacitats organitzatives de tres comunitats del municipi de Jinotega (Nicaragua).

  L'objectiu de la jornada és possibilitar un diàleg sobre els drets humans (DH) a Nicaragua i donar a conéixer el treball de cooperació internacional que desenvolupa CCOO PV a través de la FPSPV de la mà de CIPRES.

  CIPRES és una associació fundada l’any 1990, per un grup de companys que treballaven en organismes (Estat, gremis i sindicats) lligats al sector agropecuari durant la dècada dels huitanta, amb l'objectiu de “Promoure la integració i la participació de la població rural en el procés de transformació i desenvolupament del país”.

  La visió de CIPRES és un model de benestar que garantisca solvència econòmica dels productors/es, sostenibilitat ecològica, qualitat de vida i relacions socials on prevalguen la igualtat d'oportunitats i la integració participativa de les persones, organitzacions i comunitats. La missió de CIPRES és acompanyar a les persones productores agropecuàries per a transitar des d'una posició de subjecte productor i empobrit, material i espiritualment parlant, a un subjecte de benestar econòmic i social.

  La col·laboració entre CIPRES i FPSPV es remunta a més de 24 anys. On s'ha desenvolupat un treball més intens amb prop de dos milions d'euros d'inversió total en prop d'una vintena d'accions de desenvolupament, incloent-hi projectes de desenvolupament rural pluriennals, accions d'assistència tècnica i un projecte d'emergència, ajuda humanitària i rehabilitació productiva.

  Aquesta jornada de socialització d'aprenentatges és la proposta de la Fundació Pau i Solidaritat PV per a donar a conéixer el context polític actual de Nicaragua i la realitat del sector cooperatiu i agrari al país. A més s'analitzarà la situació dels DH i el contingut de l'Agenda 2030 en relació a la promoció del DH a l'aigua i sanejament (ODS 6), igualtat de gènere (ODS 5) i salut (ODS 3).

  Plantejada com un espai obert, es convida a la ciutadania en general a compartir experiències i a reflexionar sobre la corresponsabilitat que com a ciutadans i ciutadanes es té en la defensa dels DH, per a traçar un full de ruta amb les accions que es poden emprendre en promoció de la justícia social.

  Per a més informació contactar amb pauisolidaritat@pv.ccoo.es